Motive pentru a alege o freză zăpadă

Dragul nostru gospodar, Dacă în decembrie nu prea era clară situaţia ninsorilor şi câtă zăpadă se va depunde, odată cu luna ianuarie, ne-am lămurit cu toţii: a nins cât să recupereze perioada din decembrie în care în unele zone n-a prea fost zăpadă. Şi cum copiii au reînceput şcoala, sigur o să te mai confrunţi cu ninsori abundente şi altfel decât de pe pârtie. O să ai nevoie de să dai zăpada ca să poţi pleca de acasă. Şi o să te grăbeşti pentru că trebuie să duci la şcoală copilul/copiii şi să mai şi ajungi la serviciu. Din acest motiv, din şi pentru altele, îţi recomandăm să iei în calcul o freză zăpadă.

#1 Dimineaţa toată lumea se grăbeşte

Începe şcoala după vacanţa de iarnă. Se aglomerează oraşul. Trebuie să pleci mai repede de acasă ca să ajungi la timp unde trebuie: la şcoală, la serviciu. Iar peste noapte a nins mult. O să stai să dai zăpada cu lopata? Nu. O să-ţi iei o freză zăpadă care să se potrivească cu nevoile tale. freza zapada 1 Dacă trebuie să deszăpezeşti alei înguste, de ciment sau piatră, îţi recomandăm freza zăpadă Alpina AS 31 E nu numai că se potriveşte aleilor, dar este şi uşor de depozitat, mai ales dacă nu ai mult spaţiu pentru un astfel de utilaj. Nici nu vei depune mult efort ca să scapi de zăpada de pe alee, aşa că vei ajunge fresh la serviciu, fără să fi obosit sau transpirat de la cărat zăpada cu lopata. Este uşoară ca greutate, dar şi uşor de manevrat de oricine, inclusiv de femei.

#2 Nu vrei să ai mormane de zăpadă

Atunci când dai zăpada cu lopata clasică, tendinţa e să pui zăpada în mormane, iar acestea se fac mari în dimensiuni. Aceste mormane de obicei le faci în faţa porţii, fie că sunt înăuntru sau în afara curţii, pe trotuar. Şi dacă mai vrei să parchezi maşina în curte peste noapte (sau în garaj, nu contează), trebuie să ai mai multă grijă când o faci pentru că, dacă e spaţiul strâmt, rişti să te trezeşti cu zăpada peste maşină. Dacă ai o freză zăpadă care funcţionează ca un aspirator, aceasta o să pulverizeze zăpada în mod egal în grădină sau în stradă. Nici nu supraîncarci iarba într-un singur loc, nici nu ai senzaţia că trebuie să-ţi faci loc printr-un labirint de zăpadă.

#3 Nu depui prea mult efort

freză zăpadă 2 Îţi aminteşti de iernile în care erai copil şi-i vedeai pe părinţii tăi că se chinuie cu zăpada multă care cădea peste noapte? Cădea atât de mult zăpadă şi trebuiau să se chinuie cu lopata, nu puteau căra mult pentru că (1) se rupea lopata şi (2) era prea grea zăpada şi îşi forţau spatele. Tu, pe de altă parte, trebuia să ajungi până la şcoală, iar de multe ori nu se făcuse potecă prin zăpadă. Toate astea sunt de domeniul trecutului cu freza de zăpadă. De ce? Pentru că nu trebuie să-ţi mai suprasoliciţi zona lombară, mâinile. E de-ajuns să ai un prelungitor (dacă e o freză  zăpadă electrică) şi gata. Sperăm că te-am convins să încerci şi variante mai puţin tradiţionale ale înlăturării zăpezii de pe căile de acces.