3 moduri de amenajare a unei gradini cu flori

Am auzit multă lume spunând că locul cel mai drag din propria curte este gradina cu flori. Înțeleg perfect perfect sentimentul. Nimic nu se compară cu o după-amiază senină la tine în curte, printre florile pe care le îngrijești cu atâta grijă, alături de prieteni și familie.

Să nu mai amintesc despre priveliștea care îți bucură privirea în fiecare dimineață! Ceva de vis!

Tocmai din acest motiv mi-am propus să scriu azi despre diverse moduri de amenajare pentru grădinile cu flori. Precizez de la început că am luat în calcul grădinile cu flori de dimensiuni mici și medii.

Prin urmare, dacă nu ești mulțumit de cum arată zona cu flori din curte sau dacă nu ai reușit încă să-ți amenajezi propria grădină, în continuare îți prezint câteva sugestii.

Gradina cu flori abundentă

Se pretează pentru curțile de dimensiuni mici sau foarte mici. Cei mai inventivi iubitori de flori au găsit o modalitate ingenioasă de design pentru acest tip de spațiu: au profitat de fiecare loc liber pentru a planta o floare.

gradina-mica

sursa foto: valday.com

În cazul doamnei mai în vârstă, elementul forte al grădinii sale este tocmai abundența de flori pe metru pătrat.

Există o legătură cromatică între spațiul de pe pământ și cel de pe peretele casei, iar senzația finală e aceea de prospețime abundentă.

Dacă privim mai atent cea de-a doua fotografie, observăm iarăși o valorificare exemplară a spațiului:

gradina_mica_1

sursa foto: swhid.blogspot.com

Elementul puternic din acest peisaj îl constituie plantele verzi, de talia unor arbuști, la adăpostul cărora au putut crește în armonie restul florilor. Toate și-au dat mâna și au creat un decor de invidiat.

PONT:

În cazul curților mici e recomandată folosirea grădinii verticale: fie pe peretele casei, fie pe gard, aceasta continuă ideal imaginea florilor plantate pe pământ.

Grădina cu flori sălbatică

Acest tip de grădină se pretează oricărui tip de dimensiuni ale curții. Dacă dispui de o suprafață de teren mai mică, atunci stabilește locul grădinii cu flori și aruncă la întâmplare semințele atunci când le plantezi. În celălalt caz, al unei suprafețe mai mari, se procedează identic, cu mențiunea că acum e recomandabil să alegi un colț al viitoarei tale grădini pe care să arunci semințele de flori. În ambele situații, rezultatul e spectaculos, după cum se poate vedea și în fotografia de mai jos

gradina salbaticasursa: pinterest.com

PONT:

Dacă vrei să delimitezi zona grădinii de flori de foișor sau alt colț din curte, folosește dale din piatră, care susțin senzația de natural creată de creșterea aparent dezordonată a florilor.

Grădina cu flori din spatele casei

Indiferent de dimensiunea curții tale, soluția aceasta e ideală dacă vrei să te bucuri din interiorul grădinii tale cu flori. O măsuță, două-trei scaune, un felinar, plus flori, multe flori. Cam aceasta ar fi rețeta succesului unei grădini din spatele casei, după cum se poate vedea și în fotografie, locul ideal pentru savurat o cafea dimineața ori o cană de ceai la amiază.

gradina-in-spate

sursa: pixabay.com

PONT:

Nu uita să creezi contraste: arbuști și flori. În acest mod, grădina va părea mai mare și abundentă. Verdele arbuștilor poate fi fundalul perfect pentru culorile vii ale florilor, în mijlocul cărora ți-ai instalat comod o masă și câteva scăunele.

Sper că ți s-a părut util articolul! În ce stadiu se află grădina ta?

Ai și alte idei de amenajare? Nu ezita să-mi scrii un comentariu sau să-mi trimiți fotografii cu noua ta gradina cu flori!