6 accesorii utile pentru motocultoare

Acest articol, publicat inițial în 23.10.2014, este revizuit periodic de echipa editorială O'Mac pentru a-ți oferi informații de actualitate.

Fie că vorbim despre motocultoare hobby, semiprofesionale sau profesionale, aceste produse sunt aproape necesare în activităţile de grădinărit. Spunem „aproape necesare” pentru că lucrările tale în gospodărie vor trece la un alt nivel de eficacitate, rapiditate şi confort, odată ce le-ai descoperit.

Cele trei categorii de motocultoare sunt destinate lucrului în funcţie de mărimea terenului. Astfel, poţi trata activitatea ca pe un hobby, dacă ai de a face cu o suprafaţă de până la 1.000 de metri pătraţi. Dacă vrei să-ţi încadrezi lucrul în categoria semiprofesională, poţi alege motocultoare pentru suprafeţe de până la 10.000 de metri pătraţi. Tot ce depăşeşte această mărime poate fi lucrat cu ajutorul unor motocultoare pofesionale.

Indiferent de tipul motocultorului pe care îl foloseşti, îi poţi ataşa accesorii care să fie adaptate tipului de plante ce urmează să ocupe pământul pe care îl lucrezi sau care să continue stilul de lucru al motocultoarelor la aceleaşi standarde.

Accesorii importante pentru motocultoare

Motocultorul este un utilaj supus uzurii de-a lungul anilor, mai ales dacă este folosit intens. Însă, suprafaţa ta cere întotdeauna profesionalism şi rezistenţă. De aceea, îţi facem cunoştinţă cu accesoriile O'Mac care te vor mulţumi de fiecare dată când vei folosi motocultorul.

1. Manicot

Manicotul este un produs necesar pentru utilajul tău. Un model metalic îţi oferă o garanţie de 24 (pentru persoane fizice) sau 12 luni (pentru persoane juridice). Poţi opta şi pentru un manicot reglabil, de culoare închisă, care îţi va uşura întotdeauna lucrul.

2. Roți de cauciuc

Roţile din cauciuc sunt acele accesorii pe care se bazează, din toate punctele de vedere, performanţa motocultorului tău. Ele îţi vor fi un sprijin pe termen lung şi pot fi montate pe utilaj cu uşurinţă. 

 

Accesorii pentru super motocultoare

3. Prășitoare

Dacă vrei ca pământul tău să fie săpat şi curăţat ca la carte şi deţii un motocultor, atunci îţi recomandăm prăşitoarea. Aceasta se montează simplu şi oferă o viteză mai mare la prăşit şi o eficienţă mai ridicată la săparea şi afânarea pământului. Prăşitoarea este potrivită atât suprafeţelor mici şi medii de teren, cât şi în gospodărie. Un astfel de produs nu te va dezamăgi. Îţi oferă atât un randament ridicat, cât şi viteză mare la prăşire, indiferent de suprafaţa pe care o ai de lucrat.

4. Plug pentru cartofi

Dacă ai de lucrat o suprafaţă care doreşti să-ţi devină furnizor de cartofi, atunci îţi recomandăm plugul pentru cartofi. Eficienţa lui va creşte pe măsură ce timpul de lucru scade. Acesta este atât un accesoriu suplimentar, dar şi un instrument care îşi va găsi uşor locul în magazia ta.

 

5. Rariță

O rariţă pentru motocultor este ca un cuţit în locul unui briceag. Aceasta te va ajuta la prăşit pământul, iar rarița O'Mac îţi oferă garanţia lucrului făcut în mod profesionist.

6. Roți metalice

Un ultim accesoriu pe care ţi-l prezentăm este setul de roţi metalice O'Mac, pe care le poţi utiliza într-o gamă variată de activităţi agricole. Roţile sunt perfect compatibile cu motocultorele O'Mac.

 

Aceste accesorii sunt destinate lucrului şi nu echipării motocultoarelor pentru transport. Produsele din categoria accesoriilor nu au rolul de a compensa eventuale defecte ale unor motocultoare. Aşa cum le spune şi numele, ele echipează şi adaptează acţiunea utilajelor la lucrări agricole specifice, dar şi la suprafeţe de o anumită consistenţă.

Un motocultor complet face faţă oricăror circumstanţe. De asemenea, din cauza compatibilităţii cu anumite motocultoare, nu îţi recomandăm să apelezi la surse îndoielnice de accesorii, aşa cum sunt vecinii prea binevoitori. Un magazin oficial de utilaje, unde le poţi găsi în acelaşi loc, poţi cere sfaturi şi poţi verifica gradul de compatibilitate cu motocultorul tău este locul sigur.