Sfaturi utile O'MAC: pentru specialiști și amatori

 1. Cum sa folosesti un motocultor ieftin

  Cum sa folosesti un motocultor ieftin

  Acest articol, publicat inițial în 7.11.2014, este revizuit periodic de echipa editorială O'Mac pentru a-ți oferi informații de actualitate.

  Poate că de multe ori te-ai întreba de ce utilaje ai nevoie în grădina şi gospodăria ta. Ştii ce dimensiuni au acestea şi cum vrei să le îngrijeşti. Însă, pentru ca triunghiul performanţă – timp – rezistenţă să fie împlinit, ai nevoie să îţi dai seama exact ce fel de utilaj îţi trebuie la ce tip de suprafaţă. Probabil, îna cest caz, ai nevoie de un motocultor.  

  Înainte de a căuta un motocultor ieftin, trebuie să ştii la ce vrei să îl foloseşti. Un motocultivator ieftin sau scump poate face parte din trei categorii, în funcţie de puterea lor sau dimensiunile şi gradul de dificultate al suprafeţei de lucru.

  De exemplu, un motocultor din gama Basic precum motocultorul cu roți

  Citeste mai mult
 2. Care este diferenta dintre un motofierastrau ieftin si unul scump?

  Care este diferenta dintre un motofierastrau ieftin si unul scump?

  Acest articol, publicat inițial în 6.11.2014, este revizuit periodic de echipa editorială O'Mac pentru a-ți oferi informații de actualitate.

  O gospodărie înseamnă atât grija faţă de spaţiul din interiorul casei, cât şi administrarea curţii şi, eventual, a terenului aferent. De aceea, putem spune că un motofierăstrău este acel utilaj de care te vei folosi, cu siguranţă, pe termen lung. Adesea, vei avea nevoie să tai lemnele depozitate în curte pentru a încălzi locuinţa, să amenajezi o masă ori un set de băncuţe pentru a face şederea în curte cât mai confortabilă şi nu numai.

  Un motofierăstrău îţi poate fi necesar atunci când ai organizat o activitate de renovare sau alte modificări prin curte, ai de tăiat copaci pe terenul tău sau te poţi trezi că trebuie să repari sau să improvizezi ceva urgent. În situaţia cea din urmă este foarte probabil să nu ai timp la dispoziţie, ca să te poţi documenta pe internet despre viitorul tău utilaj. Sau poţi găsi informaţ

  Citeste mai mult
 3. 3 diferente intre cositoare si masina de tuns iarba

  3 diferente intre cositoare si masina de tuns iarba

  Acest articol, publicat inițial în 6.11.2014, este revizuit periodic de echipa editorială O'Mac pentru a-ți oferi informații de actualitate.

  Terenul agricol și gospodăria au nevoie de o întreţinere punctuală, fără compromisuri sau paşi săriţi în îngrijire. Întreţinerea este un proces care are nevoie, regulat, de o parte din timpul tău şi de utilaje potrivite nevoilor pământului sau gazonului. În continuare vom vorbi despre diferenţele dintre motocositoare şi mașina de tuns iarba. Aceste două noţiuni sunt, cel mai adesea, confundate. Clienţii pot avea o anumită nevoie, pot cumpăra utilajul nepotrivit pentru ca, mai apoi, să dea vina pe acesta pentru cerinţe greşit exprimate.

  Cum se foloseşte corect o mașină de tuns iarba

  Acest utilaj este dedicat, în special, gospodăriei tale. Rolul lui estetic este evident. Însă, mașina de tuns iarba este destinată strict gazonului, adică a unor verdeţuri de un anume tip, crescute până la o anumită dimensiune.

  Citeste mai mult
 4. Cand este recomandat un aspirator frunze

  Cand este recomandat un aspirator frunze

  Acest articol, publicat inițial în 11.10.2014, este revizuit periodic de echipa editorială O'Mac pentru a-ți oferi informații de actualitate.

  Toamna este deja aproape de sfârșit. Un aspirator frunze a devenit, brusc, instrumentul de care depinzi pentru a-ţi curăţa curtea astfel încât să nu pierzi prea mult timp măturând sau strângând semnele anotimpului. Aspiratorul şi refulatorul sunt utilaje de tipul multifuncţional, uşor de manevrat şi eficiente, atât pentru frunze, cât şi în cazul resturilor din grădină. Acestea nu au nevoie de un specialist pentru a fi folosite, ci doar de atenţia ta.

  Aceasta este o perioadă în care un aspirator pentru frunze îşi arată utilitatea. Însă, întrebarea este: când mai poate fi folosit un astfel de utilaj?

  La ce te ajută un aspirator frunze

  Aspiratorul pentru frunze este utilajul care te ajută exact la acţiunea despre care îi vorbeşte numele: să aspiri frunze şi

  Citeste mai mult
 5. 5 modele de drujbe pentru gradina ta

  5 modele de drujbe pentru gradina ta

  Un motoferăstrău poate deveni o problemă, în perioada de dinainte să îl achiziţionezi. Dacă te documentezi prea mult, rişti să fii pus în faţa unor opinii care se contrazic. Dacă nu, poţi realiza că ai de ales între prea multe modele de drujbe, ale căror avantaje nu le poţi vedea de la început. Sau, din nou, care se contrazic.

  Drujba este un utilaj necesar, chiar dacă pe termen lung sau scurt ori în regim de urgenţă. Noi am decis să îţi expunem cele mai comune cinci modele cu care te poţi intersecta şi între care, cu siguranţă, vei găsi unul care să se muleze pe nevoile tale.

  Drujbe alimentate de curent electric

  Motoferăstrăul cu motor electric este cel care va avea un impact minim asupra mediului înconjurător, mulţumită alimentării sale ecologice. Acestea sunt recomandate pentru uzul caznic, mulţumită adaptabilităţii lor la spaţii de dimensiuni mici. Însă, şi în acest caz, poţi alege o drujbă cu o putere de l

  Citeste mai mult
 6. Iata de ce trebuie sa incepi sa folosesti un motocultivator!

  Iata de ce trebuie sa incepi sa folosesti un motocultivator!

  Acest articol, publicat inițial în 6.11.2014, este revizuit periodic de echipa editorială O'Mac pentru a-ți oferi informații de actualitate.

  Dacă ai o grădină sau un teren fertil, ai nevoie de un motocultivator. Cunoscut greșit şi sub numele de „motocultor”, acest utilaj este cel care are grijă ca terenul tău să fie întotdeauna pregătit de etapa următoare. Un motocultivator te va ajuta în lucrul pământului pe termen lung, fără să fie nevoie să îi acorzi o întreţinere specială. Atunci când ai de a face cu un astfel de utilaj, eşti pus în faţa unei decizii dificile: trebuie să îi cântăreşti detaliile tehnice, firma producătoare, garanţia.

  Dacă ajungi la o cercetare şi mai amănunţită, dai peste păreri contradictorii ale utilizatorilor, recomandări despre care ai fi citit că nu sunt de nădejde, reclame mascate ori alte tipuri de opinii îndoielnice. Astfel, documentarea pentru un produs se poate transforma într-un chin care îţi oferă mai degrabă întrebări, de

  Citeste mai mult
 7. 6 accesorii utile pentru motocultoare

  6 accesorii utile pentru motocultoare

  Acest articol, publicat inițial în 23.10.2014, este revizuit periodic de echipa editorială O'Mac pentru a-ți oferi informații de actualitate.

  Fie că vorbim despre motocultoare hobby, semiprofesionale sau profesionale, aceste produse sunt aproape necesare în activităţile de grădinărit. Spunem „aproape necesare” pentru că lucrările tale în gospodărie vor trece la un alt nivel de eficacitate, rapiditate şi confort, odată ce le-ai descoperit.

  Cele trei categorii de motocultoare sunt destinate lucrului în funcţie de mărimea terenului. Astfel, poţi trata activitatea ca pe un hobby, dacă ai de a face cu o suprafaţă de până la 1.000 de metri pătraţi. Dacă vrei să-ţi încadrezi lucrul în categoria semiprofesională, poţi alege motocultoare pentru suprafeţe de până la 10.000 de metri pătraţi. Tot ce depăşeşte această mărime poate fi lucrat cu ajutorul unor motocultoare pofesionale

  Citeste mai mult
 8. 5 motive sa alegi un motocultor profesional

  5 motive sa alegi un motocultor profesional

  Acest articol, publicat inițial în 23.10.2014, este revizuit periodic de echipa editorială O'Mac pentru a-ți oferi informații de actualitate.

  Indiferent de dimensiunile grădinii tale, un motocultor profesional este acel utilaj agricol de nădejde care pregăteşte solul pentru plantare. Motocultorul începe acea parte a agriculturii, care necesită muncă şi monitorizare a plantelor ce se vor transforma în fructe, legume sau flori. Motocultorul este necesar pentru că, adesea, solul este întărit, poate conţine pietre sau poate fi, pur şi simplu, prea compact.

  Motocultorul pregăteşte pământul aşa cum o faci şi tu, cu ajutorul unui cuţit, într-un ghiveci. Însă, dimensiunile terenului dictează avantajele fiecărei categorii de motocultor. Iar dacă ai o suprafaţă de peste 10.000 metri pătraţi, ai nevoie de un motocultor profesional. Primul criteriu care te duce către un astfel de produs este chiar dimensiunea terenului.

  Un motocultor profesional pentru un p

  Citeste mai mult
 9. Cum utilizezi un generator de curent

  Cum utilizezi un generator de curent

  Acest articol, publicat inițial în 20.10.2014, este revizuit periodic de echipa editorială O'Mac pentru a-ți oferi informații de actualitate.

  Nicio gospodărie nu este completă fără un generator de curent. O eventuală pană de curent este o situaţie reală, ce poate să apară fără niciun anunţ în prealabil sau fără să fie nevoie de furtuni puternice, de vară. Astfel de întâmplări pot să apară în timp ce lucrezi pământul, te odihneşti sau chiar te pregăteşti să începi munca.

  Ai nevoie de un generator de curent în gospodărie aşa cum ai nevoie de un ciocan sau un patent. Pentru că e bine să fii prevăzător, în cazul în care apar întreruperi neprevăzute de alimentare cu eletricitate.

  Pentru a folosi un generator de curent trebuie, în primul rând, să îţi dai seama care sunt aparatele sau utilajele esenţiale din gospodăria ta, care au nevoie de o alimentare continuă. În această categorie pot să intre atât electrocasnicele, cât şi u

  Citeste mai mult
 10. Cum sa alegi o pompa de apa

  Cum sa alegi o pompa de apa

  Acest articol, publicat inițial în 2014, este revizuit periodic de echipa editorială O'Mac pentru a-ți oferi informații de actualitate.

  Pompa de apă te va ajuta într-o mulţime de activităţi agricole, fie că este vorba de apă curată sau semi-murdară. Pompa te ajută atât la alimentarea cu apă curată, cât şi la evacuarea celei murdare din bazine sau piscine. Un astfel de utilaj are o greutate de puţin peste 10 kilograme, iar ca principiu de funcţionare, are la bază benzina fără plumb. Mai mult decât atât, o pompă de apă îţi ușurează munca de irigare a culturilor tale.

  O pompă de apă perfectă trebuie, în primul rând, aleasă după ce te-ai informat despre toate caracteristicile ei. În acelaşi timp, trebuie să ai grijă că viitoarea ta pompă de apă nu îţi produce o gaură în buget mai mare decât ai planificat. Criteriile pe baza cărora alegi o motopompă pot fi în funcţie de firma care o produce sau de la care ai mai cumpărat deja al

  Citeste mai mult