Arhive Lunare: Iulie 2018

  1. Idei practice de reutilizare a apei de ploaie

    Idei practice de reutilizare a apei de ploaie

    Dragul nostru gospodar, Știai că cea mai mare parte din apa folosită în fiecare zi acasă este pentru întreținere, curățenie sau alte activități în afară de gătit sau consum?

    Cantitatea de apă de care ai nevoie pentru întreținererea culturilor din gospodăria ta este direct proporțională cu suprafața pe care o deții și mai ales de ce ai ales să cultivi pe ea. De asemenea, zona în care locuiești influențează în mod direct nivelul de consum de apă pe care îl ai. Așadar, dacă natura ne oferă gratuit resursa fără de care culturile de flori, fructe și legume nu ar supraviețui, de ce să nu utilizăm acest lucru în avantajul nostru? Metodele de colectare a apei de ploaie sunt variate și depind de ceea ce vrei să faci cu apa pe care o aduni. De la simplele butoiașe de diferite capacități ce colectează apa de pe acoperișuri și până la sisteme complexe subterane de adunare a apei de ploaie poți face economie la factura de apă în fiecare lună. Află în continuare 4 idei de reutil

    Citeste mai mult
  2. Cum să îți faci singur un iaz în curte

    Cum să îți faci singur un iaz în curte

    Dragul nostru gospodar, Ai senzația că lipsește ceva în curtea ta? Gazonul verde, sănătos, florile colorate, parfumate și terasa în care te bucuri de umbră în zilele călduroase creează o curte perfectă. Însă, pe principiul „întotdeauna e loc de mai bine” poți ieși din cotidian și să faci un loc cu adevărat deosebit din curtea ta.

    Așadar, cum ar fi să ai un spațiu amenajat cu apă, pietre de râu și chiar podețe, în gospodăria ta? O grădină diferită și originală nu înseamnă neapărat o cheltuială semnificativă. În câteva zile poți schimba întreg aspectul curții tale doar cu puțin efort fizic și creativitate. Iată câțiva pași simpli de amenajare pentru a oferi grădinii tale un iaz ce îi va schimba întreg aspectul.

    #1. Alegerea locului pentru amenajarea unui iaz în curte

    În

    Citeste mai mult
WhatsApp Chat WhatsApp Chat