Avantajele nestiute ale masinii de tuns profesionale

Orice articol despre maşina de tuns profesională încearcă să-ţi transmită cât de bine e să o cumperi, pentru că, după ce vei fi dat banii pe ea, îi găseşti tu un loc prin curte după ce observi că nu prea te-a ajutat.

Numai că… tu nu vei citi un astfel de articol pe blogul O-mac.ro :)

Ideea e să nu cumperi de dragul de a cumpăra, ci să-ţi achiziţionezi produsul care se apropie cel mai mult de nevoile tale. Scopul articolului de faţă este simplu: vei descoperi avantajele neştiute ale maşinii de tuns profesionale în momentul în care ştii să o achiziţionezi pe cea de care ai nevoie.

Mai întâi, am o întrebare pentru tine:

Mai ţii minte pe ce considerente ai cumpărat prima ta maşină de tuns iarba? Preţul? Marca? Recomandările unui vecin?

Sau încă n-ai cumpărat? Te-ai mutat la curte, dar maşina de tuns profesională nu e printre priorităţile tale? Cu ploile care tot vin şi cu cele care se anunţă, cred că ar fi bine să te răzgândeşti. Când vei vrea să-ţi chemi prietenii la un grătar, nu vei avea loc de desfăşurare din cauza ierbii crescute în exces.

PONT:

În momentul în care te vei decide că a venit timpul să achiziţionezi o maşină de tuns, trebuie să ai în gând următoarele: cum arată gazonul tău (ce formă şi ce suprafaţă are) şi cât timp ţi-ai propus să aloci pentru această activitate.

Odată ştiute aceste aspecte, decizia va veni de la sine. Fie că vorbim despre o maşină de tuns iarba electrică sau pe combustibil (cu motor termic), te vei decide mai uşor. Evident că fiecare soluţie are avantaje şi dezavantaje, numai că alegând-o pe cea care ţi se potriveşte, vei şti exact la ce să te aştepţi.

De ce e bine să-ţi cumperi o maşină cu motor electric?

Maşina de tuns profesională electrică poate fi decizia cea mai bună pentru tine dacă eşti un ecologist convins şi dacă nu dispui de o suprafaţă de tuns foarte mare. Când spun asta, mă gândesc că ai o curte micuţă, cochetă, undeva până în 100 de metri pătraţi!

Iată mai jos un filmuleț cu modul de funcționare al mașinii de tuns Alpina AL1 38 E:

AVANTAJE:

# e uşoară, deci poate fi manevrată şi de o persoană cu un fizic firav

# dispune de un coş de colectare a ierbii tăiate

# este accesibilă, poţi găsi variante de preţ pentru aproape orice buget

DEZAVANTAJE:

# cel mai probabil, vei avea nevoie de un prelungitor pentru a ajunge în toate colţurile grădinii tale

# mulţi dintre cei care au cumpărat o maşină de tuns electrică s-au plâns de faptul că, în mijlocul acţiunii, s-au trezit că au secţionat fără să vrea firul prelungitorului. Atenţie, deci, ca acesta să fie întotdeauna în spatele maşinii!

# nu e recomandată pentru grădini străbătute de alei, cu pietre, bolovani etc

De ce e bine să-ţi cumperi o maşină cu motor termic (pe combustibil)?

Dacă vorbim despre o curte mare, cu suprafaţa între 500-1.000 mp ori chiar mai mult, atunci soluţia poate fi maşina profesională de tuns pe combustibil.

Ceea ce vei citi în continuare este concluzia la care am ajuns după discuţiile cu clienţii noștri: o maşină termică are avantaje clare în faţa celei electrice, mai ales când vorbim despre putere, suprafaţa acoperită ori despre timpul efectiv de lucru. Pentru proprietarii de grădini mici (până în 1.000 de mp) alegerea uneia dintre cele două poate părea totuşi fi dificilă.

Tocmai pentru a-ţi fi mai uşor să te decizi, colegii mei de la O-Mac.ro au pentru tine o ofertă variată de maşini de tuns pe combustibil. În funcţie de buget, îţi poţi alege maşina care să ţi se potrivească!

[caption id="attachment_585" align="aligncenter" width="700"]Stiga Collector CombiStiga Collector Combi[/caption]

IMPORTANT:

Indiferent de tipul de maşină de tuns în care te-ai decis să investeşti, trebuie să fii atent la postura din care vei lucra cu ea! Braţele de manevrabilitate trebuie să poată fi ajustate suficient de mult pentru a nu cauza dureri de spate!

Dacă ai ajuns la concluzia că merită să investeşti oricât într-un astfel de instrument, atunci poate că ar fi bine să vezi şi alte tipuri de utilaje. Mă refer la tractoraşele pentru tuns iarba - ce oferă un confort ridicat şi o manevrabilitate extrem de facilă.

Ce să faci şi ce să nu faci atunci când începi să tunzi gazonul (scurt ghid)

Nu vreau să închei aceste rânduri înainte de a-ţi mai oferi câteva sfaturi, sper eu utile, pentru momentul când vei experimenta pe propria piele tunderea gazonului:

#1 Niciodată să nu tai mai mult de ⅓ din înălţimea ierbii! În acest fel, vei lăsa posibilitatea firului ierbii să capteze în continuare lumina soarelui pentru a-şi construi rădăcini puternice. Buruienile au şanse mai mici să crească, iar dăunătorii sunt şi ei ţinuţi la distanţă (Ştiu, te vei întreba de câte ori pe săptămână vei tunde iarba dacă vei urma acest sfat, iar eu îţi răspund cu o întrebare: vrei să ai gazon sau doar o întindere de iarbă -inclusiv buruieni, în curte?) :) #2 Pentru a avea o densitate bună a ierbii, recomandabil e să o tai la un interval de 7-10 zile. La fel de recomandabil ar fi să consulţi şi prognoza meteo, pentru a şti dacă şi când va ploua din nou. #3 Să nu tunzi niciodată iarba când plouă sau atunci când e foarte mare umiditate, mai ales dacă ţi-ai cumpărat o maşină profesională de tuns electrică. #4 Înainte de a începe să tunzi gazonul, ai grijă să îndepărtezi toate pietricele sau ramurile de pe el #5 După ce ai pornit maşina de tuns, animalele din gospodărie trebuie ţinute cât mai departe. #6 Se recomandă irigarea ierbii imediat după tăiere, pentru o mai bună hidratare şi îngrijire a acesteia. [caption id="attachment_583" align="aligncenter" width="600"]Masina tuns gazonul Stiga PROMasina tuns gazonul Stiga PRO[/caption]

 

Mă opresc aici, cu gândul că ai găsit utile aceste informații.

Tu în ce stadiu eşti? Ai o idee mai clară despre ceea ce ai avea nevoie pentru tunderea gazonului?

Lasă un comentariu mai jos în care să-mi povesteşti particularităţile grădinii tale şi voi face tot posibilul să te ajut să iei decizia cea mai bună atunci când ești decis să investeşti într-o maşină profesională de tuns!

sursa foto: pixabay.com