Arhive Lunare: Iunie 2020

  1. Gazonul – Tot ce trebuie sa stii despre plantare, fertilizare si intretinere

    Gazonul – Tot ce trebuie sa stii despre plantare, fertilizare si intretinere

    Pe langa faptul ca reuseste sa capteze praful si reziduurile din atmosfera, gazonul ne ofera un spatiu excelent pentru petrecerea timpului in aer liber, atat pentru activitati de relaxare cat si pentru cele sportive.

    Ce este gazonul?

    Gazonul este o combinatie de specii adaptate de iarbă, cu frunze fine care creeaza impresia unui covor compact, în cazul în care primește toată atenția de care are nevoie. Gazonul este de diferite tipuri, adaptat pentru zone umbroase, zone insorite, seceta, trafic intens.

    Gazonul si tipul de sol

    In tara noastra exista foarte multe tipuri de sol: nisipoase, lutoase, cernoziomuri, argiloase sau soluri turboase.

    Gazonul prefera un sol ușor, bine drenat si bogat in nutrienti. Cele mai bune soluri pentru gazon sunt cernoziomurile si solurile nisipoase. Daca solul este argilos, va fi nevoie de sisteme de drenare speciale pentru ca radacinile sa se dezvolte suficient.

    Gazonul nu este compatibil cu stagnarile de apa

    Citeste mai mult
  2. Cum alegi cea mai bună motocoasă pentru nevoile tale

    Cum alegi cea mai bună motocoasă pentru nevoile tale

    Vara aduce cu ea mult soare și vegetație din abundență în grădină. Iar cine își dorește o gospodărie îngrijită, cu iarbă mereu verde și bine tunsă, va opta cu siguranță pentru achiziționarea unei motocoase.

    Utilajele de tuns și îngrijit iarba – motocoasele, mașinuțele de tuns, trimmerele sau scarificatoarele – te vor ajuta să reduci cu mult efortul depus, cât și timpul petrecut muncind în grădină.

    Motocoasa vs Mașina de tuns iarba

    Care este diferența între utilizarea unei motocositori și cea a folosirii mașinuței de tuns iarba?

    Mașina de tuns iarba a fost concepută în special pentru tunderea gazonului, fiind de obicei utilizată pe terenuri relativ plane, fără obstacole dure. Mașinuța de tuns iarba este recomandată pentru suprafețele cu iarbă care necesită o finisare deosebită, cât și mai multă atenție în ceea ce privește întreținerea suprafeței.

    Motocositoarea de umăr poate fi utilizat

    Citeste mai mult
  3. Timpul pentru verde

    Timpul pentru verde

    Campania O-Mac Timpul pentru verde este dedicată celor care poartă și știu să cultive dragostea pentru natural și frumos. Natura este locul în care ne putem regăsi. Întorcându-ne la valori și tradiții, ne concentrăm pe lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru noi: un stil de viață sănătos, liniștea interioară și grija față de mediul în care trăim.

    Activitățile în aer liber ne fac mai puternici, atât la exterior, cât și în interior. Acestea reclădesc în noi încredere, frumos și conștiință pentru o lume mai bună, mai verde.

    Natura înseamnă viață. Natura nu se oprește niciodată în loc și găsește întotdeauna să se reanimeze. Iar pentru a ne bucura de tot ceea ce ne oferă zi de zi, trebuie să învățăm să trăim frumos și să avem grijă ca EA să rămână veșnic verde.

    Campania O-Mac Timpul pentru verde - utilaje pentru gradini perfecte

    Începutul verii dă tonul momentelor petrecute alături de cei dragi în grădină. Treburile pot deveni o plăcere dacă ai alături parteneri de încredere care să-ți ușureze munca: mașina de tuns iarba pentru gazon perfect, trimmer-ul pentru a da frâu liber imaginației în coafarea arbuștilor, motocoasa pentru firele de iarbă mai dificile, atomizorul și pulverizatorul pentru hrănirea

    Citeste mai mult
WhatsApp Chat WhatsApp Chat