Arhive Lunare: Iulie 2015

  1. De ce sa folosesti ingrasamant pentru gazon?

    De ce sa folosesti ingrasamant pentru gazon?

    Îmi permit să răspund întrebării din titlu cu o altă întrebare: „Vrei să ai un gazon sănătos, verde, de care să te poți bucura în fiecare zi?”. Da, este o întrebare retorică. Și nu, nu s-au epuizat subiectele despre gazon :)

    De curând, am adunat părerile specialiștilor O-Mac în creșterea și întreținerea gazonului și a rezultat un articol pe blog despre cum ar trebui făcută o fertilizare ca la carte. Atunci ai aflat care sunt principalii nutrienți și care sunt perioadele ideale pentru procesul de fertilizare. De data aceasta, mă voi concentra pe ceea ce presupune folosirea îngrășământului pentru peluza ta verde. Voi încerca să argumentez răspunsul afirmativ la întrebarea din titlu.

    Citeste mai mult
  2. Tractoare si utilaje agricole utile vara aceasta

    Tractoare si utilaje agricole utile vara aceasta

    Suntem în ultima săptămână a lunii iulie, una extrem de caldă, dar care nu ne oferă scuze pentru întreruperea muncii din agricultură, fie că ne referim la agricultura industrială, cea amatoare ori pur și simplu la grădina ori gazonul din curte.

    Vorbeam în articolul precedent de pe blogul O-Mac despre avantajele și dezavantajele achiziționării unui utilaj agricol second-hand versus unul nou. În cazul de față mă voi limita la a trece în revistă instrumentele / utilajele de care are nevoie oricine activează în domeniul agricol. De aceste tractoare si utilaje agricole nu te poți dispensa chiar și într-un anotimp călduros cum e vara aceasta.

    #1 TRACTOARE

    Citeste mai mult
  3. Utilaj agricol second-hand sau nou? Ce sa aleg?

    Utilaj agricol second-hand sau nou? Ce sa aleg?

    Una dintre cele mai mari preocupări pentru fermierii români este procurarea echipamentelor / utilajelor agricole care să-i ajute să-și ducă la bun sfârșit activitățile. Noi, la O-Mac, avem clienți care preferă să achiziționeze utilaje noi, nu deja folosite. Dacă nu îți sunt clare avantajele unei astfel de achiziții, te invit să citești materialul până la final :)

    Nu de puține ori am fost întrebați și despre oportunitatea cumpărării utilajelor second-hand pentru agricultură. În ziua de azi, nu e ușor să faci o astfel de alegere, mai ales dacă nu ai fonduri suficiente. Tocmai de aceea am și documentat acest articol, în ideea de a-ți prezenta avantajele și dezavantajele fiecărei soluții.

    Dacă vei citi până la final, vei afla cum anume să procedezi dacă nu ai destui bani să îți poți cumpăra din prima un utilaj nou, pentru a-l avea

    Citeste mai mult
  4. Motocoasa sau masina de tuns gazon

    Motocoasa sau masina de tuns gazon

    Luna trecută, cam tot la început, ți-am supus atenției un infografic în care prezentam tractorașul de tuns iarba comparativ cu un rider. Avantaje au ambele, dar diferă în funcție de pentru activități și suprafețe de teren le folosești pe fiecare.

    Astăzi vreau să te mai provoc la o dezbatere: ce ai alege între o motocoasa sau o mașina de tuns gazonul? În continuare voi face o succintă trecere în revistă a avantajelor fiecăreia dintre cele două instrumente pentru grădina ta, astfel încât să-ți faci o idee cam la ce te-ar putea ajuta pe viitor.

    Citeste mai mult
  5. Sfaturi esentiale pentru fertilizarea gazonului

    Sfaturi esentiale pentru fertilizarea gazonului

    De câte ori vorbim despre gazon și despre îngrijirea acestuia, știm că subiectele de discuție nu se vor epuiza niciodată. Am mai scris pe această temă și într-un articol trecut, dar acum simt că e momentul să te mai provoc la o dezbatere: cum se face fertilizarea gazonului „ca la carte”?

    În cazul de față, voi încerca să surprind cele mai importante sfaturi de la specialiștii O-Mac în ceea ce privește procesul de fertilizare a gazonului.

    Ce trebuie să știi înainte de fertilizarea gazonului

    Iată cei vei putea afla citind în continuare acest articol:

    Citeste mai mult
WhatsApp Chat WhatsApp Chat