3 moduri de amenajare a unei gradini cu flori

Am auzit multă lume spunând că locul cel mai drag din propria curte este grădina cu flori. Înțelegem perfect perfect sentimentul. Nimic nu se compară cu o după-amiază senină la tine în curte, printre florile pe care le îngrijești cu atâta grijă, alături de prieteni și familie. Să nu mai amintim de priveliștea care îți bucură privirea în fiecare dimineață. Ceva de vis! Tocmai din acest motiv ne-am propus să discutăm astăzi despre diverse moduri de amenajare pentru grădinile cu flori. Precizăm de la început că am luat în calcul grădinile cu flori de dimensiuni mici și medii.

Prin urmare, dacă nu ești mulțumit de cum arată zona cu flori din curte sau dacă nu ai reușit încă să-ți amenajezi propria grădină, în continuare îți prezint câteva sugestii.

 

Grădina cu flori abundentă

Se pretează pentru curțile de dimensiuni mici sau foarte mici. Cei mai inventivi iubitori de flori au găsit o modalitate ingenioasă de design pentru acest tip de spațiu: au profitat de fiecare loc liber pentru a planta o floare. Elementul forte al grădinii este tocmai abundența de flori pe metru pătrat. Legaturi cromatoce si valorificare exemplara a spatiului da senzația finală de prospețime abundentă. Un alt elementul puternic din acest peisaj îl constituie plantele verzi, de talia unor arbuști, pe ganga care cresc în armonie restul florilor. Toate și-au dat mâna și au creat un decor de invidiat.

PONT: În cazul curților mici e recomandată folosirea grădinii verticale: fie pe peretele casei, fie pe gard, aceasta continuă ideal imaginea florilor plantate pe pământ.

 

Grădina cu flori sălbatică

Acest tip de grădină se pretează oricărui tip de dimensiuni ale curții. Dacă dispui de o suprafață de teren mai mică, atunci stabilește locul grădinii cu flori și aruncă la întâmplare semințele atunci când le plantezi. În celălalt caz, al unei suprafețe mai mari, se procedează identic, cu mențiunea că acum e recomandabil să alegi un colț al viitoarei tale grădini pe care să arunci semințele de flori. În ambele situații, rezultatul e spectaculos.

PONT: Dacă vrei să delimitezi zona grădinii de flori de foișor sau alt colț din curte, folosește dale din piatră, care susțin senzația de natural creată de creșterea aparent dezordonată a florilor.

 

Grădina cu flori din spatele casei

Indiferent de dimensiunea curții tale, soluția aceasta e ideală dacă vrei să te bucuri din interiorul grădinii tale cu flori. O măsuță, două-trei scaune, un felinar, plus flori, multe flori. Și un gazon bine întreținut, desigur. Aici e posibil să ai nevoie de o motocositoare de umăr, care să te ajute cu nivelarea corespunzătoare a acestuia. Cam aceasta ar fi rețeta succesului unei grădini din spatele casei, după cum se poate vedea și în fotografie, locul ideal pentru savurat o cafea dimineața ori o cană de ceai la amiază.

PONT: Nu uita să creezi contraste: arbuști și flori. În acest mod, grădina va părea mai mare și abundentă. Verdele arbuștilor poate fi fundalul perfect pentru culorile vii ale florilor, în mijlocul cărora ți-ai instalat comod o masă și câteva scăunele.