Freze de zapada pentru o iarnă fara griji!

Prima zăpadă este mereu un motiv de bucurie. Însă a doua, a treia sau a zecea aduc în loc de bucurie multă muncă pentru tine.Trebuie să te ocupi și de deszăpezire, pe lângă sarcinile tale zilnice. Curățarea aleilor, drumurilor de acces, parcărilor sau curților îți strică buna dispoziție și te extenuează. Soluția la problema asta sunt frezele de zăpadă, cu ajutorul cărora vei putea să deszăpezești cu ușurință și într-un timp scurt.

Cum alegi freza potrivită?

Există o varietate mare de modele de freze de zapada, de aceea este posibil să îți fie greu să alegi un model potrivit. Trebuie să ții cont de câțiva factori înainte de a lua o decizie:

Freză cu o treaptă de evacuare sau două?

Pentru a putea alege, trebuie să știi diferențele între cele două modele de freze de zapada: Freza cu o treaptă de evacuare are un sfredel din metal sau cauciuc, care se învărte foarte repede, aruncând zăpada în ejector. Sfredelul are și rolul de a sparge și mărunți zăpada. Nu este recomandată folosirea unei astfel de freze pe suprafețe acoperite de pietriș, deoarece sfredelul va arunca pietrișul peste tot, existând riscul unor accidentări.Aceste freze sunt ideale pentru trotuare, căi de acces înguste și pavate. Freza cu 2 trepte de evacuare are un sfredel metalic care se învărte cu viteză mică pentru a arunca zăpada într-o altă elice, care se învârte cu viteză mare și aruncă zăpada în ejector. Este potrivit pentru suprafețe mari de teren, pentru alei largi sau curți mari, pentru suprafețe cu pietriș și pentru straturi de zăpadă mari, de peste 70 cm. Pentru a putea compara cele două tipuri de freze, urmărește filmulețul de mai jos:

Freze de zapada cu motor termic

#1. Stiga ST 1151 P

Ideală mai ales dacă dorești să îndepărtezi zăpada foarte repede, după ce a nins o perioadă îndelungată. Având sfredel metalic și sfredel de cauciuc, acest modelîndepărtează cu succes 26 de cm de zăpadă. Este ușor de folosit și nu ocupă mult spațiu de depozitare.

#2. Stiga ST 5266 PB Trac

Model perfect pentru tine, mai ales dacă ai suprafețe mari de curățat și locuiești într-o zonă montană. Face față cu brio la cantități mari de zăpadă datorită sfredelului metalic și a puterii de aruncare a zăpezii de 10 m.

#3.   Stiga Prisma

O freză de zăpadăexcelentă pentru a curăța suprafețe de teren medii și mari, fără a întâmpina probleme. Poate fi folosită și pe asfalt sau teren înghețat fiind dotat cu anvelope rezistente. Având atât sfredel metalic cât și de cauciuc, freza Stiga Prisma este ușor de manevrat și extrem de eficientă.

#4. Stiga ST 3255 P

Acest model îți va oferi eficiență și lejeritate în utilizare. Face față chiar la straturi de 40 de cm de zăpadă și poate fi folosit și în grădini, având sfredel metalic. Deși este destul de greu, kilogramele nu se simt la manevrarea prin zăpadă. Orice tip de freze de zapada ai alege, trebuie să te asiguri că sunt produse de calitate, care nu te va dezamăgi ulterior.