Ce trimmer pentru gazon ti se potriveste?

Am avut destui clienți care m-au întrebat ce trimmer pentru gazon cred eu că li s-ar potrivi. Un lucru normal, zic eu, având în vedere că mi se întâmplă să fiu interpelat cu o frecvență destul de ridicată.

De obicei, le răspund prin câteva întrebări: ce suprafață de gazon ai? Câtă vegetație ai în curte? Cred că nu există răspunsul corect, ci doar informațiile utile care să-l determine pe respectivul să ia decizia corectă în ceea ce-l privește.

Din punctul meu de vedere, trimmerul (coasa electrică) este instrumentul ideal pentru amatorii activităților de grădinărit. Mă refer aici la aceia dintre voi care au un petec de curte de care vor să se bucure în fiecare zi și pe care nu-i împiedică nimic să-l îngrijească, să-l tundă ori să-l curețe atunci când e nevoie.

Tocmai în această idee, mi-am spus că n-ar strica să inventariez un pic discuțiile mele cu clienții ce au cumpărat trimmere de la O-Mac. Așa a apărut ideea scrierii articolului de față. Vei putea citi concluziile mai jos, sub formă de întrebări și răspunsuri.

La final, te-aș ruga să-mi spui într-un comentariu dacă ți s-a părut util demersul meu. Nu de alta, dar am atât de multe dialoguri cu clienții mei, încât n-ar strica să le aduc în atenția tuturor aici, pe blog. Sunt lucruri din care au unul am învățat și din care sunt convins că vei învăța și tu.

Așadar, iată întrebările care te pot ajuta să alegi trimmerul potrivit:

#1 Pentru ce suprafață de gazon te-ai gândit să achiziționezi un trimmer?

a. 50-100 mp b. 100-200 mp c. 300-500 mp

#2 În care dintre situațiile expuse mai jos te regăsești?

a. vreau să folosesc trimmerul doar în zonele unde mașina de tuns iarba nu poate ajunge b. pe lângă cele expuse la punctul a, mă gândesc să tund des și iarba din curte (eventual poate îmi ajut și vecinul) c. cred că poate face față și pe terenuri grele, cu bolovani etc

#3 Din punctul tău de vedere, un trimmer este util în gospodărie dacă:

a. vrei să îngrijești o bucată mică de gazon, plus zonele cu iarbă în exces, cum ar fi gardurile b. nu este util decât dacă ai și alte componente care să completeze munca de întreținere a unei peluze de gazon sau a unei grădini c. ai o suprafață mare de iarbă (peste 500 de metri pătrați) și crezi că un trimmer te-ar ajuta să economisești timp pentru că este ușor de folosit [caption id="attachment_649" align="aligncenter" width="523"]Trimmer Stiga SGT 600Trimmer Stiga SGT 600[/caption]  

Acum, să vedem și rezultatele:

Varianta a...

Dacă ai ales preponderent variantele de răspuns cu litera a, atunci ești pe drumul cel bun :) Cu alte cuvinte, știi precis pentru ce vrei să achiziționezi un trimmer și de ce. Noi, la O-Mac, avem variantele optime pentru cei care doresc că cumpere un astfel de utilaj.

Mai mult decât atât, fiecare produs de pe site-ul www.o-mac.ro are descrise clar și la obiect caracteristicile și avantajele acestuia, pentru ca tu să știi exact ce cumperi.

PONT

Atunci când ai în vedere cumpărarea unui trimmer, două aspecte sunt foarte importante: puterea și diametrul! Recomand folosirea unui trimmer de cel puțin 500 W putere și cu un diametru cât mai mare. Studiază atent oferta O-Mac pentru a ști exact ce trebuie să alegi.

Varianta b...

În cazul în care ai preferat variantele de răspuns cu litera b, atunci faci parte din categoria de clienți care consideră că se pot descurca cu ceea ce au la îndemână prin curte. Nu e deloc rău acest lucru, numai că îți recomandăm să te informezi bine înainte de a-ți achiziționa un utilaj sau un altul, pentru a evita suprasolicitarea acestora și, evident, drumurile dese la service-uri.

Varianta c...

Și, în sfârșit, pentru cei care ați ales mai ales varianta c, din punctul meu de vedere este clar: nu aveți nevoie de un trimmer! Cel mai probabil că vei avea nevoie de un alt gen de instrument pentru îngrijirea gazonului ori a curții tale. Ceva mai puternic, poate chiar profesional.

Indiferent din ce categorie faci parte, te invit să lași un comentariu mai jos, prin care să-ți argumentezi alegerea. Sau să mă contrazici, dacă simți că ai completări :)