Ce freza de zapada electrica este potrivita pentru mine?

Freza de zapada electrica sau termică este cea care te poate scuti, peste iarnă, de timp, eforturi şi posibile probleme de sănătate, derivate din curăţarea zăpezii cu lopata. Poţi considera un astfel de utilaj o investiţie pe termen lung, care să te scutească de cheltuieli inutile. Să alegi o freză de zăpadă potrivită nu înseamnă doar să te documentezi asupra producătorului sau să te asiguri că modelul despre care te documentezi oferă un număr cât mai mare de posibilităţi. Criteriile după care alegi un astfel de utilaj nu vizează doar calitatea, ci şi adaptabilitatea sa la spaţiul pe care tu îl ai de curăţat, în fiecare iarnă.

Când am nevoie de o freza de zapada electrica

Atunci când ai ajuns în faţa categoriei cu modele de freza de zapada electrica, ştii deja că gospodăria ta are sub 200 metri pătraţi şi un criteriu important în alegere şi-a spus deja cuvântul. Spre deosebire de cea cu motor termic, freza de zapada electrica nu are greutatea bazinului în care s-ar afla combustibilul. Curtea ta poate însemna o alee şi/sau un loc de parcare, astfel că toată activitatea trebuie făcută rapid şi cu uşurinţă. În acest caz, poţi opta pentru o freză cu un motor ce are putere de 1.100W şi care cântăreşte doar 6 kilograme. Aceasta se mişcă cu ajutorul unor patine de susţinere şi funcţionează pe sistemul unei lopeţi, prin împingere. Cele 2.200 de rotaţii pe minut în gol te pot ajuta să calculezi timpul necesar pentru a curăţa spaţiul din faţa casei. Totuşi, este posibil ca gospodăria ta să se încadreze în suprafaţa pentru care ai nevoie de o freza de zapada electrica, dar să se situeze la limita maximă a acesteia. Într-o astfel de situaţie, poţi pierde timp dacă apelezi la freza de mai sus, aşa că îţi recomandăm un utilaj de o putere mai mare. Freza cu motor de 1.800W funcţionează pe baza unui deflector controlat de ax, iar transmisia se face prin propulsie melcată. Roţile sale de plastic îi asigură un transport uşor, chiar şi în situaţiile în care stratul de zăpadă este de dimensiuni mici. [caption id="attachment_351" align="aligncenter" width="500"]FREZA de zapada electrica STIGA 45 THR - 1800WFREZA de zapada electrica STIGA 45 THR - 1800W[/caption]

Freza de zapada cu motor termic sau electric?

Atunci când ai de ales între o freza de zapada electrica sau una termică, suprafaţa de lucru pare a fi principalul criteriu care influenţează decizia. Însă, un alt aspect demn de luat în seamă este locaţia geografică a casei tale. În cazul în care locuieşti într-o zonă muntoasă, unde iarna este prelungită iar ninsorile dese, este posibil să observi că roţile din plastic sau patinele frezei te pot pune în dificultate. În acest caz, poţi apela la o freză de zăpadă cu motor termic, ce se deplasează cu ajutorul şenilelor. Motorul său de 249 centimetri cubi poate curăţa suprafeţe dificile şi va face faţă cu brio unor straturi mari de zăpadă. Freza pe şenile se deplasează în funcţie de cele 6 viteze de mers înainte şi 2 de mers înapoi, care te vor ajuta să depăşeşti posibile obstacole, fără să întrerupi curăţarea zăpezii. Funcţia sa Dual – Stage face ca zăpada să fie colectată în melc şi, apoi, evacuată, ceea ce duce la o distanţă de aruncare de până la 10 metri. Dacă te-ai hotărât deja asupra modelului potrivit de freza de zapada electrica sau termică, nu îţi rămâne decât să aplici regulile de siguranţă şi să porneşti curăţarea zăpezii. Utilajul adaptat suprafeţei şi dorinţelor tale îşi va face simţită eficienţa încă de la primele utilizări.