Motosapă sau motocultor? De ce ai nevoie pentru gospodăria ta?

Dragul nostru gospodar, noile utilaje destinate agriculturii sau îngrijirii gospodăriei tale îți dau bătăi de cap? Multe dintre produsele apărute în ultimii ani care încep cu „moto” au scopul de a ușura munca celor care își lucrează singuri pământul prin intermediul motorizării.

Automatizarea echipamentelor vine în sprijinul începătorilor și experților în ceea ce privește cultivarea pământurilor deținute. Totodată, fie că ești agricultor sau grădinar, utilizarea produselor care contribuie semnificativ la reducerea efortului tău fizic reprezintă un avantaj de care te poți folosi oricând. Așadar de ce să nu lași utilajele să muncească pentru tine? Încă așteptăm „robotul agricultor”, însă până atunci îți poți ușura munca profitând din plin de evoluția tehnologiei. A venit timpul să devii un gospodar modern. În acest sens, află în continuare de ce o motosapă este diferită de un motocultor.

Diferențele principale între motosapă și motocultor

Aceste două utilaje răspund unor game largi de nevoi și creează confuzie pentru cumpărător la momentul achiziției. De aceea, comparația dintre cele două echipamente atât de utile în orice gospodărie poate fi privită din mai multe perspective, și anume:

Scop

Înainte de a cumpăra un anumit produs răspundem întrebării: „La ce o să-l folosesc?”. În acest sens, pentru a elimina orice confuzie între cele două utilaje, iată pentru ce sunt ele fabricate. Destinația motosapei este de a mărunți pământul și de a afâna pământul pe suprafețe restrânse (maxim 0,5 ha). Totodată, motosapa lucrează doar pământul moale. Motocultorul în schimb este destinat suprafețelor întinse (până la 2 ha) și poate fi folosit atât pentru pregătirea pământului de plantare cât și semănarea acestuia. Modurile de utilizare a motocultoarelor sunt numeroase iar tipurile de pământ pe care pot fi folosite pot fi moi, tari sau chiar pietroase.

Putere și motor

Unul dintre diferențiatorii cei mai importanți dintre cele două utilaje este puterea cu care acestea funcționează. Motosapele au o putere mai mică, între 1 și 9 CP, iar motocultoarele între 5 și 16 CP. În plus, acestea din urmă sunt dotate cu o priză de putere care permite atașarea diferitelor accesorii potrivite pentru activități variate. Câteva dintre acestea sunt: dotarea cu freză și lamă de zăpadă, cisternă, cultivator, bara de cosire, plug, sapă, semănătoare, remorcă, cisternă și multe altele. Datorită acestui lucru, motocultorul devine un ajutor indispensabil în cazul gospodăriilor mai mari, în care sunt necesare lucrări diverse de agricultură și întreținere.

Adâncimea de săpare

Acest aspect este unul important în cazul ambelor utilaje deoarece adâncimea de săpare este diferită în funcție de ceea ce dorești să cultivi sau de proiectele pe care le ai în plan. Motocoasa este potrivită pentru a săpa la adâncimi mici, de până la 20 cm, în timp ce un motocultor profesional poate ajunge la o lățime de tăiere de 110 - 140 de cm, respectiv o adâncime de lucru de 25 cm. Atunci când te gândești să cumperi un astfel de produs ia în calcul și greutatea la care poate ajunge un utilaj destinat lucrului cu pământul. De aici poți aprecia și posibilitatea pe care o ai de a-l manevra cu ușurință. În ceea ce privește prețul, îl poți considera o investiție. Un utilaj performant și utilizat corespunzător te ține o viață iar faptul că economisești timp și efort fizic în fiecare an este un lucru de neprețuit. Noi îți dorim să profiți din plin de tehnologiile noi care sunt folosite la fabricarea utilajelor necesare în orice gospodărie. Spor la săpat cu un utilaj performant!