Arhive Lunare: Ianuarie 2018

  1. Toaletarea pomilor pe timp de primăvară

    Toaletarea pomilor pe timp de primăvară

    Dragul nostru gospodar, Oriunde te uiți în ultima perioadă, vezi semnele primăverii. E adevărat, suntem abia în luna ianuarie. Dacă vrei, însă, ca în următoarea perioadă să culegi ceea ce ai semănat, trebuie să te gândești încă de pe acum la toaletarea pomilor pentru primăvară. Ține cont că toaletarea pomilor nu trebuie să aibă loc doar primăvara sau toamna. Pe tot parcursul anului, atunci când observi că mărimea ramurilor sau resursele pomului depășesc capacitatea sa de a le suporta, trebuie să intervii. Totuși, toaletarea pomilor în timpul primăverii are o foarte mare importanță pentru viitorul roadelor acestora.

    Îngrijire de la începutul anului

    Tăierile pomilor fructiferi se fac, în majoritatea timpului, în perioada de repaus. Așadar, poți alege atât primăv

    Citeste mai mult
  2. Planificarea activităților agricole pe timp de primăvară

    Planificarea activităților agricole pe timp de primăvară

    Dragul nostru gospodar,

    Iarna aceasta ne-a surprins și pe noi. Nu am avut parte de prea multă zăpadă, ba chiar din contră! A fost destul de cald până acum și nici nu știm la ce să ne așteptăm pentru lunile următoare de primăvară. Oricum, gândul nostru este tot la curte și grădină.

    Probabil că timpul va trece chiar mai repede decât ne așteptăm. Deja e luna ianuarie, iar din februarie trebuie să începem să ne gândim la graparea pământului și pregătirea solului pentru semănarea din primăvară. Ei, sunt multe lucruri pe care trebuie să le planificăm pentru ca lucrările agricole de primăvară să dea roade.

    Principalele lucrări agricole de primăvară

    #1. Pe loc

    Citeste mai mult
WhatsApp Chat WhatsApp Chat