Cand este recomandat un aspirator frunze

Un aspirator frunze a devenit instrumentul de care depinzi pentru a-ţi curăţa curtea astfel încât să nu pierzi prea mult timp măturând sau strângând semnele anotimpului. Aspiratorul şi refulatorul sunt utilaje de tipul multifuncţional, uşor de manevrat şi eficiente, atât pentru frunze, cât şi în cazul resturilor din grădină. Acestea nu au nevoie de un specialist pentru a fi folosite, ci doar de atenţia ta..

Aceasta este o perioadă în care un aspirator pentru frunze îşi arată utilitatea. Însă, întrebarea este: când mai poate fi folosit un astfel de utilaj?

La ce te ajută un aspirator frunze

Aspiratorul pentru frunze este utilajul care te ajută exact la acţiunea despre care îi vorbeşte numele: să aspiri frunze şi resturi uşoare de pe pământ. Deja primele dintre ele cad într-o cantitate mare, iar aspiratorul este necesar. Unele modele au opţiunea de refulator al frunzelor.

 

Printre ele se numără şi ASPIRATOR / SUFLANTA O’MAC AS 1100,, din gama o-mac professional, care are o putere de lucru de 0.8KW/1.1CP.

Acesta este destinat terenurilor de orice dimensiuni, inclusiv a parcurilor şi are consumul redus de curent electric și este un utilaj ușor și confortabil de manevrat. Din acest motiv, se spune că un aspirator frunze nu poate fi achiziţionat în ideea că îl vei folosi rar, pentru că vei avea nevoie de el de câteva ori pe an.

 

 

Un alt model este aspiratorul ASPIRATOR / SUFLANTA O’MAC AS 100,, care este recomandat pentru terenurile de dimensiuni mici şi medii.

Puterea sa de 0.75KW / 1.0 CP îl face accesibil inclusiv persoanelor care nu cred că pot face faţă unei gospodării întregi.

 

Cel mai bun moment pentru un aspirator frunze

Deşi întreaga toamnă pare perioada evidentă în care vei avea nevoie de un aspirator frunze, principalul atu al unui astfel de utilaj este rapiditatea. Dacă ai nevoie să cureţi iarbă uscată sau frunze căzute din curte sau de pe potecă, te poţi gândi să rezolvi problema cu un aspirator. Însă, dacă suprafaţa cu care ai de a face este una de dimensiuni mari, din nou, poţi opta pentru aspirator.

În funcţie de produsul achiziţionat de tine, este posibil ca, uneori, să iei în calcul şi faptul că va trebui să goleşti aspiratorul prin refulare, atunci când acesta este plin. O variantă ajutătoare este să strângi frunzele în grămezi, din loc în loc, care vor fi uşor de curăţat, după ce ai terminat lucrul cu utilajul. Mai poţi folosi un aspirator pentru frunze atunci când îţi doreşti ca pământul să fie aerisit. Dacă simţi că acesta este îngreunat de resturi de plante şi nu numai, poţi opta pentru varianta rapida a acestui utilaj.

Astfel, iarba de pe teren sau alte plante pot respira mai uşor. Această opţiune este, de obicei, practică la sosirea primăverii, atunci când plantele tale reîncep să se dezvolte. Pe de altă parte, poţi apela la aspirator frunze atunci când eşti nevoit să cureţi segmente dificile, cum ar fi:

  • frunzele de la baza unui tufiş;
  • zonele presărate de pietre;
  • pe poduri sau suprafeţe de lemn între bucăţile cărora se pot strecura frunze.

Mulţumită aspectului său, un aspirator de frunze poate fi un ajutor util, în cazul în care ai nevoie să cureţi spaţii dificile şi nu numai. Acestal te va scuti de efortul de a manevra o mătură pentru frunze, timp de câteva ore, dar şi de situaţii surprinzătoare în care ai putea avea nevoie de o curăţare rapidă.