Arhive Lunare: Ianuarie 2015

 1. Fă cunostinta cu viitorul tau motoferastrau extensibil

  Fă cunostinta cu viitorul tau motoferastrau extensibil

  Un motoferastrau se poate transforma, rapid, din utilajul de care ai nevoie pentru lucrări de tăiere dificile şi de care abia ai auzit, în prima ta opţiune, atunci când vine vremea să secţionezi lemne şi nu numai. Dar care este diferenţa dintre un motoferastrau simplu şi unul extensibil? În primul rând, greutatea celui din urmă este mai mică, la fel ca şi impactul asupra mediului înconjurător. Mai mult decât atât, ferăstrăul extensibil te va ajuta în cazul tăierilor la distanţă ori la înălţime.   

  Criterii de alegere pentru un motoferastrau extensibil Ca să te poţi decide asupra modelului preferat de motoferastrau extensibil, trebuie să îi ştii, întâi, utilităţile. Prima dintre ele este flexibilitatea. Un astfel de utilaj poate fi folosit ca un ferăstrău electric simplu, însă are av

  Citeste mai departe »
 2. 3 motive sa folosesti o mulgatoare de vaci

  3 motive sa folosesti o mulgatoare de vaci

  Gospodăria sau ferma ta este un spaţiu care are nevoie de o atenţie continuă. Dacă deţii animale sau păsări, atunci ştii deja că trebuie să le îngrijeşti zilnic. Pe perioada iernii, acest aspect sporeşte, pentru că vitele necesită un adăpost călduros într-un grajd amenajat. Producţia de lapte a vitelor continuă şi în anotimpul friguros, aşa că tu poţi fie să alegi o mulgătoare electrică rapidă, fie să te echipezi pentru muls şi să îţi ocupi în agendă intervalul orar în care vei „culege” producţia de lapte. Timpul în care te ocupi de vaci poate creşte, în cazul mulgerii manuale, proporţional cu numărul de vite pe care îl deţii.

  Factorii în funcție de care poți alege o mulgatoare de vacivariază de la avantajul utilajelor de a-ţi economisi timpul, până la faptul că ferma ta este în curs de dezvoltare şi necesită e

  Citeste mai departe »
 3. 4 sfaturi inainte de utilizarea unei freze de zapada

  4 sfaturi inainte de utilizarea unei freze de zapada

  Să lucrezi cu freze de zapada poate fi un obicei relaxant, dacă ştii ce trebuie să faci la fiecare pas. Însă, atunci când utilajul tău se află la primele folosiri, este posibil ca paşii de manevrare a acesteia să ţi se pară dificili. De aceea, frezele de zăpadă nu au nevoie, pentru a funcţiona, de accesorii suplimentare, în afara celor ce pot fi furnizate de tine.

  Află care sunt principalele lucruri de care trebuie să ții cont în utilizarea unei freze de zapada!

  1. Grija de dinainte de utilizare

  Atunci când ştii că vei folosi o freză de zăpadă, prima etapă este să eliberezi curtea de eventuale obstacole, cum ar fi bulgării de gheață de dimensiuni mari sau alte obiecte stocate pe suprafaţa circulată. În calea unei freze de zăpadă pot apărea obiecte incomode pe care le poate absorbi şi, apoi, elimina.

  Citeste mai departe »
 4. Fierastrau electric sau termic?

  Fierastrau electric sau termic?

  Fierăstrăul poate fi unealta fără de care gospodăria ta nu ar putea fi eficientă. Încă de acum aproape 200 de ani, drujba a fost folosită pentru prima oară drept o unealtă cu mecanismul unui lanţ ce funcţiona în jurul unei şine. Apoi, aceasta a evoluat până când a ajuns o necesitate în orice gospodărie privată şi nu numai. Astăzi, avem de ales între un fierastrau electric şi unul termic, dar şi între modele adaptate oricăror spaţii şi utilizări.

  Fierăstrăul termic este cel care s-a impus pe piaţă, urmat de cel electric. Acesta din urmă poate stârni întrebări, atunci când vine vorba de alegerea uneltei potrivite pentru nevoile tale. De aceea, ca să poţi vedea diferenţele dintre dintre un fierastrau electric şi unul cu motor termic, trebuie să ştii unde şi la ce le vei folosi.

  Un fierastrau electric pentru gospodaria ta

  Fierăstrăul cu motor electric s-a impus pentru avantajele sale faţă de cel termic. În primul r

  Citeste mai departe »
 5. Ce freza de zapada electrica este potrivita pentru mine?

  Ce freza de zapada electrica este potrivita pentru mine?

  Freza de zapada electrica sau termică este cea care te poate scuti, peste iarnă, de timp, eforturi şi posibile probleme de sănătate, derivate din curăţarea zăpezii cu lopata. Poţi considera un astfel de utilaj o investiţie pe termen lung, care să te scutească de cheltuieli inutile. Să alegi o freză de zăpadă potrivită nu înseamnă doar să te documentezi asupra producătorului sau să te asiguri că modelul despre care te documentezi oferă un număr cât mai mare de posibilităţi. Criteriile după care alegi un astfel de utilaj nu vizează doar calitatea, ci şi adaptabilitatea sa la spaţiul pe care tu îl ai de curăţat, în fiecare iarnă.

  Când am nevoie de o freza de zapada electrica

  Atunci când ai ajuns în faţa categoriei cu modele de freza de zapada electrica, ştii

  Citeste mai departe »
 6. 5 sfaturi de amenajare gradina pe timp de iarna

  5 sfaturi de amenajare gradina pe timp de iarna

  Grădina ta poate fi spaţiul care îţi oferă roade şi o plăcere estetică sau poate deveni un spaţiu pe care preferi să îl eviţi pe durata iernii. În această perioadă, grădina poate intra în „hibernare”, mai ales din cauza îngheţului şi a ninsorii. Însă, aceasta nu trebuie ignorată. De aceea, este important pentru pământul tău să ştii cum te poţi ocupa de amenajare gradina. Pregătirea pentru iarnă a grădinii trebuie făcută din timp. Chiar dacă amâni acest moment acoperind legumele cu un strat de celofan, îngrijirea gospodăriei nu trebuie ignorată.

  Ce posibilităţi de amenajare gradina ai înainte de ninsoare

  Prima etapă a îngrijirii grădinii pe timp de iarnă şi cea mai importantă pentru recolta din anul următor este curăţenia de toamnă. O astfel de activitate făcută cu atenţie şi în detaliu a grădinii înseamnă un pământ sănătos, care nu va avea obstacole în a se regenera pentru anul următor. Astfel, acesta

  Citeste mai departe »