Tractoras de tuns iarba vs rider: ce sa aleg?

Întrebarea din titlu nu e deloc simplă. Să știi că m-am tot gândit la un răspuns care să-mi satisfacă această dilemă, dar nu l-am găsit. Cel puțin, nu în totalitate.

Care ar fi avantajele achiziționării unui tractoras de tuns iarba față de un rider? Dar invers? Plec de la premisa că am muncit din greu și cu pasiune pentru a avea un gazon impecabil, pe care acum trebuie să-l întrețin. Am o suprafață măricică, astfel încât soluțiile de îngrijire a peluzei indică achiziționarea unei mașini de tuns cu motor termic.

Prin urmare, tractoras de tuns iarba sau rider?

Asta pentru că vreau să investesc ceva bănuți într-un lucru care să-mi fie util mult timp de acum încolo. N-ar fi o problemă atât de mare bugetul, pentru că sunt conștient că utilajul își va recupera negreșit investiția. Vorbim aici de mașini de tuns iarba performante, de ultimă generație, proiectate să vină în ajutorul utilizatorului modern.

Tocmai de aceea e și atât de greu să alegi care dintre ele ți s-ar potrivi mai bine.

Pentru a nu mă lungi cu scrisul ca altă dată, am pregătit un infografic sugestiv pentru dilema cu care mă confrunt. S-ar putea să-ți fie de folos și ție ori amicilor tăi, așa că, la final, te-aș ruga să-i dai un “share” dacă ți s-a părut util.

tractoras de tuns iarba vs rider

În mod normal, acum ar fi trebuit să urmeze concluzia. Tractoras de tuns iarba sau rider? Așa cum spuneam și mai sus, bugetul nu e o problemă, problema e cum să-mi fac munca mai ușoară în propria-mi curte.

Dacă vreau să am un gazon perfect, poate că e mai nimerit tractorașul de tuns iarba. Dacă vreau un utilaj complex, care să-mi fie de ajutor și în alte treburi, indiferent de sezon, probabil că răspunsul corect este rider-ul.

Tu în care dintre cele două situații te încadrezi? Ce ai alege?