5 avantaje ale unui generator curent

O gospodărie implică mai multe aparate electrice, mâncare ţinută în frigidere şi în unele cazuri, o centrală cu un hidrofor electric. Iar oriunde pot avea loc întreruperi de curent, anunţate sau nu. De aceea, un generator curent este o investiţie pe care poţi să o consideri necesară pentru casa şi grădina ta.

Este posibil să nu ai prea multe informaţii despre ce implică un generator curent, cum poate fi folosit şi cum alimentează aparatura cu electricitate.

Îţi oferim, mai jos, cinci motive pentru care un generator curent este atât necesar, cât şi adaptabil nevoilor şi gospodăriei tale. Dacă, din contră, ai o clădire de birouri sau o fabrică, poţi să apelezi la modele mai puternice de generator curent.

Avantajele unui generator curent

1. Nu afectează aparatura electrică

Atunci când nu ai nicio problemă legată de curentul electric, generatorul poate fi păstrat, fără să funcţioneze, într-un loc ferit de frig sau umiditate, fără să te deranjeze. Totuşi, odată ce alimentarea de curent a fost oprită, aparatele care funcţionează, în acel moment sau permanent, sunt în pericol de deteriorare.

De la mâncarea din frigider şi până la aparatele electrocasnice care au fost surprinse de căderea de curent sau un hidrofor casnic, ce are nevoie de o activitate continuă, toate pot fi afectate de lipsa curentului. Cauzele unor întreruperi de alimentare cu electricitate pot fi diferite, de la furtuni sau ninsori agresive, daune la tabloul electric local şi până la revizii anunţate sau accidente în zona în care se află casa ta.

2. Viteza de răspuns

Un alt avantaj al al unui generator curent este viteza sa de răspuns. Odată ce l-ai pornit, generatorul începe să îţi alimenteze casa în doar câteva minute. De asemenea, atunci când îl opreşti, nu ai nevoie să faci manevre multe şi care necesită timp. Un astfel de generatorpoate avea o autonomie de până la 20 ore de activitate continuă. Generatorul este dotat şi cu un sistem de alarmă, pentru cazurile în care nivelul de ulei este redus la minim. Rezervorul său de benzină are o capacitate de 48 de litri şi un consum redus.

3. Simplu de folosit

Prin urmare, un alt avantaj al unui generator curent este faptul că este uşor de folosit. Un astfel de utilaj pentru casă poate fi pornit la sfoară sau cheie sau poate fi dotat cu un tablou automatizat. Oricare dintre aceste variante este uşor de manevrat şi nu implică mult timp. Pentru mai multe activităţi, poţi alege un generator puternic și silențios, care nu îţi va ridica probleme, atunci când îl manevrezi.

4. Nu depinde de anotimpuri sau temperaturi

Un generator curent nu depinde de anotimpuri sau temperaturi. Cu alte cuvinte, acesta poate fi folosit oricând, atâta timp cât este ferit de umiditate. Astfel, indiferent dacă electricitatea este întreruptă iarna sau vara, ziua ori noaptea, poţi porni şi realimenta, cu ajutorul generatorului, fără niciun fel de piedici. În plus, dacă ai nevoie să întreţii o clădire industrială sau comercială, poţi apela la un model de generator curent puternic, dotat cu baterie. Generatoarele cu motor trifazic sunt dedicat folosirii intense şi sunt rezistente.

5. Nu necesită mentenanță specială

Un generator curent nu necesită o mentenanţă specială. Atâta timp cât nu depozitezi benzina sau motorina în rezervor şi te asiguri că îl foloseşti conform instrucţiunilor, nu este nevoie să chemi specialişti să îţi verifice generatorul odată la câteva luni. Generatorul poate fi o necesitate pentru casă şi clădiri comerciale, dar şi un ajutor de nădejde, atunci când ai de a face cu posibilele situaţii în care depinzi de aparatură electrică, însă alimentarea a fost întreruptă. De asemenea, vei avea un scut împotriva manifestărilor meteorologice agresive şi nu vei fi nevoit să stai în casă în frig sau pe întuneric.

sursa foto: dreamstime.com

Acest articol, publicat inițial în 19.11.2014, este revizuit periodic de echipa editorială O'Mac pentru a-ți oferi informații de actualitate.