Care este diferenta dintre un motofierastrau ieftin si unul scump?

Acest articol, publicat inițial în 6.11.2014, este revizuit periodic de echipa editorială O'Mac pentru a-ți oferi informații de actualitate.

O gospodărie înseamnă atât grija faţă de spaţiul din interiorul casei, cât şi administrarea curţii şi, eventual, a terenului aferent. De aceea, putem spune că un motofierăstrău este acel utilaj de care te vei folosi, cu siguranţă, pe termen lung. Adesea, vei avea nevoie să tai lemnele depozitate în curte pentru a încălzi locuinţa, să amenajezi o masă ori un set de băncuţe pentru a face şederea în curte cât mai confortabilă şi nu numai.

Un motofierăstrău îţi poate fi necesar atunci când ai organizat o activitate de renovare sau alte modificări prin curte, ai de tăiat copaci pe terenul tău sau te poţi trezi că trebuie să repari sau să improvizezi ceva urgent. În situaţia cea din urmă este foarte probabil să nu ai timp la dispoziţie, ca să te poţi documenta pe internet despre viitorul tău utilaj. Sau poţi găsi informaţii care se contrazic pe site-uri nespecializate sau sub formă de păreri ale vecinilor „cunoscători”. Mai mult, s-ar putea ca, în acel moment, să nu ştii sigur cât de mare este bugetul pe care vrei să îl aloci unui motofierăstrău ieftin.

Ce trebuie să ştii despre orice motofierăstrău ieftin

Utilajele domestice şi agricole au componente care pot fi încadrate în trei categorii, ce vorbesc despre calitatea şi rezistenţa lor. Ca la majoritatea produselor, acestea pot fi de clasă A, B sau C. Categoriile sunt evidente atât în preţul utilajelor, cât şi în sustenabilitatea lor. În detaliu, componentele pentru motofierăstrău de clasa A sunt produse de primă calitate, profesioniste, chiar de top în categoria lor. Sunt acele ",,drujbe de pădure" folosite in exploatare forestiera. Un motofierăstrău cu o putere de 3,4 CP, echipat cu astfel de piese rezistă să lucreze chiar şi 250 de ore încontinuu.

Durata de viaţă a unui astfel de utilaj este de peste 10 ani şi poate fi folosit şi în regim profesional, la un preţ de peste 1.500 lei. Un motofierăstrău ce are din dotare componente de categoria B sunt cunoscute pentru raportul calitate – preţ echilibrat. Mai exact, ele pot reprezenta un compromis favorabil pentru bugetul tău. Un motofierăstrău cu componente de tip B pot costa între 600 şi 1500 lei.

Te poţi baza pe un astfel de utilaj timp de 6 -7 ani, iar piesele pot rezista la 160 de ore de folosire continuă. Cea din urmă categorie înseamnă, practic, că oricât de nou ar fi motofierăstrăul tău, componentele lui sunt de proastă calitate. Un astfel de utilaj costă circa 300 lei şi promite 40 de ore de folosire continuă. Însă, acesta este produsul care, după câteva utilizări, te va invita să îl înlocuieşti.

Ce ar trebui să aibă în dotare motofierăstrăul tău de 4,1 CP

Un motofierăstrău ca O'MAC 4100 poate fi utilajul care îţi oferă tot ce ai nevoie pentru curăţarea arbuştilor şi a pădurilor. Este dotat cu motor termic în doi timpi și o șină de ghidaj de Sprocket pentru o precizie nemaiîntâlnită. De asemenea, O'MAC 4100 este prevăzut și cu un sistem performant anti vibrații, care îți permite o utilizare prelungită.

Motofierăstrăul poate fi folosit pentru tăierea lemnului de dimensiuni medii şi mari. La o putere de 4,1 CP, motofierăstrăul cântăreşte doar 6,4 kg şi are o şină cu o lungime de 45 cm. De asemenea, tipul de prindere al mânerului este moale, ușurându-ți utilizarea unui astfel de motofierastrău. O'MAC 4100 promite să îţi fie alături pe termen lung şi să te ajute, atunci când vine vorba de tăierea lemnului în regim casnic sau profesional.

În concluzie, dacă ai nevoie de un motofierăstrău, trebuie să îl alegi pe cel care te face să te simţi în siguranţă folosindu-l. Nu vei sta cu teama că va trece timpul, iar utilajul tău poate fi supus avariilor, pentru că are componente deja sensibile.

De aceea, îţi reamintim că, dacă vrei ca gospodăria ta să fie întotdeauna aranjată, iar terenul tău curăţat, nu trebuie să faci compromisuri. Chiar dacă un produs de categoria C pare o soluţie pe termen scurt, îţi va ridica o problemă pe termen lung, atunci când s-ar putea să fie nevoie să alegi un nou motofierăstrău ieftin sau scump.