Tractoare si utilaje agricole utile vara aceasta

Suntem în ultima săptămână a lunii iulie, una extrem de caldă, dar care nu ne oferă scuze pentru întreruperea muncii din agricultură, fie că ne referim la agricultura industrială, cea amatoare ori pur și simplu la grădina ori gazonul din curte.

Vorbeam în articolul precedent de pe blogul O-Mac despre avantajele și dezavantajele achiziționării unui utilaj agricol second-hand versus unul nou. În cazul de față mă voi limita la a trece în revistă instrumentele / utilajele de care are nevoie oricine activează în domeniul agricol. De aceste tractoare si utilaje agricole nu te poți dispensa chiar și într-un anotimp călduros cum e vara aceasta.

#1 TRACTOARE

[caption id="attachment_716" align="aligncenter" width="797"]Tractor Dong FengTractor Dong Feng[/caption]

Mândria oricărui agricultor, tractorul are locul lui bine definit în ceea ce înseamnă arsenalul unui om al agriculturii. Pe vremuri, la țară, când gospodăriile nu erau atât de tehnologizate precum în ziua de azi, bunicul meu se mândrea cu calul / caii din curte. Acum, nu mai e așa.

Caii frumoși cu care ne jucam noi au fost înlocuiți de caii putere ai tractoarelor. Oamenii care au gândit agricultura ca un business, au ales să-și cumpere un tractor. De la el pleacă orice calcul pentru viitor. La O-Mac, avem o ofertă de tractoare adaptată oricăror nevoi din acest punct de vedere.

#2 MOTOPOMPE

[caption id="attachment_717" align="aligncenter" width="800"]Motopompă Loncin apa curataMotopompă Loncin apă curată[/caption]

Că tot a venit vorba despre căldura de afară, despre codurile de tot felul în ceea ce privește canicula, există și soluția ideală pentru fermieri și agricultori: motopompa!

E destul de clar că într-o astfel de perioadă e dificil să-ți menții culturile la nivelul planificat fără să le irigi cum trebuie. Există motopompe de apă curată și motopompe de apă semimurdară, ambele pe bază de combustibil, utile atât pentru alimentarea sau evacuarea bazinelor, dar mai ales la irigarea culturilor.

#3 TRIMMERE

[caption id="attachment_719" align="aligncenter" width="800"]trimmer gazon stigaTrimmer electric gazon Stiga[/caption]

Trimmerele sunt și ele un “must” pentru oameni ca mine și ca tine ce se bucură nespus de petecul lor de curte, pe care vor să-l vadă mereu îngrijit și gata mereu să primească numai cuvinte de laudă :)

Există trimmere pentru gard viu - ce se folosesc la toaletarea gardurilor ce delimitează proprietatea, având un avantaj important: ajung în locul și unghiuri greu de atins pentru oricare alt utilaj. Aceleași atribute prezintă și trimmerele pentru gazon, extrem de utile pentru activitățile de nivelare și curățare a gazonului.

#4 MAȘINI DE TUNS GAZONUL

[caption id="attachment_574" align="aligncenter" width="415"]MASINA TUNS GAZON STIGA COMBI 53SQ BWBMasina tuns gazon Stiga Combi 53SQ BWB[/caption]

Poate că ai observat cum, discret, discuția s-a dus către modalitățile de îngrijire ale gazonului. Recunosc, este unul dintre subiectele mele preferate :) N-aveau cum să lipsească, deci, mașinile de tuns gazonul din acest top.

Utile și ușor de folosit de aproape orice membru al familiei, aceste utilaje sunt ajutorul de nădejde pentru oricine vrea să se bucure de peluza verde din curte. Pot fi mașini de tuns gazonul cu motor termic sau cu motor termic.

#5 SCARIFICATOARE

Scarificator gazon Stiga SV415

Scarificarea este procedeul de eliminare a resturilor vegetale din gazon. Este operațiunea ce se face imediat după aerarea solului pe care urmează să fie plantate semințele. Prin scarificare se elimină surplusul de material fibros ce se află la baza tuturor firelor de iarbă, iar ca principal beneficiu enumăr o mai bună penetrare a apei și a aerului în teren.

Pentru o eficiență maximă, este de preferat să treci de două ori cu scarificatorul prin pământ. La O-Mac.ro există o gamă de scarificatoare din care poți alege varianta cea mai potrivită pentru gazonul tău.

#6 RIDERE PENTRU GAZON

[caption id="attachment_722" align="aligncenter" width="800"]Rider Stiga VillaRider Stiga Villa[/caption]

Atunci când ai o suprafață mare de gazon, se naște întrebarea legitimă: ce alegi între tractorașul de tuns iarba sau rider? Am încercat să-ți fac alegerea mai ușoară în acest infografic, însă aici și acum mă voi referi doar la rider.

Alegând să ai un rider în gospodărie, e clar că nu vei mai avea niciun fel de probleme atunci când vei decide să tunzi iarba de pe suprafețele medii și mari. În plus, vei putea ara, mătura, fertiliza sau mărunți iarba. Un rider este extrem de util pentru orice gospodar ce are de întreținut o curte impozantă ca mărime.

Cam aceasta este lista mea de utilaje necesare pentru vara aceasta. A ta care e? Crezi că mi-a scăpat ceva? Scrie-mi într-un comentariu mai jos!