Ce inseamna Multiclip la o masina de tuns iarba?

Citind un comentariu postat de un cititor al blogului O-Mac la acest articol, mi-am adus aminte de un detaliu interesant și mai puțin discutat aici în ceea ce privește întreținerea gazonului.

Nu de mult am scris despre cum să ai gazonul perfect și despre avantajele deținerii unei mașini profesionale de tuns iarba.

Cum spuneam, citeam acel comentariu și am simțit că mi-a scăpat ceva...

De aceea, aș vrea să-ți prezint acum “principiul multiclip”, caracteristic unora dintre mașinile noastre de tuns gazonul de pe. El era elementul lipsă :)

Ce înseamnă multiclip și de ce cred eu că te-ar ajuta să știi despre el?

Funcția multiclip se poate traduce simplu prin “tocare măruntă”. Mai exact, o mașină de tuns iarba care deține sistemul multiclip are principalul avantaj de a te degreva de problema resturilor tăiate. Pentru că, datorită mecanismului amintit, gazonul este tăiat extrem de fin, surplusul se așază cuminte peste peluză și formează un strat protector ideal pentru covorul verde! Simplu, nu-i așa?

Mai întâi, dacă ți se pare greu de crezut cele spuse de mine, intră la oferta O-Mac pentru mașinile de tuns iarba și caută-le pe cele marca Stiga. Căci da, ei sunt cei care au implementat această funcție multiclip, care mie mi se pare că ar putea să ajute pe oricine are o peluză de gazon de care vrea să se bucure cât mai mult timp.

Avantajele sistemului multiclip de care te poți bucura și tu

Reiau principalul beneficiu al sistemului multiclip (tocare măruntă): firele de iarbă sunt tăiat atât de fin, încât cad la rădăcina ierbii. Ele se vor transforma imediat în mulci, practic îngrășământul organic și natural de care are mereu nevoie gazonul tău pentru a se menține verde și frumos.

Masina Stiga Multiclip

În plus, există și alte beneficii:

# Rezolvi și problema frunzelor căzute în curte

Poți folosi funcția multiclip și în cazul frunzelor. Toamna, când ele sunt din belșug și când vrei să le strângi cât mai repede pentru a-ți igieniza grădina, tocarea măruntă a acestora poate fi soluția salvatoare. După câteva tăieri, ai o curte curată.

# Economisești timp prețios

Având în vedere atuul sistemului multiclip, e clar din start un alt avantaj: nu vei mai fi nevoit să transporți sau să transformi în compost resturile de iarbă tăiată. Pentru că tocmai asta face această funcție: transformă iarba în exces în îngrășământ.

# Vei uda mai rar

Cum am spus, resturile de iarbă tăiate mărunt vor forma un strat protector la nivelul gazonului. Numai că acest strat protector este bogat în umezeală și va permite hidratarea suficientă a peluzei verzi. Teoretic, vei putea uda mai rar. Practic, însă, va trebui să fii atent și la vreme, pentru a nu avea surprize neplăcute.

# Nu vei fi deranjat de zgomot

Datorită lamelor special concepute pentru sistemul multiclip, dar și a capacului inclus, zgomotul este direcționat către pământ. Vei sesiza imediat diferența dintre o mașină de tuns iarba cu multiclip și una de colectat obișnuită.

Bonus: consumul de combustibil și emisiile de gaz sunt și ele reduse, iar la capitolul manevrabilitate și utilitate mașinile cu funcția multiclip stau foarte bine datorită direcției articulate și a sistemului de tăiere poziționat frontal. Nivelul scăzut de zgomot, cele 4 roți motrice și mânerul antivibrații reprezintă alte motive să te bucuri după ce vei fi achiziționat o mașină multiclip Stiga de la O-Mac :).

Iată câteva din mașinile Stiga multiclip recomandate:

Cam acestea ar fi de spus în legătură cu sistemul multiclip de pe mașinile de tuns iarba de la Stiga.

Tu ai folosit vreuna până acum? Cum ți se pare această funcție la o mașină de tuns iarba? Descrie-mi într-un comentariu experiența avută!