Cum influenteaza o mulgatoare vaci productivitatea de lapte

Se spune că o văcuță fericită e o văcuță care dă mult lapte. Dar cum te poți asigura tu că văcuțele din ferma ta nu sunt stresate? Răspunsul este simplu: le oferi condițiile de care au nevoie și folosești o mulgătoare de vaci. Datorită mulgătorii, văcuțele se obișnuiesc cu un program de muls care nu le suprasolicită și nici nu le stresează. O mulgătoare specială pentru vaci aduce cu sine multe beneficii pentru tine și ferma ta. Economisești timp, bani, scapi de o sarcină în plus sau nu plătești muncitorii care ar fi trebuit să se ocupe de asta.

În plus, o mulgătoare de vaci crește productivitatea de lapte!

Cum influențează o mulgătoare vaci productivitatea văcuțelor?

Reduce stresul

O mulgătoare de vaci reduce stresul prin care vacile trec de fiecare dată când sunt mulse, ca atare acestea dau mai mult lapte. Studiile susțin că productivitatea vacilor crește cu până la 11% dacă este folosită o mulgătoare. Datorită faptului că vacile au un program regulat de muls stresul este redus și produc mai mult lapte.

Menține sănătatea

O vacă sănătoasă dă lapte de calitate, așa ca e foarte important să folosești o mulgătoare de vaci pentru a evita situațiile în care vacile se îmbolnăvesc și nu mai produc lapte. În astfel de situații, tu pierzi bani și timp cu tratarea vacilor și oprești producția. O mulgătoare de vaci este igienică și scade riscul ca văcuțele să dezvolte infecții ale ugerului datorită lipsei contactului cu mâinile umane, care sunt purtătoare de foarte multe bacterii și microbi.

Confort sporit

O mulgătoare de vaci oferă confort sporit pentru vaci deoarece nu suprasolicită ugerul și nici nu aplică prea multă presiune pe acesta. O mulgătoare stimulează eficient ugerul pentru ca acesta să elimine întreaga cantitate de lapte produsă. Mai mult decât atât, fiind un proces automat, beneficiezi și tu de confort, deoarece ai cu o sarcină mai puțin de îndeplinit în fiecare zi.

Poate crește numărul de mulgeri zilnice

Cu ajutorul unei mulgători de vaci, văcuțele pot fi mulse de mai multe ori pe zi ceea ce permite ca productivitatea de lapte a acestora să crească. Mulgătoarea nu permite ca vacile să fie mulse la intervale de timp prea scurte pentru a evita îmbolnăvirea acestora. Un alt beneficiu pentru tine este că nu se pierde lapte, deoarece procesul automat de muls nu permite acest lucru.

Înregistrezi laptele produs

O mulgătoare înregistrează cantitatea de lapte produsă de fiecare vacă în parte pentru ca tu să știi constant cât lapte a fost produs și ce vaci sunt productive și sănătoase. Monitorizarea te ajută și să ții evidența sănătății văcuțelor. Dacă observi că una dintre vite  produce mai puțin lapte decât de obicei, poți să te gândești că are o problemă și poți chema veterinarul pentru a o trata din timp. Este important să reții că pentru a produce mai mult lapte, vacile trebuie să mănânce mult- nu te poți aștepta ca o vacă prost hrănită să producă mult lapte, indiferent dacă folosești o mulgătoare vaci sau nu.