Arhive Lunare: Octombrie 2014

 1. 5 motive sa alegi un motocultor profesional

  5 motive sa alegi un motocultor profesional

  Indiferent de dimensiunile grădinii tale, un motocultor profesional este acel utilaj agricol de nădejde care pregăteşte solul pentru plantare. Motocultorul începe acea parte a agriculturii, care necesită muncă şi monitorizare a plantelor ce se vor transforma în fructe, legume sau flori. Motocultorul este necesar pentru că, adesea, solul este întărit, poate conţine pietre sau poate fi, pur şi simplu, prea compact. Motocultorul pregăteşte pământul aşa cum o faci şi tu, cu ajutorul unui cuţit, într-un ghiveci. Însă, dimensiunile terenului dictează avantajele fiecărei categorii de motocultor. Iar dacă ai o suprafaţă de peste 10.000 metri pătraţi, ai nevoie de un motocultor profesional. Primul criteriu care te va duce către un astfel de produs este chiar dimensiunea terenului.

  Un motocultor profesional pentru un profesionist

  Un motocultor profesional are trăsături tehnice specifice. Puterea motorului pleaca de la 6.5 CP. Vi

  Citeste mai departe »
 2. 6 accesorii utile pentru motocultoare

  6 accesorii utile pentru motocultoare

  Fie că vorbim despre motocultoare hobby, semiprofesionale sau profesionale, aceste produse sunt aproape necesare în activităţile de grădinărit. Spunem „aproape necesare” pentru că lucrările tale în gospodărie vor trece la un alt nivel de eficacitate, rapiditate şi confort, odată ce le-ai descoperit. Cele trei categorii de motocultoare sunt destinate lucrului în funcţie de mărimea terenului. Astfel, poţi trata activitatea ca pe un hobby, dacă ai de a face cu o suprafaţă de până la 1.0

  Citeste mai departe »
 3. Ajutorul tau de nadejde: un tractor Dongfeng DF404

  Ajutorul tau de nadejde: un tractor Dongfeng DF404

  Nicio gospodărie nu poate fi coordonată fără ajutorul unui tractor. Atunci când spui „tractor”, îţi revin în minte toate motivele pentru care, încă de când acest produs era unul rudimentar, se accepta unanim necesitatea sa. Dacă deţii un tractor, vei observa că acesta poate fi văzut, după cum spune un citat în domeniu, ca un înlocuitor pentru căruţă, în ceea ce priveşte lucrul câmpului. Un tractor înseamnă o viteză mai mare şi, deci, economie de timp. Încă de la prima încercare, tractorul tău arată avantajele unui utilaj care substituie cu brio sapa şi alte ustensile.

  Un tractor de nădejde pentru tine

  [caption id="attachment_152" align="alignright" width="300"]

  Citeste mai departe »
 4. Cum sa alegi o pompa de apa

  Cum sa alegi o pompa de apa

  Pompa de apa te va ajuta într-o mulţime de activităţi agricole, fie că este vorba de apă curată sau semi-murdară. Pompa te va ajuta atât la alimentarea cu apă curată, cât şi la evacuarea celei murdare din bazine sau piscine. Un astfel de utilaj are o greutate de puţin peste 10 kilograme, iar ca principiu de funcţionare, are la bază benzina fără plumb. Mai mult decât atât, o pompa de apa îţi va uşura munca de irigare a culturilor tale.

  O pompa de apa perfectă trebuie, în primul rând, aleasă după ce te-ai informat despre toate caracteristicile ei. În acelaşi timp, trebuie să ai grijă că viitoarea ta pompa de apa nu îţi va produce o gaură în buget mai mare decât ai planificat. Criteriile pe baza cărora alegi o motopompă pot fi în funcţie de firma care o produce sau de la care ai mai cumpărat deja alte utilaje. Însă, ca să îţi fie un ajutor bun pe termen lung, pompa de apa trebuie să răspundă întrebărilor de mai jos.

  Cât de mult vei

  Citeste mai departe »
 5. Cum utilizezi un generator de curent

  Cum utilizezi un generator de curent

  Nicio gospodărie nu este completă fără un generator de curent. O eventuală pană de curent este o situaţie reală, ce poate să apară fără niciun anunţ în prealabil sau fără să fie nevoie de furtuni puternice, de vară. Astfel de întâmplări pot să apară în timp ce lucrezi pământul, te odihneşti sau chiar te pregăteşti să începi munca. Ai nevoie de un generator de curent în gospodărie aşa cum ai nevoie de un ciocan sau un patent. Pentru că, e bine să fii prevăzător, în cazul în care apar întreruperi neprevăzute de alimentare cu eletricitate.

  Pentru a folosi un generator de curent trebuie, în primul rând, să îţi dai seama care sunt aparatele sau utilajele esenţiale din gospodăria ta, care au nevoie de o alimentare continuă. În această categorie pot să intre atât electrocasnicele, cât şi utilajele agricole. De aceea, vom împărţi acest articol în două categorii.

  Noul tău generator de curent, înainte de instalare

  În pri

  Citeste mai departe »
 6. Bun venit pe blogul O-Mac.ro!

  Bun venit pe blogul O-Mac.ro!

  Eşti unul din invitaţii speciali care vor lua parte la maratonul de sfaturi, informaţii şi idei pentru grădina ta, iniţiat de către O-Mac.ro. Bine ai venit pe blogul O-Mac.ro, care te va face să înţelegi avantajele, inconvenientele, recomandările şi utilitatea colecţiei tale de utilaje agricole pentru casă şi grădină. Terenul pe care se află locuinţa ta poate avea o mulţime de utilităţi. Pământul din multe zone ale ţării este fertil, iar posibilităţile de plante bune de cultivat se extind cu fiecare sezon.

  Despre utilajele potrivite pentru grădina ta

  Încă de când aveau o formă potrivită, seturile de utilaje agricole se găseau în aproape fiecare gospodărie dotată cu un teren în spatele casei. Chiar dacă unii dintre bunicii noștri mergeau la câmp cu căruţa, venea o perioadă a anului când tractorul era necesar. Astăzi, o mare parte din efort poate fi micşorat, în timp ce rezultatele sunt maximizate. Utilaje agricole însea

  Citeste mai departe »