Blog

 1. Clarificare Manuale de utilizare generatoare electrice

  Clarificări cu privire la reprezentările grafice din manualele de utilizare ale generatoarelor de electricitate.

  Citeste mai departe »
 2. Cum obții pesticide organice și îngrășăminte naturale în grădina ta

  Cum obții pesticide organice și îngrășăminte naturale în grădina ta

  Dragul nostru gospodar, Pentru din ce în ce mai mulți agricultori, a devenit un lucru de bază folosirea materialelor naturale în culturile lor de legume și fructe. Fie că e vorba de pesticide organice sau îngrășăminte naturale, acestea aduc aportul necesar de nutrienți, apără plantele împotriva dăunătorilor și îți asigură o cultură sănătoasă pe tot parcursul anului. Ai studiat vreodată etichetele pesticidelor și insecticidelor existente pe piață? Cu siguranță vei găsi pe acestea cel puțin trei tipuri de ingrediente chimice care pot dăuna plantelor din grădina ta dar și celor care le consumă. De aceea, există metode la îndemâna ta prin care poți să-ți faci propriile pesticide organice din ingrediente pe care le găsești acasă sau în comerț. Ele te vor ajuta în continuare să scapi de dăunători dar nu vor afecta sănătatea ta și nici a pl

  Citeste mai departe »
 3. Culturi profitabile pentru micii agricultori în 2019

  Culturi profitabile pentru micii agricultori în 2019

  Dragul nostru gospodar, Probabil că acum ești prins în febra pregătirilor pentru culturile de primăvară. Dacă vrei să investești în agricultură anul acesta și să-ți transformi pasiunea într-un business, am pregătit pentru tine o listă de culturi profitabile pentru 2019. Cu toate acestea, indiferent de suprafața pe care vrei să o cultivi, trebuie să îți faci un plan de afaceri ca să îți clarifici drumul către profit. Ca orice afacere, o cultură necesită investiție de timp și bani, posibil chiar utilaje agricole la reducere pe care să le achiziționezi. De aceea, nu porni la drum fără un plan și stabilește-ți bugetul necesar precum și modurile de vânzare a producției tale.  În funcție de regiunea geogra

  Citeste mai departe »
 4. Ce activităţi agricole să desfășori odată cu venirea primăverii

  Ce activităţi agricole să desfășori odată cu venirea primăverii

  Dragul nostru gospodar, Având în vedere prognoza meteo foarte schimbătoare din aceste luni de iarnă, probabil, la fel ca noi, nu ştii la ce să te aştepţi. Azi plouă îngheţat şi crengile copacilor sunt îmbrăcate ca într-o glazură translucidă, mâine se dezgheaţă tot şi ai senzaţia că primăvara bate la uşă. De aceea, trebuie să fii tot timpul pregătit cu lista de activități agricole de primăvară pe care să le desfășori. În ultimii ani, alternanţa anotimpurilor a avut de suferit din cauza schimbărilor climatice din ce în ce mai drastice. Chiar şi aşa, încă putem vorbi de venirea primăverii în luna martie, deşi frigul şi ninsorile ne mai fac surprize. Așadar, hai să vedem ce activități agricole de primăvară să treci pe lista ta, încă de la final de februarie.

  Activități agricole de primăvară: ce să bifezi pe listă

  Citeste mai departe »
 5. Motive pentru a alege o freză zăpadă

  Motive pentru a alege o freză zăpadă

  Dragul nostru gospodar, Dacă în decembrie nu prea era clară situaţia ninsorilor şi câtă zăpadă se va depunde, odată cu luna ianuarie, ne-am lămurit cu toţii: a nins cât să recupereze perioada din decembrie în care în unele zone n-a prea fost zăpadă. Şi cum copiii au reînceput şcoala, sigur o să te mai confrunţi cu ninsori abundente şi altfel decât de pe pârtie. O să ai nevoie de să dai zăpada ca să poţi pleca de acasă. Şi o să te grăbeşti pentru că trebuie să duci la şcoală copilul/copiii şi să mai şi ajungi la serviciu. Din acest motiv, din şi pentru altele, îţi recomandăm să iei în calcul o freză zăpadă.

  #1 Dimineaţa toată lumea se grăbeşte

  Începe şcoala după vacanţa de iarnă. Se aglomerează oraşul. Trebuie să pleci mai repede de acasă ca s

  Citeste mai departe »
 6. Lucrări de început de an în gospodărie

  Lucrări de început de an în gospodărie

  Dragul nostru gospodar, Odată cu trecerea perioadei de sărbători de iarnă vine momentul dezmorțirii din starea de confort a zilelor libere și încărcate emoțional și culinar, iar începerea planificării activităților din cadrul gospodăriei a venit.

  Cu sau fără zăpadă, un nou an aduce provocări din ce în ce mai ambițioase pentru culturile noastre și proiectele pe care le-am tot amânat din anumite motive. Prin urmare, să concretizăm energia și buna dispoziție cu care vine Anul Nou în fapte care să ne aducă recolte bogate și sănătoase în sezoanele următoare. Activitățile gospodărești pe care le ai de întreprins trebuie adaptate în fiecare an la situația de față. Mai exact, în funcție de vreme, de ce ai realizat anul precedent și de ceea ce vrei să obții în p

  Citeste mai departe »
 7. Deszapezirea cu freza de zapada electrica

  Deszapezirea cu freza de zapada electrica

  Dragul nostru gospodar, Dacă acum 20 de ani înlăturam troienele de zăpadă din jurul casei cu lopata, de mai multe ori pe zi, astăzi a venit vremea schimbării. Confortul personal și valoarea timpului sunt acum apreciate mai mult ca niciodată. Și pe bună dreptate, nu-i așa? Ne dorim mai mult timp liber și să depunem mai puțin efort fizic atunci când avem de întreprins treburi gospodărești pentru casă și grădină. De aceea, îți propunem să te bucuri și tu de evoluția tehnologiei și să folosești utilajele care îți ușurează munca, în avantajul tău. Află în continuare ce poate face pentru tine un instrument de deszăpezit adaptat suprafețelor mici de lucru: freza de zăpadă electrică.

  Specificațiile de bază ale unei freze de zăpadă electrice

  Fie că stai la casă sau la bloc, zăpada depusă

  Citeste mai departe »
 8. Ce utilaje sunt utile pentru fiecare gospodar pe timp de iarnă

  Ce utilaje sunt utile pentru fiecare gospodar pe timp de iarnă

  Dragul nostru gospodar, Cum te pregătești de sezonul de iarnă? Anotimpul alb înseamnă mai mult decât zăpadă și temperaturi scăzute. Iarna înseamnă responsabilitate pentru fiecare gospodar. A venit timpul să asiguri toate resursele și mijloacele necesare familiei tale, pentru a depăși cu brio lunile friguroase din fiecare an.

  Membrii familiei, animalele și păsările din gospodărie, spațiile adiacente casei și interiorul locuinței rămân sunt pe mâinile tale și în sezonul rece. Așadar, de ce să nu te ajuți de uneltele performante și eficiente care îți ușurează considerabil munca și te ajută să câștigi mai mult timp liber pentru tine. Află în continuare câteva sugestii de utilaje pe care te poți baza și în timpul lunilor de iarnă.

  Citeste mai departe »
 9. Vin reducerile de Black Friday la O-Mac!

  Vin reducerile de Black Friday la O-Mac!

  Dragul nostru gospodar, E gata lista de cumpărături de Black Friday din acest an? Ne-am obișnuit deja ca luna noiembrie a fiecărui an să aducă cu ea perioada reducerilor pentru o gamă din ce în ce mai variată de produse. Nici anul acesta nu ne-am lăsat mai prejos și venim în întâmpinarea ta cu reduceri importante pentru utilajele, echipamentele și accesoriile de care ai nevoie.

  Descoperă în continuare informații legate de oportunitățile de achiziții pe care partenerul tău de gospodărit - O-Mac, ți le pune la dispoziție în campania Black Friday 2018.

  Perioada prelungită de campanie

  În acest an venim cu o perioada de nu mai puțin de 10 zile de campanie bogată în oferte, produse și prețuri reduse. Da, ai citit bine! Perioada de desfășur

  Citeste mai departe »
 10. De ce este bine să deszăpezești curtea. Sfaturi utile de îndepărtare a zăpezii.

  De ce este bine să deszăpezești curtea. Sfaturi utile de îndepărtare a zăpezii.

  Dragul nostru gospodar, În fiecare an suntem puși în fața troienelor de zăpadă pentru cel puțin câteva luni. Îndepărtarea zăpezii este o activitate care trebuie realizată indiferent că locuiești la curte sau la bloc. Ne-am obișnuit deja cu explicația autorităților care afirmă că „am fost luați prin surprindere” de venirea zăpezii în fiecare sezon.

  freza de zapadaDeszăpezirea drumurilor publice și depozitarea zăpezii este într-adevăr problema autorităților, însă curățarea spațiilor din jurul locuinței noastre este responsabilitatea fiecărui proprietar. Și pentru că știm că ești un gospodar iscusit și te pregătești de venirea zăpezii din timp, îți vo

  Citeste mai departe »