Arhive Lunare: August 2015

  1. Cat de des si cand se face stropirea pomilor

    Cat de des si cand se face stropirea pomilor

    Suntem spre sfârșitul lunii august, concediile sunt și ele pe terminate, dar grijile gospodăriei nu cunosc pauze. Fie că avem o curte mică, în care am plantat legume și pomi fructiferi pentru uz personal, fie că discutăm despre plantații mai mari, în scopuri industriale, trebuie să fim mereu deschiși la ce are nevoie cultura pentru a ne bucura de ea.

    Stropirea pomilor fructiferi este unul dintre procesele pe care trebuie să ni le trecem pe “to-do-list-ul” nostru. Am mai discutat despre cum să ai pomi fructiferi rodnici, iar acum a venit momentul să ne oprim asupra procedeului de stropire a pomilor.

    Citeste mai mult
  2. La ce este util un scarificator de gazon

    La ce este util un scarificator de gazon

    Scarificarea gazonului este una dintre operațiunile esențiale pentru avea un gazon sănătos pe tot parcursul sezonului. Sunt mulți oameni care m-au întrebat la ce anume i-ar ajuta un scarificator. La fel de mulți au fost și cei care confundau procesul de scarificare cu cel de aerare. Prin urmare, am decis să dezvolt subiectul utilității unui scarificator de gazon chiar aici, pe blogul O-Mac.ro.

    Ce presupune scarificarea gazonului

    La modul general, scarificarea se recomandă a fi făcută în lunile de primăvară, când gazonul se trezește la viață după gerul iernii. Procesul de scarificare presupune îndepărtarea resturilor organice de pe gazon - în principiu fire de iarbă sau de mușchi rămase după tăiere ori căzute în timpul anotimpului rece.

    Citeste mai mult
  3. De cate tipuri poate fi gazonul in curtea ta?

    De cate tipuri poate fi gazonul in curtea ta?

    Am întâlnit mulți clienți pe care i-am auzit cum își plănuiau pe hârtie curtea mult-visată.

    „Vreau să am gazon, să mă bucur de el în fiecare dimineață” sau „Abia aștept să-l văd pe cel mic cum aleargă prin fața casei, pe un gazon perfect” sunt doar câteva dintre gândurile oamenilor care ne-au trecut pragul.

    Nu trecea mult timp și aceiași oameni nu mai păreau la fel de încântați. Din motive diverse, ajungeau la concluzia că peluza verde atât de dorită nu e nici pe departe așa cum și-o imaginaseră. Nu mai conta a cui era vina, ci doar că visul lor trebuia să mai aștepte.

    Ce se întâmplase, de fapt?

    Atun

    Citeste mai mult
WhatsApp Chat WhatsApp Chat