Arhive Lunare: Decembrie 2014

 1. Care este utilitatea unei freze de zapada electrice?

  Care este utilitatea unei freze de zapada electrice?

  Dacă te gândeşti la iarnă şi freze de zapada electrice, asociezi cele două noţiuni cu munca matinală de a curăţa aleea din faţa locuinţei tale, ca să poţi pleca la serviciu. Deşi vorbim despre o plimbare matinală sau o întreţinere generală a gospodăriei fără efort, freza ta de zăpadă nu se limitează la această activitate. Atunci când zăpada s-a instalat deja în curtea ta, o poţi curăţa în zece minute, singur sau poţi face ca această activitate să devină una aşteptată de cei din familie şi, implicit, o plăcere pentru tine.

  Ce poţi face cu orice fel de freze de zapada electrice

  Scopul unor freze de zapada electrice sau termice este pur funcţional, de a curăţa spaţiile de acces şi părţile importante ale gospodăriei. Însă, poţi să îţi foloseşti curtea pe post de teren pentru aproape orice activitate distractivă. Dacă ai o curte cu dimensiuni de peste 200 metri pătraţi, poţi opta pentru o

  Citeste mai departe »
 2. Deschide ușa pachetelor speciale de Craciun!

  Deschide ușa pachetelor speciale de Craciun!

  Ești gata să deschizi ușa pentru O-Mac? Nu venim doar cu colinde, ci și cu reduceri mari și pachete promoționale care îți vor face sărbătorile mai frumoase! Indiferent dacă ai nevoie de o freză de zapadă, mică și ușor de folosit, sau dacă ai nevoie de un motocultor ca să lucrezi fără efort în primăvară, O-Mac are un pachet pentru tine! Spridușii noștri au lucrat cu mare spor și am pregătit oferte promoționale cum n-ai mai văzut, pentru că vrem să începi noul an pregătit cu tot ce ai nevoie pentru munca la câmp.

  Iată o parte din promoțiile ce avem pentru tine:

  Motocultor SEP113 Kama

  Economisești 1810 lei la cumpărarea acestui motocultor profesional, cu care vei putea lucra suprafețe mari de pământ cu mult spor. În plus, îți oferim și un butoi de 100 de litri cadou. 

  Citeste mai departe »
 3. 5 motive sa transformi munca de deszapezire in placere

  5 motive sa transformi munca de deszapezire in placere

  Atunci când ai nevoie să cureţi zăpada, eşti pus faţă în faţă cu mai multe opţiuni. Poţi să îţi rezervi ziua pentru deszapezire cu lopata, poţi folosi o freză cu motor electric sau termic ori poţi ruga pe altcineva să se ocupe, contra cost. Însă, astfel de activităţi nu pot fi întotdeauna programate, iar ajutorul tău poate să nu fie disponibil în dimineaţa în care ai nevoie să ieşi cu maşina din curte. Aşa că îţi rămân doar două variante de analizat. În acest caz, ce este de făcut?

  La deszapezire cu lopata

  Peste iarnă, posibilităţile de a face mişcare scad simţitor. În această situaţie, ce poate ţine loc de gimnastică matinală, dacă nu o lopată de dimensiuni mari, pe care trebuie să o manevrezi prin curte şi, apoi, să ridici zăpada strânsă şi să o arunci într-un anumit punct? Trecând peste această activitate, o deszapezire cu lopata necesită o forţă pe care, de cele mai multe ori, o deţine un singur membru al gospodări

  Citeste mai departe »
 4. Cum sa-ti deszapezesti locul de parcare eficient

  Cum sa-ti deszapezesti locul de parcare eficient

  Cele mai sensibile puncte ale unei curţi, pe perioada iernii, sunt căile de acces către casă şi garaj. Dacă tocmai a nins, iar tu nu ai timpul necesar ca să te ocupi de întreaga suprafaţă a gospodăriei, atunci zonele problematice rămân traseul poartă – uşă, respectiv poartă – garaj sau loc de parcare. Pentru lunile în care această situaţie poate interveni des, ai nevoie să alegi cu grijă ce utilaje deszapezire foloseşti. De multe ori, iarna, trebuie să te trezeşti mai devreme decât de obicei, ca să cureţi zăpada din gospodărie, să încălzeşti motorul maşinii şi să îi cureţi parbrizul. Lopata sau un utilaj profesionist ţi-ar fi de ajutor, dacă tu ţi-ai alege programul de muncă. Altfel, rişti să nu reuşeşti să deszăpezeşti la timp.

  Cât de important e să deții utilaje deszapezire potrivite

  Deszăpezirea în sine poate fi o activitate rapidă, dacă o faci regulat şi nu laşi zăpada să se strângă. Însă, poţi să realizezi că nu a

  Citeste mai departe »
 5. De sarbatori, O-Mac te colinda cu preturi speciale!

  De sarbatori, O-Mac te colinda cu preturi speciale!

  Anul este pe sfarsite, dar omul gospodar deja se gandeste la anul care vine. Tocmai pentru ca O-Mac apreciaza oamenii gospodari, pregatim oferte speciale pentru acest sfarsit de an. In perioada 20 decembrie - 5 ianuarie, oferim reduceri la pachete de produse care iti vor fi de ajutor in noul an dar si multi ani de acum inainte. Am vorbit cu spiridusii nostri sa ne ajute sa ne pregatim pentru Craciun. In atelier e zarva mare. Toti lucreaza cu mare spor sa se asigure ca, de sarbatori, iti vom putea oferi cele mai de folos pachete pentru tine, la cele mai bune preturi. Noi stim cat de mult conteaza pentru omul gospodar sa aiba tot ce ii trebuie din timp, asa ca nu vrem sa te dezamagim. Muncim cu drag ca pe 20 de

  Citeste mai departe »
 6. 5 sfaturi pentru intretinere gazon pe timp de iarna

  5 sfaturi pentru intretinere gazon pe timp de iarna

  Grădina şi gazonul au nevoie de o îngrijire specială, în fiecare anotimp. Ne aflăm la începutul iernii, iar gazonul ar trebui să fie deja tuns şi pregătit pentru temperaturi scăzute şi riscul real de a fi acoperit şi afectat de stratul de nea. De aceea, ne-am propus ca astăzi să discutăm despre intretine gazon pe timp de iarnă. Dacă ţi-ai dorit o porţiune nouă de gazon, ar trebui ca plantarea noii generaţii de strat de iarbă să fie făcută până la sfârşitul lunii octombrie. În caz contrar, îţi poţi îndrepta atenţia către freza de zăpadă şi poţi studia predicţiile meteorologice.

  Este probabil să ningă, în curând, iar întreţinerea grădinii tale înseamnă mai mult decât să o cureţi cu o freză de zăpadă. Odată ce primăvara o să sosească, gazonul tău reîncepe să îţi înfrumuseţeze curtea. Doar că, pentru a te scuti de timp pierdut şi de o viitoare privelişte dezamăgitoare, îţi oferim cinci sfaturi care o să te ajute să te ocupi de gospodăria ta.

  Citeste mai departe »
 7. Care este diferenta dintre cutitul 1 si cutitul 2 la motosape

  Care este diferenta dintre cutitul 1 si cutitul 2 la motosape

  Motocultorul, cunoscut şi sub denumirea de „motosapă” este un utilaj care nu doar că îţi uşurează lucrul pe terenul agricol, dar şi întreţine pământul şi îl pregăteşte pentru următoarele plantări. În funcţie de anotimpul în care sunt folosite, modelele de motosape au avantaje şi utilităţi specifice. Pe piaţă, categoriile de motosape sunt date de mărimea terenului pe care îl ai de administrat şi care, implicit, determină puterea şi adâncimea de lucru a acestor utilaje. Însă, un alt criteriu poate fi cel care te ajută să îţi dai seama dacă vei cumpăra motosape hobby, semiprofesionale ori profesionale.

  Acesta este tipul de cuţit pe care îl va folosi motocultorul tău. În România, vei găsi o mulţime de motosape

  Citeste mai departe »
 8. Ce este un aparat de muls vaci si cum se utilizeaza?

  Ce este un aparat de muls vaci si cum se utilizeaza?

  Atunci când vine vorba de agricultură, agricultorii din țara noastră sunt tradiţionaliști. Timp de secole la rând, ţăranii şi-au lucrat pământurile şi administrat gospodăriile cu ajutorul unor unelte manuale, de bază. Utilajele agricole au o vechime de câteva decenii, la scară largă. Printre ele se numără şi utilaje precum un aparat de muls vaci. Atunci când în România a început să se vorbească despre posibilitatea unui aparat de muls vaci, fermierii deja aveau opţiunea de a colabora cu firmele de lactate locale sau de a-şi deschide propria afacere. Însă, cel puţin pe teritoriu american, astfel de utilaje au apărut în secolul al XIX-lea. Din lipsa informaţiilor, acestea au fost întâmpinate cu reticenţă.

  Acel aparat de muls vaci la care te poţi gândi este un accesoriu necesar pentru gospodăria ta, dacă vrei să ai parte de o producţie de lapte rapidă, care să nu te pună în dificultate. Această metodă de muls este confortabilă pentru vacă şi te va

  Citeste mai departe »