Diferente intre cositoare si masina de tuns iarba

Terenul agricol și gospodăria au nevoie de o întreţinere punctuală, fără compromisuri sau paşi săriţi în îngrijire. Întreţinerea este un proces care are nevoie, regulat, de o parte din timpul tău şi de utilaje potrivite nevoilor pământului sau gazonului. În continuare vom vorbi despre diferenţele dintre motocositoare şi mașina de tuns iarba. Aceste două noţiuni sunt, cel mai adesea, confundate. Clienţii pot avea o anumită nevoie, pot cumpăra utilajul nepotrivit pentru ca, mai apoi, să dea vina pe acesta pentru cerinţe greşit exprimate.

Cum se foloseşte corect o mașină de tuns iarba

Acest utilaj este dedicat, în special, gospodăriei tale. Rolul lui estetic este evident. Însă, mașina de tuns iarba este destinată strict gazonului, adică a unor verdeţuri de un anume tip, crescute până la o anumită dimensiune. Altfel spus, acest utilaj se ocupă de limitele normale ale ierbii crescute în gospodăria ta, fără să implice alte tipuri de plante şi exclude cazurile-limită.

Cu cerințe minime de întreținere, MAȘINA DE TUNS GAZON O’MAC MG 5500, dispune de motorului în 4T pe benzină de 5,5 CP, fiind cea mai bună alegere pentru grădini de 2000 de metri pătrați. Sacul de colectare are o capacitate de 70 litri, iar lățimea de tăiere a ierbii este de 53 cm.

O mașină de tuns iarba pentru activități de tip hobby, aşa cum este MASINA TUNS GAZON O’MAC MG 400 oferă performanţe pe suprafeţe de tăiere de până la 2000 de metri pătrați. Sistemul de colectare extra și designul ergonomic te ajută să obții mai mult cu mai puțin efort. Înălțimea de tăiere a acestei mașini pentru gazon poate fi reglată între 2,5 cm și 7,5 cm, iar lățimea este de 46 cm. Sacul colector are o capacitate de 55 litri, iar puterea motorului este de maxim 4CP.

Alte doua utilaje recomandate pentru curățarea și amenajarea grădinii tale cu randamente foarte bune sunt MASINA TUNS GAZON O’MAC MG 650 și MASINA TUNS GAZON O’MAC MG 650E cu motoare în 4T, pe benzină, cu o putere maximă de 6.5 CP si saci colectori de 60 și 65L fiind potrivite atât pentru activități hobby, cât și profesionale.

Când ai nevoie de o motocositoare şi nu de mașină de tuns iarba

În primul rând, ai nevoie să ştii că motocositoarea este folosită în defrişarea fânului, a ierburilor înalte şi a arbuştilor. Altfel spus, o cositoare nu se ocupă de tunderea gazonului sau întreţinerea sa, aşa cum o face mașină de tuns iarba, ci se ocupă de situaţiile pe care utilajul menţionat mai sus le-ar numi „dificile”.

Motocositoarele au, în primul rând, un aspect diferit faţă de mașină de tuns iarba. Mânerul de tip bicicletă sau buclă face cositoarea să fie uşor de manevrat. Aceasta poate fi folosită pe o perioadă mai îndelungată şi este disponibilă pe modele în funcţie de nevoi: hobby, semiprofesionale şi profesionale, în funcţie de puterea motorului şi diametrul tubului pentru transmisie.

O’MAC ofera în gama profesionala motocositoarele O’MAC MS 2700 și O’MAC MS 3300 cu motor pe benzină, în 2T care fac față cu brio suprafețelor de până la 10.000 de metri pătrați.

Motocositoarele sunt dotate cu un sistem de amortizare antivibraţii, un ham de purtare şi nu numai. Altfel spus, utilităţile unei motocositoare şi cele ale unui utilaj precum mașină de tuns iarba sunt vizibil diferite. Au aspecte asemănătoare, însă nu identice. Arată diferit şi sunt folosite în situaţii în care nu pot fi înlocuite una cu cealaltă. De aceea, îţi recomandăm să determini exact ce nevoi ai, pentru a folosi utilajul perfect pentru terenul sau grădina ta.