Curatarea si igienizarea gospodariei primavara

Curățenia de primăvară este extrem de importantă, mai ales când trecem prin perioade cu schimbări climatice sau în care suntem expuși la situații care ne-ar putea pune în primejdie starea de sănătate.

Pentru a putea preveni și combate infestarea cu viruși, microbi sau bacterii dăunătoare a mediului în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului, este recomandată igienizarea periodică a spațiilor cu substanțe profesionale de curățare a suprafețelor, obiectelor și echipamentelor. Utilizând metode profesionale de curățare, se poate asigura o decontaminare de aproximativ 95% a spațiilor în care locuim.

Pentru o curățenie eficientă și amănunțită sunt necesare soluții și dezinfectanți profesionali, cât și echipament și utilaje adecvate.

Curățarea pavajelor din curte

Pavelele pot fi curățate de praf cu mătura sau o perie moale, acolo unde murdăria persistă. Spălarea pavajului se face cu apă și cu detergent recomandat pentru acest tip de suprafață.

Dacă doriți să folosiți o mașină de spălat sub presiune, trebuie să aveți grijă să nu îndepărtați nisipul din rosturi.

În cazul petelor persistente, acestea ar trebui curățate imediat după formare. Utilizarea unor detergenți puternici poate agresa și deteriora iremediabil pavajul.

Curățarea fațadelor și a teraselor

Depunerile de murdărie formate din cauza acțiunii directe a vremii pot fi îndepărtate ușor cu ajutorul unei mașini de spălat sub presiune și a unui detergent special, care să nu afecteze suprafețele.

Pentru a îndepărta toate bacteriile apărute în zone cu umiditate crescută, praf și suprafețe care pot adăposti patogeni este recomandat ca după curățare să pulverizați o substanță de igienizare pe bază de clor cu ajutorul unui pulverizator sau atomizor.

Curățarea adăposturilor pentru animale

Curățarea și igienizarea adăposturilor pentru animale este un proces care trebuie repetat frecvent in decursul anului.Folosiți substanțe active, speciale pentru uz zootehnic, dedicate igienizării grajdurilor, cotețelor și a altor spații destinate creșterii animalelor.

Curățarea acestor spații nu se face cu animalele înauntru. Asigurați-vă întotdeauna că toate au fost evacuate înainte de a pulveriza substanțe care le pot face rău.După terminarea curățeniei se igienizează echipamentele și ustensilele folosite.

Curatarea si igienizarea cotetelor

Igienizarea serei și a solarului

Pentru a asigura creșterea sănătoasă a plantelor, sera sau solarul trebuie să treacă printr-o etapă de curățenie generală atât toamna, cât și primăvara.

Îndepărtați buruienile – acestea pot adăposti insecte dăunătoare, boli virale sau agenți patogeni. Acordați atenție sporită plantelor crescute sub mese, lângă folia de mulcire și plasa agrotextilă.

Nu folosiți ierbicide decât dacă sunt create pentru sere și solarii.

Spălați cu jet sub presiune mesele de cultură și accesoriile din interiorul serei. Asigurați-vă că ați îndepărtat praful, algele și orice altă sursă de patogeni.

Important!

Purtați întotdeauna echipament de protecție: mănuși, combinezon, cizme de cauciuc, ochelari de protecție și mască.
Folosiți întotdeauna cantitatea recomandată de substanță activă. Excesul poate dăuna sănătății dumneavoastră, a plantelor sau animalelor din gospodărie.
Curățați atent utilajele și uneltele folosite după ce ați terminat procesul de igienizare.