5 idei de amenajare a gradinii primavara

Primăvara se apropie cu pași repezi, ceea ce înseamnă nu doar că ne vom bucura mai mult de razele soarelui ci și că ne vom relua activitățile de grădinărit. O schimbare e mereu binevenită când vine vorba de grădină, de aceea ne-am gândit să-ți oferim 5 idei amenajare grădină care să te inspire și să te ajute să o transformi. Vei stârni admirația vecinilor și oaspeților- poate chiar te vor ruga să îi ajuți și pe ei cu grădina lor.

Idei amenajare gradina care vor schimba total aspectul grădinii tale

#1.  Folosește plante pitice

Plantele pitice formează un covor de flori frumoase și vesele. Alege culori diferite, care să iasa în evidență și să îți scoată grădina din anonimat. Poți să te joci cu modele și forme și să-ți creezi covorașul de flori pe care îl dorești. Nu te îngrijora cu privire la udatul acestora, poți folosi o pompă de stropit manualăpentru mai multă lejeritate.

#2. Bușteni și butuci pentru un aspect rustic

Poți chiar să plantezi flori sau de ce nu, legume în bușteni și butuci pe care îi găurești în prealabil pentru a face loc pământului. Nu vei avea mult de lucru, mai ales dacă folosești un motofierăstrăupotrivit! În cazul în care nu vrei să plantezi flori în butuci sau bușteni, poți să îi aranjezi astfel încât să ai mobilier rustic de grădină, unde să petreci serile de vară cu cei dragi.

#3. Plantează gazon

Cu toții iubim un spațiu verde, în care să ne putem relaxa. Gazonul este perfect pentru a înfrumuseța grădina. Plantează semințele primavara asta și bucură-te de gazon în 15-20 zile de la plantare. Va fi nevoie să îngrijești gazonul, de aceea îți recomandăm să folosești o mașină de tuns gazonul sau un trimmer de gazon. Un gazon neîngrijit este neplăcut la vedere și lasă impresia că a fost neglijat, ceea ce nu vrei să se întâmple!

#4. Și grădina de legume poate fi aspectuoasă!

Tot ce trebuie să faci este să alături diverse legume, de diferite culori pentru a crea o grădină frumoasă. Să știi însă că nu toate plantele conviețuiesc bine împreună, de aceea este indicat să folosești combinații de legume despre care se știe că ”se înțeleg”:

  • Roșii, salată, sfeclă roșie
  • Usturoi și căpșune sau ceapă și căpșune
  • Spanac, salată, varză
  • Sfeclă și morcovi

Evită următoarele combinații:

  • Mazăre și roșii
  • Cartofi și roșii
  • Praz și fasole

#5. Folosește plante aromatice

Plantează cimbru, valeriană, busuioc, salvie, rozmarin, mărar etc. Ele vor da o mireasmă plăcută grădinii, vor îmbunătăți aspectul acesteia și în final, vor da mai multă savoare mâncărurilor pregătite de tine și familia ta! Așadar, cu puțină imaginație și cu ustensilele potrivite, poți să îți transformi grădina și să îți impresionezi oaspeții! Sperăm că te ajută cele 5 idei amenajare grădină! sursă poză: pixabay.com