Arhive Lunare: Aprilie 2020

 1. Motocultorul cu remorcuța cu flori a ajuns în noua sa grădină

  Motocultorul cu remorcuța cu flori a ajuns în noua sa grădină

  Vestitorul primăverii, motocultorul O-Mac 750-S alături de o remorcuță plină cu flori a ajuns la câștigătorul său, într-o grădină bine îngrijită din județul Iași.

  Adrian Trofin este noul posesor al utilajului O-Mac cu remorcuță, acordat în urma extragerii la sorți din data de 15 aprilie. Adrian s-a înscris automat în concurs achiziționând în luna martie, prin intermediul site-ului nostru un utilaj de grădinărit O-Mac pentru părinții săi. Acum că are propriul său motocultor, sperăm ca cei doi să fie de neoprit în gospodărie și să obțină rezultate excelente în grădină. Remorcuța îi va fi de ajutor atât în grădina de legume, cât și în livadă sau gospodărie. 

  Florile vor fi de acum încolo atent îngrijite de către mama lui. O parte vor însufleți aleile din curte, iar celelalte își vor găsi loc în și pe lângă casă.

  Felicitări!

  #impreunasuntemdeneoprit

  Citeste mai mult
 2. Cele mai importante 4 tipuri de faina si proprietatile lor

  Cele mai importante 4 tipuri de faina si proprietatile lor

  Faina este un ingredient extrem de utilizat in bucatariile din Romania, fiind folosita in prepararea painii, a prajiturilor, cat si a sosurilor. Este o sursa importanta de carbohidrati, minerale si vitamine.

  Ce este si cum se obtine faina integrala?

  De multe ori, faina este lipsita de toate proprietatile benefice pentru sanatatea noastra, care se pierd prin procesarea excesiva si adaugarea de aditivi alimentari.

  Faina integrala este cea obtinuta proaspat prin macinare, care inca mai contine toate fibrele taratelor, cat si mineralele si vitaminele din cereale.

  Faina obtinuta in propria gospodarie cu ajutorul unei mori de cereale este superioara din punct de vedere nutritional fata de majoritatea produselor achizitionate din magazine.

  Citeste mai mult
 3. Gazonul – Tot ce trebuie sa stii despre plantare, fertilizare si intretinere

  Gazonul – Tot ce trebuie sa stii despre plantare, fertilizare si intretinere

  Pe langa faptul ca reuseste sa capteze praful si reziduurile din atmosfera, gazonul ne ofera un spatiu excelent pentru petrecerea timpului in aer liber, atat pentru activitati de relaxare cat si pentru cele sportive.

  Ce este gazonul?

  Gazonul este o combinatie de specii adaptate de iarbă, cu frunze fine care creeaza impresia unui covor compact, în cazul în care primește toată atenția de care are nevoie. Gazonul este de diferite tipuri, adaptat pentru zone umbroase, zone insorite, seceta, trafic intens.

  Gazonul si tipul de sol

  In tara noastra exista foarte multe tipuri de sol: nisipoase, lutoase, cernoziomuri, argiloase sau soluri turboase.

  Gazonul prefera un sol ușor, bine drenat si bogat in nutrienti. Cele mai bune soluri pentru gazon sunt cernoziomurile si solurile nisipoase. Daca solul este argilos, va fi nevoie de sisteme de drenare speciale pentru ca radacinile sa se dezvolte suficient.

  Gazonul nu este compatibil cu stagnarile

  Citeste mai mult