Ce aleg între cele două tipuri de freze de zăpadă: motor termic sau electric?

Dragul nostru gospodar, Iarna îți bate deja la ușă și pentru a-i face față cu succes, este esențial să te asiguri că îți echipezi curtea cu utilajele necesare. Din arsenalul tău de ustensile categoric nu trebuie să lipsească o freză de zăpadă. Îți va fi cu siguranță cel mai bun aliat în sezonul rece și te va scăpa de povara nămeților. 

Probabil ai experimentat situațiile în care a trebuit să petreci ore pentru a curăța cu lopata împrejurimile casei. Și deseori poate a trebuit să repeți experiența chiar a doua zi. Prin urmare, investiția într-o freză de zăpadă cu motor electric sau una cu motor termic te va ajuta să economisești timp și să îndepărtezi zăpada cu ușurință. De asemenea, îți garantăm că te vei bucura de utilitatea unui astfel de echipament pe termen lung. Înainte de achiziționarea unei freze, este important să știi ce diferențe există între tipuri de freze de zăpadă, pe care trebuie să le iei în calcul pentru a face alegerea potrivită.

Tipuri de freze de zăpadă și diferențele dintre ele

#1. Freză de zăpadă cu motor electric

Este ideală pentru gospodăriile cu o suprafață redusă, de maxim 200 de metri pătrați. Principalul avantaj al acesteia este faptul că greutatea totală este mai mică în comparație cu o freză cu motor termic, întrucât lipsește bazinul în care ar fi stocat combustibilul. În consecință, nu trebuie să te asiguri în permanență că ai la dispoziție îndeajuns de multă benzină pentru a-ți întreține gospodăria pe timp de iarnă. De asemenea, utilizarea și mânuirea acesteia este ușoară având în vedere că se pornește prin simpla apăsare a unui buton. În egală măsură, are un preț redus față de freza cu motor termic și este cu mult mai silențioasă decât aceasta. Freza de zapada cu motor electric De luat în considerare sunt și câteva aspecte mai puțin avantajoase. Fiind dispuse cu un cablu de alimentare, ești practic nevoit să te limitezi doar la o anumită suprafață pentru a curăța curtea. Totodată, trebuie să acorzi o atenție sporită momentelor în care o folosești, deoarece cablul poate ajunge cu ușurință sub freză. De menționat este și faptul că o astfel de freză se supraîncălzește într-un timp scurt. Iar dacă este umezeală afară, este crucial să fii atent pentru a evita accidentele datorate intrării în contact a cablului cu vaporii de apă.

#2. Freză de zăpadă cu motor termic

Dacă locuiești într-o zonă montană unde ninsorile sunt dese, atunci fără îndoială freza cu motor termic este soluția ideală pentru tine. Prevăzută cu șenile, acest echipament îți este util pentru a deszăpezi suprafețe extinse, întrucât nu sunt condiționate de un cablu de alimentare. Mai mult, datorită capacității motoarelor de care dispun poți îndepărta fără greutate straturi mari de zăpadă. Un alt avantaj este faptul că au o durată de viață mai mare spre deosebire de cele electrice, ceea ce înseamnă că te vei putea deservi de funcționalitățile ei pe o perioadă de timp îndelungată. Freza de zapada cu motor termic În același timp, este indicat să iei în considerare și aspectele dezavantajoase. Având în vedere că freza cu motor termic funcționează pe bază de combustibil, trebuie să întreții în mod constant motorul ori să schimbi filtrele de aer. Așa cum este de așteptat, toate aceste acțiuni necesită investiții suplimentare. De asemenea, mânuirea ei este îngreunată de dimensiunile mari spre deosebire de cea cu motor electric. Nu în ultimul rând, zgomotul provocat de folosirea frezei te obligă să nu o utilizezi în aproprierea instituțiilor unde liniștea publică trebuie menținută precum spitale sau școli. În cazul în care ai pus deja în balanță informațiile privind diferențele între aceste tipuri de freze de zăpadă și ai decis care este cea potrivită pentru tine, te invităm să vezi gama de freze de zăpadă de la O-Mac. Modelele noastre își așteaptă locul în gospodăria ta!