Top freze pentru zapada din iarna 2015

Zilele trecute am aruncat un ochi pe prognoza meteo pentru perioada următoare, pentru a putea anticipa cumva momentul în care zăpada îmi va acoperi curtea și voi avea nevoie de freze pentru zapada.

Bănuiesc că știi sentimentul aceala de a te trezi într-o dimineață cu anumite planuri în minte, planuri care se năruiesc când vezi nămeții de omăt depuși peste noapte. De obicei, iau atitudine imediat, nu las zăpada să se întărească, mai ales dacă ninsoarea s-a oprit. Atunci e cel mai bine să începi să cureți curtea sau măcar aleile principale.

O metodă inedită de a face mișcare în mijlocul iernii, mai ales dacă nu ai la îndemână altceva decât o lopată zdravănă și o dorință de fier :)

Tocmai pentru aceia ca mine probabil că au fost inventate freze pentru zapada, instrumente absolut necesare pentru un gospodar pe timp de iarnă.

Ziceam mai sus că am consultat starea vremii pentru lunile decembrie și ianuarie, dar încă nu îmi este foarte clar când va ninge cu adevărat. În orice caz, este bine să fii pregătit. Dacă ai lopată, știi ce te așteaptă :) Dacă nu ai încă o freză de zăpadă, citește în continuare pentru a afla de ce e bine să-ți achiziționezi una cât mai repede.

În oferta O-Mac există două tipuri de freze pentru zapada:

# freza de zăpadă cu motor electric - ideală pentru cei care au de curățat suprafețe de până în 200 de metri pătrați

# freza de zăpadă cu motor termic -  mult mai puternice decât primele, se recomandă pentru suprafețe de peste 200 metri

În continuare, pentru a fi în cunoștință de cauză atunci când vei dori să-ți achiziționezi un astfel de utilaj, îți voi prezenta principalele modele de freze pentru zapada, din ambele categorii. În plus, le vei putea vedea la lucru în videoclipurile de pe canalul de YouTube al O-Mac.

Freze pentru zapada cu motor electric:

FREZA DE ZĂPADA STIGA ST 1131 E

Aceste utilaj îți va face cu siguranță iarnă mai ușoară, mai ales dacă te gândești la aleile de acces ori terasele din curte. Este soluția ideală pentru curățarea straturilor mici de zăpadă, prin urmare te va ajuta să eviți o eventuală muncă de curățare mai îndelungată.

Freza Stiga este ușoară, simplu de depozitat și… prietenoasă cu bugetul tău. Este dotată cu mâner telescopic, dispune de un sistem de prindere reglabil și are o aruncare a zăpezii de 4 metri.

Pentru a vedea mai exact cum te poate ajuta acest model de freze pentru zapada, te invit să urmărești video-ul de mai jos, de pe canalul de YouTube al O-Mac:

FREZA DE ZĂPADĂ ALPINA AS 31 E

Deții o verandă sau drumuri de acces înguste din materiale dure, precum asfalt sau ciment? Atunci acest model de freză pentru zăpadă este cel mai potrivit pentru tine! Un avantaj al acestui utilaj este acela că este destul de ușoară, mai ales că a fost concepută pentru a fi folosită cu ușurință și de către femei.

Freza de zăpadă Alpina dispune de un mâner telescopic și de un sistem de prindere ajustabil, ceea ce o face unul dintre cele mai utile instrumente pe care ți le-ai dori în această iarnă.

Convinge-te singur de ce poate face în video-ul de mai jos:

FREZA DE ZĂPADĂ STIGA ST 1145

Acest model de freză este unul ecologic, ce poate fi depozitat fără mari eforturi chiar și într-un spațiu de mici dimensiuni. Grație modului în care a fost concepută, freza Stiga poate fi păstrată de-a lungul anului în depozit, fără a fi nevoie să-i verifici constant starea.

Motorul electric de 1.800W o face una dintre cele mai eficiente instrumente din gama sa, mai ales că poate arunca zăpadă până la 10 metri! Un astfel de utilaj îți poate ușura considerabil munca pe timp de iarnă, având în vedere că poate dispersa și un strat de 20 de cm de omăt.

Mai multe despre cum te poate ajuta acest model de freză Stiga:

Freze pentru zapada cu motor termic:

FREZA DE ZĂPADĂ STIGA ST 1151 P

Pentru că ne aflăm în secțiunea freze pentru zapada cu motor termic, este clar că ne referim la vârful de gamă în ceea ce privește aceste instrumente de lucru pe timp de iarnă. În cazul de față - freza Stiga este tot ceea ce îți poți dori, dacă îți dorești un utilaj puternic, dar care să nu ocupe mult spațiu.

Grație motorului de 3,5 cai putere, acest model aruncă zăpada până la 6 metri și poate face cu brio unor straturi importante de omăt. Lățimea de lucru de 51 de cm este ideală pentru curățarea pavajelor, aleilor, trotuarelor decorative, dar și a acoperișurilor!

Da, vorbim despre acoperișul casei - dacă se impune a fi curățat - mulțumită mobilității de care dispune acest produs.

FREZA DE ZĂPADĂ STIGA ST 5266 PB TRAC

[caption id="attachment_892" align="aligncenter" width="832"]freze pentru zapadafreza zapada stiga st 5266 pb trac[/caption]

Este fix ceea ce ai nevoie dacă locuiești într-o zonă montană. Garanția lucrului bine făcut în condiții dificile de vreme ori teren este dată de puterea motorului - 249 de centimetri cubi!

Pornirea utilajului se poate face atât manual, cât și electric, iar un alt punct forte este sistemul de tracțiune șenilat. Pe scurt, iată câteva dintre avantajele achiziționării acestui tip de freză Stiga:

# dimensiunile de lucru: 66 de cm lățime și 52 înălțime te vor ajuta să cureți suprafețe mari și dificile într-un timp scurt

# poate arunca zăpadă la o distanță de până la 10 metri datorită funcției avansate Dual-Stage

# dispune de mânere cu sistem de încălzire

# poți lucra eficient chiar și noaptea, grație sistemului de iluminare pe timp de noapte

FREZA DE ZĂPADĂ STIGA PRISMA

Acest model este ideal pentru curățarea zăpezii pe suprafețe medii și mari, fiind extrem de rezistentă pentru lucrări îndelungate chiar și în condiții meteo dificile.

Cu un motor Briggs&Stratton cu o capacitate de 163 centimetri cubi, freza Stiga este ușor de manevrat și oferă posibilitatea aruncării zăpezii la 10 metri. Un atu important al acestei freze pentru zapada este acela că poate fi folosit cu succes pe suprafețe asfaltate și înghețate, datorită roților cu cauciuc zimțat și rezistent la alunecare.

Poți viziona în acest material video calitățile deosebite ale acestei freze pentru zapada:

FREZA DE ZĂPADĂ STIGA ST 3255

Dacă îți dezvălui că acest utilaj poate face față unui strat de zăpadă de până la 40 de centimetri, crezi că ai mai avea nevoie de argumente în plus?

Îți mai spun doar atât: 182 de centimetri cubi are motorul acestei freze! Apoi, te las să te convingi singur, urmărind acest video:

Tu ai folosit până acum un astfel de utilaj? Spune-mi părerea ta în zona de comentarii, pentru a afla și alți oameni despre utilitatea unei freze pentru zapada!