Arhive Lunare: Decembrie 2015

  1. Care este principiul de functionare la generatoare electrice

    Care este principiul de functionare la generatoare electrice

    Ai avut nevoie vreodată de generatoare electrice? Sper că nu, mai ales dacă nu le-ai avut la îndemână :) Vorbesc din propria experiență și îți mărturisesc că nu este plăcut deloc să rămâi fără curent și să nu poți face nimic altceva în afară de a aștepta.

    Deși multă lume nu le vede utilitatea decât la nevoie, generatoarele pot fi răspunsul corect la întrebarea: ce aș putea să fac să nu mai rămân niciodată fără curent mai mult de o jumătate de oră?

    Prin urmare, mai ales dacă locuiești la casă, într-o zonă rurală - fie ea și apropiată de marile orașe - ar fi bine să iei în considerare achiziționarea unui astfel de utilaj în gospodăria ta. Poate nu ne dăm seama, dar cu toții am ajuns la un nivel important de dependență față de ceea ce înseamnă energia electrică.

    Citeste mai mult
  2. Cum functioneaza o lopata de zapada electrica?

    Cum functioneaza o lopata de zapada electrica?

    Am scris zilele trecute un articol în care am trecut în revistă topul frezelor de zăpadă pentru iarna aceasta de pe site-ul O-Mac. Astăzi am decis să merg un pic mai departe și să te întreb dacă ai idee care ar fi diferența dintre lopata zapada și freza de zăpadă?

    În mare, nu  e nicio diferență majoră. Practic, există freze de zăpadă (electrice și termice), iar de aici se mai poate face o subclasificare în lopeți de zăpadă!

    Lopată de zăpadă poate fi numită o

    Citeste mai mult
  3. Top freze pentru zapada din iarna 2015

    Top freze pentru zapada din iarna 2015

    Zilele trecute am aruncat un ochi pe prognoza meteo pentru perioada următoare, pentru a putea anticipa cumva momentul în care zăpada îmi va acoperi curtea și voi avea nevoie de freze pentru zapada.

    Bănuiesc că știi sentimentul aceala de a te trezi într-o dimineață cu anumite planuri în minte, planuri care se năruiesc când vezi nămeții de omăt depuși peste noapte. De obicei, iau atitudine imediat, nu las zăpada să se întărească, mai ales dacă ninsoarea s-a oprit. Atunci e cel mai bine să începi să cureți curtea sau măcar aleile principale.

    O metodă inedită de a face mișcare în mijlocul iernii, mai ales dacă nu ai la îndemână altceva decât o lopată zdravănă și o dorință de fier :)

    Citeste mai mult
  4. Au inceput promotiile de sarbatoare!

    Au inceput promotiile de sarbatoare!

    Dragă gospodare,

    Semne bune anul are!

    La O-Mac, anul acesta, sărbătorile au venit mai devreme! Așa cum probabil te-am obișnuit, încheiem anul cu o serie de reduceri cum nu s-a mai văzut! De data aceasta, avem pachete speciale de sărbători, disponibile doar în perioada 15 decembrie - 4 ianuarie, la super prețuri!

    Cunoști vorba „Fă-ți iarna car și vara sanie”? Mergând pe același principiu, îți punem la dispoziție produse pentru curtea și grădina ta pe care le poți folosi tot anul! Aici vei găsi motocultoare, motosape, drujbe, motocositori, freze de zăpadă, atomizoare, mașini de tuns gazon și multe multe altele, la prețuri cum numai Moș Crăciun ți le poate oferi!

    Citeste mai mult
  5. Ce lucrari agricole efectuam iarna?

    Ce lucrari agricole efectuam iarna?

    Iarna s-a instalat timid în viețile noastre, deși dacă te uiți pe geam n-ai zice că suntem chiar în decembrie. Și știi cum e, nici nu vei observa când va trece luna cadourilor, că te vei trezi în ianuarie, sub nămeți și cu o grămadă de griji pentru cultura ta.

    Nu și dacă citești blogul O-Mac :)

    Pentru astăzi mi-am propus să mă ocup de un calendar de lucrari agricole pe care oricare dintre noi va trebui să-l aibă în vedere. Ar trebui să prioritizăm ceva? Ce merită mai multă atenție din partea noastră și ce s-ar putea strecura din calendar până prin ianuarie?

    Sunt întrebări la care încerc să răspund cam în fiecare lună decembrie. Între tim

    Citeste mai mult
  6. Cum faci fata unui sol dificil de arat?

    Cum faci fata unui sol dificil de arat?

    Suntem deja în decembrie și unii dintre noi își fac planurile pentru Sărbători. Alții, cei ca mine și ca tine, încercăm să găsim soluții pentru perioada ce vine. Faptul că iarna își va intra în drepturi în curând, nu înseamnă că noi, cei care ne desfășurăm activitatea în agricultură, va trebui să mergem pe ideea că nu mai avem nimic de făcut.

    Spre exemplu, una dintre problemele care îmi dau mereu bătăi de cap este următoarea: ce soluții să găsesc atunci când am de lucru un sol dificil de arat? Mă gândeam zilele trecute la câte probleme am întâmpinat de-a lungul timpului și mi-am spus că n-ar strica un articol pe blogul O-Mac pe această temă.

    Tu ce zici? Cum te-ai descurcat în situația de față?

    Reguli generale pentru cei care au de-a fac

    Citeste mai mult
  7. Cum aleg corect o freza de zapada?

    Cum aleg corect o freza de zapada?

    Iarna începe să își arate colții și zăpada se așterne încet-încet în toată țara. Dacă pe drumurile publice, autoritățile au fost luate prin surprindere de ninsorile abundente, nu lăsa același lucru să se întâmple și în gospodăria ta.

    Aici, tu ești principala autoritate și tu decizi dacă vrei ca anul acesta să te bucuri de zăpadă fără ca aceasta să îți stea în cale. Pentru că niciodată nu-i de glumă cu zăpada, te sfătuim să investești acum într-o freza zapada, pe care să o folosești pe termen lung, multe ierni de acum înainte.

    Însă, pe piață, dar și pe O-Mac.ro există o mulțime de modele de fre

    Citeste mai mult
WhatsApp Chat WhatsApp Chat