Deszapezirea cu freza de zapada electrica

Dragul nostru gospodar, Dacă acum 20 de ani înlăturam troienele de zăpadă din jurul casei cu lopata, de mai multe ori pe zi, astăzi a venit vremea schimbării. Confortul personal și valoarea timpului sunt acum apreciate mai mult ca niciodată. Și pe bună dreptate, nu-i așa? Ne dorim mai mult timp liber și să depunem mai puțin efort fizic atunci când avem de întreprins treburi gospodărești pentru casă și grădină. De aceea, îți propunem să te bucuri și tu de evoluția tehnologiei și să folosești utilajele care îți ușurează munca, în avantajul tău. Află în continuare ce poate face pentru tine un instrument de deszăpezit adaptat suprafețelor mici de lucru: freza de zăpadă electrică.

Specificațiile de bază ale unei freze de zăpadă electrice

Fie că stai la casă sau la bloc, zăpada depusă în jurul locuinței tale sau a spațiilor adiacente casei (garaj, șură, magazie etc.) trebuie eliminată în primul rând din motive de siguranță pentru tine și cei din jur. Pe lângă protecție apare și nevoia de utilizare a spațiului, respectiv de deblocare acces. Cu ajutorul unei freze de zăpadă electrice ai posibilitatea de a înlătura zăpada într-un timp scurt, fără a depune un efort fizic ridicat. Acest lucru este datorat mărimii optime și a faptului că pornirea  și manevrarea utilajului se realizează foarte ușor. Costurile de achiziție a unei freze de zăpadă electrice sunt reduse, la fel și cele de întreținere. Funcționalitatea utilajului depinde de o sursă de alimentare cu energie electrică și raza lui de acțiune este influențată de lungimea cablului de alimentare. Fiind considerat un produs de uz casnic, freza de zăpadă cu motor electric poate susține un volum mai mic de zăpadă, în comparație cu utilaje cu aceeași destinație, dar diferite, de exemplu cea pe benzină. Modul în care acest utilaj acționează este silențios, așadar poate fi folosit cu succes în spații restrictive în ceea ce privește zgomotul, cum ar fi zonele rezidențiale.

Siguranța din timpul utilizării

Așa cum știm, umezeala și apa nu trebuie să interfereze cu energia electrică. De aceea, este necesar să te asiguri că întâlnirea dintre cele două elemente nu este posibilă. Un alt aspect important de ținut cont este faptul că poziția cablului se deplasează în același timp cu utilajul, deci este indicat să fii atent ca acesta să nu ajungă sub utilaj, în timpul operării. Dacă ninsoare abundentă a produs un strat mai gros de zăpadă și utilajul se blochează în timpul operării este recomandat să oprești motorul înainte de a efectua deblocarea acestuia.  Purtarea de accesorii – eșarfe, fulare sau haine largi care se pot agăța de freza de zăpadă, în timpul manevrării utilajului este bine să fie evitată. Un ultim sfat privind siguranța frezei de zăpadă cu motor electric este de a te asigura că priza din care aceasta se alimentează are împământare. În concluzie, acest utilaj ușor, care nu poluează mediul înconjurător și te scapă de surplusul de zăpadă depus pe căile de acces ale casei  sau curții, poate fi soluția potrivită pentru fiecare gospodărie sau locuință. Utilajul potrivit te scapă de pierdut timpul la deszăpezit!