Trusa de unelte de care are nevoie orice gospodar iscusit

Dragul nostru gospodar, Deja vremea începe să se întremeze – ba chiar soarele pare că abia așteaptă să ne aducă primăvara! Toată iarna abia am așteptat să vină vremea în care să ne îngrijim din nou de grădina noastră. Gândul nostru tot la curte și grădina este, chiar și în sezonul rece. Din fericire, în curând vom putea să ne reîntoarcem pe pământurile noastre.

Iar când ne vom întoarce, trebuie să fim pregătiți pentru a-l îngriji după ce se dezamorțește. Dar pentru acest lucru, vom avea nevoie de o trusă de unelte de bază, ca orice gospodar iscusit. Noi ți-am pregătit o listă de unelte pe care trebuie neapărat să le ai în trusa ta.

Lopată

Pe tot parcursul anului, pe lângă casă apar diferite situații din care putem scăpa cu o lopată de calitate. Fie că este nevoie să îndepărtăm zăpada în sezonul rece, fie că ne apucăm de sădit și trebuie să săpăm în grădină, lopata este un articol de bază în gospodăria noastră.

Sapă

Săpatul este o muncă solicitantă, astfel că este foarte important să investești într-o sapă de calitate pentru ca îngrijirea pământului să fie cât mai ușoară. În funcție de mărimea grădinii și de rezultatele pe care vrei să le obții, poți alege fie o sapă, fie o săpăligă – care se folosește mai degrabă în legumicultură, pomicultură, floricultură și viticultură.

Greblă

Nivelarea solului și curățenia în grădină necesită o greblă, care este un instrument esențial pentru ca munca ta să fie ușurată. Fie că ai nevoie de o unealtă cu care să spargi bulgării mari de pământ, fie că trebuie să cureți grădina de frunzele căzute sau alte resturi, grebla e o unealtă esențială pentru tine.

Foarfecă de grădină

Foarfeca de grădină are multiple utilizări. Fie că ai nevoie de tăierea ramurilor pomilor fructiferi, fie că trebuie să toaletezi arbuștii ornamentali sau tufele de flori, această unealtă îți sare în ajutor.

Motocositoare

Îngrijește-ți curtea și grădina cu ajutorul unei motocositoare. Motocositoarele sunt de mai multe tipuri, atât pentru hobby – motocositoare de umăr – cât și profesionale – motocositoare cu roți. Motocositoarele sunt utile pentru afânarea solului, iar echipate cu diferite accesorii pot fi utilizate într-un număr mare de activități. trusa de unelte primavara

Mașină de tuns gazonul

Pentru ca gazonul tău să fie într-o formă excelentă pe tot parcursul anului, trebuie să îl îngrijești corespunzător. De aceea, merită să investești într-o mașină de tuns iarba și să acorzi timp suficient pentru a te ocupa de această activitate. În funcție de întinderea gazonului tău, există mai multe tipuri de mașini de tuns. Spre exemplu, un gazon întins pe o dimensiune relativ mică nu este foarte solicitant, deci o mașină manuală este suficientă.

Trimmer pentru gazon

Acesta este foarte util pentru o suprafață mică, pentru o curte de maximum 500 de mp. Trimmer-ul poate fi folosit și pe terenuri accidentate sau denivelate, ceea ce îl face mai eficient decât o mașină de tuns. De obicei, acest instrument este ideal pentru amatorii activităților de grădinărit, deoarece aceștia pot îngriji, tunde sau curăța o curte personală. Câte dintre aceste unelte se află deja în trusa ta gospodărească? Noi sperăm că deja le ai pe majoritatea – iar dacă le ai, înseamnă că deja nu mai ești un începător și putem să-ți vorbim chiar și despre echipamente agricole. Fă și un tur al produselor noastre și să vezi ce anume se potrivește cu planurile tale. Până data viitoare, îți dorim o trusă de unelte completă pentru grădinărit!