Idei de utilizare a ierbii după tundere

Dragul nostru gospodar, cât de des tunzi iarba în această perioadă? Ești nevoit să petreci mai mult timp tunderea gazonului în timpul verii. Totodată trebuie să ai grijă atât la intervalul de tundere a ierbii cât și la dimensiunea de tăiere a firului.

Nu este de glumit cu îngrijirea gazonului, așa este? Este responsabilitatea ta de gospodar să asiguri o imagine de calitate a întregii suprafețe în care gazonul este vedeta principală. A venit vara și zilele caniculare își spun cuvântul și în ceea ce privește aspectul gazonului ce-ți împrejmuiește ograda. tractoras tuns iarba Așadar, așază-te confortabil pe tractorașul de tuns gazonul și bucură-te de tehnologia ce face toată treaba pentru tine. În același timp, dacă preferi utilajele precum mașini de întreținere gazon, care necesită implicarea ta activă în această activitate, află în continuare ce poți face cu rezultatul muncii tale: iarba tăiată.

Moduri de utilizare a ierbii după tundere

Fie adunată, fie colectată în containerul special al utilajului de tuns iarba folosit, iarba tăiată poate fi și lăsată la uscat pentru a avea mai multe scopuri gospodărești. Iată câteva dintre acestea:

Îngrășământ natural

Iarba uscată poate fi adăugată la alcătuirea îngrășământului natural ce poate fi compus atât din amestecul pământului cu resturile din urma curățării pomilor cât și cu bălegar, găinaț etc. Culturile de legume și varietatea de flori din grădina ta se poate dezvolta firesc și calitativ datorită îngrășământului natural făcut de tine, ce nu conține diferite produse chimice ce pot afecta negativ recoltele.  Restul de iarbă poate fi aplicată în zonele dintre flori sau din jurul pomilor. Aceasta acționează ca un fertilizant și contribuie semnificativ la aerarea solului datorită cantității de azot pe care o are în componență.

Furaj

Doar în cazul în care nu ai folosit erbicite, pesticide sau alte soluții periculoase pentru sănătatea animalelor, iarba tunsă poate constitui o sursă de hrană pentru ierbivore, omnivorele sau păsările pe care le crești.

Compost

Compostul este „centralizarea” resturilor de origine vegetală și animală din cadrul gospodăriei tale. Astfel, iarba tăiată, uscată sau verde poate fi adăugată în compoziția acestuia pentru a-i mări consistența.

Mulci

Mulcirea solului nu poate fi decât benefică pentru culturile de recolte pe care le ai. Mulciul păstrează umezeala și oferă protecție împotriva buruienilor. Iarba rezultată în urma tunderii și lăsată la uscat cel puțin 2 zile poate constitui mulciul de care ai nevoie la creșterea calității solului. Descompunerea firească a mulciului duce la crearea de humus, ceea ce asigură un mediu favorabil de dezvoltare a recoltelor tale. Acestea sunt variantele de utilizare a ierbii tăiate pe care noi ți le propunem. Utilizarea și reutilizarea materialelor pe care gospodăria ta ți le pune la dispoziție nu face decât să crească dorința de a folosi eficient timpul pe care îl petreci acasă. Indiferent de felul în care folosești iarba tăiată ia în calcul calitatea ierbii pe care ai plantat-o. Recomandarea noastră este să eviți reutilizarea acesteia în situația în care ai folosit substanțe chimice periculoase în tratarea ierbii. Noi îți dorim să folosești avantajele tehnologiei moderne în materie de îngrijire gazon, în beneficiul tău!