Blog

 1. Cum ai grijă de păsările din ogradă pe timp de iarnă?

  Cum ai grijă de păsările din ogradă pe timp de iarnă?

  În aproape toate gospodăriile din mediul rural există păsări de curte, crescute atât pentru ouă cât și pentru carne. Păsările de curte sunt în general foarte ușor de întreținut, însă au nevoie de mai multă atenție în perioadele din an cu temperaturi extreme.

  Citeste mai departe »
 2. Pregatiri de primavara in gradina

  Pregatiri de primavara in gradina

  Nu mai este mult și ne vom putea bucura din nou de parfumul florilor de primăvară, de frumusețea arbuștilor și pomilor din ogradă si de verdele proaspăt al ierbii. Primăvara vine întotdeauna cu energie și proiecte pentru grădina perfectă.

  În această perioadă, trebuie să punem pe hârtie planul pentru activitățile de primăvară și să ne ocupăm de câteva lucrări pregătitoare.


  Cu cât grădina este mai mare, cu atât vei avea nevoie de mai multe unelte. Așadar, indiferent dacă vorbim despre drujbe, foarfeci, utilaje de prelucrat solul sau unelte tradiționale, acestea trebuie să fie inventariate cu atenție. 
  Verifică dacă acestea sunt într-o stare bună și întocmește o listă cu uneltele care necesită reparații sau care trebuie să fie înlocuite. De asemenea, este cel mai bun moment pentru alegerea și achiziționarea unor utilaje noi, care să te ajute să eficientizezi munca în gospodărie.

  Citeste mai departe »
 3. Programul de lucru in perioada sarbatorilor 2019-2020

  In perioada 24.12.2019 - 05.01.2020 S.C. O-Mac Padure&Gradina are activitatea inchisa, iar comenzile online efectuate in aceasta perioada vor incepe a fi procesate din 06.01.2020.

  Programul de lucru incepand cu 06.01.2020 este de Luni pana Vineri intre 08:30 - 17:00, Sambata intre 08:30 - 13:00, Duminica inchis. Comenzile online sunt procesate in aceleasi intervale de lucru.

  Multumim tuturor!

  Sarbatori fericite si un an nou imbelsugat!

  Citeste mai departe »
 4. Clarificare Manuale de utilizare generatoare electrice

  Clarificări cu privire la reprezentările grafice din manualele de utilizare ale generatoarelor de electricitate.

  Citeste mai departe »
 5. Cum obții pesticide organice și îngrășăminte naturale în grădina ta

  Cum obții pesticide organice și îngrășăminte naturale în grădina ta

  Dragul nostru gospodar, Pentru din ce în ce mai mulți agricultori, a devenit un lucru de bază folosirea materialelor naturale în culturile lor de legume și fructe. Fie că e vorba de pesticide organice sau îngrășăminte naturale, acestea aduc aportul necesar de nutrienți, apără plantele împotriva dăunătorilor și îți asigură o cultură sănătoasă pe tot parcursul anului. Ai studiat vreodată etichetele pesticidelor și insecticidelor existente pe piață? Cu siguranță vei găsi pe acestea cel puțin trei tipuri de ingrediente chimice care pot dăuna plantelor din grădina ta dar și celor care le consumă. De aceea, există metode la îndemâna ta prin care poți să-ți faci propriile pesticide organice din ingrediente pe care le găsești acasă sau în comerț. Ele te vor ajuta în continuare să scapi de dăunători dar nu vor afecta sănătatea ta și nici a pl

  Citeste mai departe »
 6. Culturi profitabile pentru micii agricultori în 2019

  Culturi profitabile pentru micii agricultori în 2019

  Dragul nostru gospodar, Probabil că acum ești prins în febra pregătirilor pentru culturile de primăvară. Dacă vrei să investești în agricultură anul acesta și să-ți transformi pasiunea într-un business, am pregătit pentru tine o listă de culturi profitabile pentru 2019. Cu toate acestea, indiferent de suprafața pe care vrei să o cultivi, trebuie să îți faci un plan de afaceri ca să îți clarifici drumul către profit. Ca orice afacere, o cultură necesită investiție de timp și bani, posibil chiar utilaje agricole la reducere pe care să le achiziționezi. De aceea, nu porni la drum fără un plan și stabilește-ți bugetul necesar precum și modurile de vânzare a producției tale.  În funcție de regiunea geogra

  Citeste mai departe »
 7. Ce activităţi agricole să desfășori odată cu venirea primăverii

  Ce activităţi agricole să desfășori odată cu venirea primăverii

  Dragul nostru gospodar, Având în vedere prognoza meteo foarte schimbătoare din aceste luni de iarnă, probabil, la fel ca noi, nu ştii la ce să te aştepţi. Azi plouă îngheţat şi crengile copacilor sunt îmbrăcate ca într-o glazură translucidă, mâine se dezgheaţă tot şi ai senzaţia că primăvara bate la uşă. De aceea, trebuie să fii tot timpul pregătit cu lista de activități agricole de primăvară pe care să le desfășori. În ultimii ani, alternanţa anotimpurilor a avut de suferit din cauza schimbărilor climatice din ce în ce mai drastice. Chiar şi aşa, încă putem vorbi de venirea primăverii în luna martie, deşi frigul şi ninsorile ne mai fac surprize. Așadar, hai să vedem ce activități agricole de primăvară să treci pe lista ta, încă de la final de februarie.

  Activități agricole de primăvară: ce să bifezi pe listă

  Citeste mai departe »
 8. Motive pentru a alege o freză zăpadă

  Motive pentru a alege o freză zăpadă

  Dragul nostru gospodar, Dacă în decembrie nu prea era clară situaţia ninsorilor şi câtă zăpadă se va depunde, odată cu luna ianuarie, ne-am lămurit cu toţii: a nins cât să recupereze perioada din decembrie în care în unele zone n-a prea fost zăpadă. Şi cum copiii au reînceput şcoala, sigur o să te mai confrunţi cu ninsori abundente şi altfel decât de pe pârtie. O să ai nevoie de să dai zăpada ca să poţi pleca de acasă. Şi o să te grăbeşti pentru că trebuie să duci la şcoală copilul/copiii şi să mai şi ajungi la serviciu. Din acest motiv, din şi pentru altele, îţi recomandăm să iei în calcul o freză zăpadă.

  #1 Dimineaţa toată lumea se grăbeşte

  Începe şcoala după vacanţa de iarnă. Se aglomerează oraşul. Trebuie să pleci mai repede de acasă ca s

  Citeste mai departe »
 9. Lucrări de început de an în gospodărie

  Lucrări de început de an în gospodărie

  Dragul nostru gospodar, Odată cu trecerea perioadei de sărbători de iarnă vine momentul dezmorțirii din starea de confort a zilelor libere și încărcate emoțional și culinar, iar începerea planificării activităților din cadrul gospodăriei a venit.

  Cu sau fără zăpadă, un nou an aduce provocări din ce în ce mai ambițioase pentru culturile noastre și proiectele pe care le-am tot amânat din anumite motive. Prin urmare, să concretizăm energia și buna dispoziție cu care vine Anul Nou în fapte care să ne aducă recolte bogate și sănătoase în sezoanele următoare. Activitățile gospodărești pe care le ai de întreprins trebuie adaptate în fiecare an la situația de față. Mai exact, în funcție de vreme, de ce ai realizat anul precedent și de ceea ce vrei să obții în p

  Citeste mai departe »
 10. Deszapezirea cu freza de zapada electrica

  Deszapezirea cu freza de zapada electrica

  Dragul nostru gospodar, Dacă acum 20 de ani înlăturam troienele de zăpadă din jurul casei cu lopata, de mai multe ori pe zi, astăzi a venit vremea schimbării. Confortul personal și valoarea timpului sunt acum apreciate mai mult ca niciodată. Și pe bună dreptate, nu-i așa? Ne dorim mai mult timp liber și să depunem mai puțin efort fizic atunci când avem de întreprins treburi gospodărești pentru casă și grădină. De aceea, îți propunem să te bucuri și tu de evoluția tehnologiei și să folosești utilajele care îți ușurează munca, în avantajul tău. Află în continuare ce poate face pentru tine un instrument de deszăpezit adaptat suprafețelor mici de lucru: freza de zăpadă electrică.

  Specificațiile de bază ale unei freze de zăpadă electrice

  Fie că stai la casă sau la bloc, zăpada depusă

  Citeste mai departe »