Lucrări de început de an în gospodărie

Dragul nostru gospodar, Odată cu trecerea perioadei de sărbători de iarnă vine momentul dezmorțirii din starea de confort a zilelor libere și încărcate emoțional și culinar, iar începerea planificării activităților din cadrul gospodăriei a venit.

Cu sau fără zăpadă, un nou an aduce provocări din ce în ce mai ambițioase pentru culturile noastre și proiectele pe care le-am tot amânat din anumite motive. Prin urmare, să concretizăm energia și buna dispoziție cu care vine Anul Nou în fapte care să ne aducă recolte bogate și sănătoase în sezoanele următoare. Activitățile gospodărești pe care le ai de întreprins trebuie adaptate în fiecare an la situația de față. Mai exact, în funcție de vreme, de ce ai realizat anul precedent și de ceea ce vrei să obții în perioada următoare ai timp să începi să îți pui ordine în gânduri și să te apuci ușor ușor de treabă. Iată ce lucrări de grădinărit poți lua în calcul pentru luna ianuarie.

Planificare

Analiza, organizare și planificare - poți începe de aici. Savurarea unui ceai în curte, cu pixul și hârtia în mână, te poate ajuta în organizarea activităților pentru perioada de vegetație care va începe curând. O listă cu ce trebuie să achiziționezi pentru plantare (seminţe de semănat, îngrăşăminte, insecticide, fungicide etc) și pregătirea unui calendar pentru restul anului poate fi foarte utilă în realizarea obiectivului în ceea ce privește culturile pe care ți le dorești anul acesta. lucrari de gospodarit ianuarie

Pregătire de zile geroase

De regulă, în ianuarie te poți aștepta ca temperaturile să dea peste cap termometrele și să înregistreze poate chiar noi recorduri de ger. Așadar, este indicat să te pregătești din timp și să te asiguri că gerul nu va afecta recoltele sensibile, animalele și adăposturile lor, siguranța casei și a spațiilor adiacente casei. Ține cont și de aerisirea spațiilor închise, chiar dacă este iarnă, pentru prevenirea mucegaiului sau putrezirea rădăcinilor plantelor.

Verificarea și dezmorțirea utilajelor

Curățenia în magazia de unelte poate fi o activitate cu care să începi noul an, dacă nu ai avut timp în toamnă să pui totul în ordine. Dacă se anunță o perioadă prea rece, asigură-te că generatorul de curent pe care îl ai este în stare optimă de funcționare, astfel încât să beneficiezi de curent electric indiferent de gravitatea situației. Ungerea utilajelor cu ulei, curățarea componentelor acestora și depozitarea în condiții de siguranță a achizițiilor tale preferate te va ajuta să începi utilizarea lor în condiții de siguranță. Drujba electrică, motocultorul, mașina de tuns iarba, motocoasa și nu numai vor fi partenerii tăi de încredere în perioada care urmează. lucrari de gospodarit ianuarie

Eliminarea excesului de zăpadă și gheață

Ai avut parte de o iarnă ca în povești, bogată în zăpadă și zile însorite? Îndepărtarea zăpezii de pe garduri sau arbuști și a țurțurilor de pe acoperișuri este absolut necesară. De asemenea, tot în ianuarie trebuie îndepărtat excesul de apă de pe suprafețele culturilor de toamnă și dacă s-a format crusta de gheață, aceasta este recomandat să fie spartă. În această perioadă ai rolul de „controlor” pentru toate pământurile pe care le ai și să te asiguri că sunt îndeplinite condițiile care asigură dezvoltarea firească a bucatelor pe care ți le dorești. Noi îți dorim să ai parte de un an roditor și fructuos, în care să dobori recordurile de recolte obținute până acum!