De ce să ții cont când vrei să achiziționezi o motocoasă

Cum arată iarba din gospodăria ta? Urmează perioada în care gazonul, tufișurile și iarba capătă proporții din ce în ce mai mari și ocupă suprafețe tot mai întinse și ascunse.

Motocoasa are puterea de a minimaliza efortul fizic pe care îl depui atunci când cosești manual iarba. Acest utilaj poate fi folosit atât de femei, cât și de bărbați iar rezultatele pe care le poți obține în urma utilizării lui pot schimba întreaga perspectivă a modului de a privi munca desfășurată în grădină sau livadă. Înainte să treci la achiziția propriu-zisă a motocoasei, ia în calcul câteva aspecte care îți pot influența decizia de cumpărare, și anume: Ce vrei să tai - Care este suprafața de tăiat - Zgomotul și nivelul de poluare - Siguranța - Tehnologia folosită la fabricare Clasificarea și avantajele tehnice specifice fiecărui tip de produs din această gamă sunt elementele definitorii în achiziția motocoasei care să răspundă cerințelor tale. Citește mai multe informații referitoare la motocoasa de umăr. Pe lângă aceste informații, te poate ajuta să cunoști la ce folosesc motocoasele în funcție de tipul axului pe care acesta îl au. Astfel, vei afla între ce tipuri de ax poți alege.

Tipuri de ax

Ax curbat – este o opțiune bună dacă ai de tuns iarba dintre flori, de pe lângă aleea din curte sau în orice altă zonă mai puțin accesibilă. Aceste motocoase sunt ușor de utilizat și mai ales de manevrat și de regulă au lungimea mai mică față de cele cu axul drept.

Ax drept – este recomandat să utilizezi o astfel de motocoasă dacă ai de tuns zone de iarbă de pe lângă garduri, din colțurile curții sau de sub gardurile vii. Partea favorabilă a acestui produs este faptul că dacă ești înalt, îț poți regla astfel încât să nu fie necesar să stai cocoșat.

Ax detașabil – motocoasa cu ax detașabil îți permite să o utilizezi în mai multe scopuri și anume: să tunzi gardul, copacii, vița de vie sau tufișurile. Un alt criteriu care te poate ajuta în selectarea corectă a motocoasei este reprezentat de mărimea terenului pe care o vei utiliza. Așadar, o variantă pentru o suprafață de 500 mp poate fi motocoasa de umăr hobby. Dacă zona pe care o ai de întreținut ajunge până la 5.000 de mp optează pentru cea semiprofesională iar dacă vorbim de zone industriale de 10.000 de mp în care ai de tăiat iarbă mare, buruieni sau chiar arbuști, îți stăm la dispoziție cu motocoasa de umăr profesională MOTOCOSITOARE O'MAC MS 2700 si MOTOCOSITOARE O'MAC MS 3300. Acum, că ai văzut și tipurile de axuri ale motocoaselor și categoriile principale ale acestora, mergem mai departe către modul de tăiere al acestor utilaje. 

Modul de tăiere

Atunci când te gândești să faci o investiție importantă este indicat să te gândești și la piesele de schimb sau accesoriile disponibile pe piață, pentru utilajul respectiv. Referitor la motocoase, acestea taie pe bază de disc sau fir. Din acest motiv este important să cunoști tipurile de discuri, respectiv cele de fire. Totodată, este indicat să știi aceste lucruri pentru a te ajuta de ele, înlocuindu-le pe măsură ce utilajul se uzează sau în funcție de modul de tăiere de care ai nevoie pentru o anumită suprafață. Accesoriile potrivite în scopul folosirii utilizajului pot aduce eficiență maximă și îți pot ușura munca. De asemenea, consumabilele utilizate pot crește semnificativ calitatea activității de tăiere. Motocoasa performantă face din activitatea de tuns iarba o plăcere. Ține cont întotdeauna de măsurile de siguranță pe care trebuie să le iei atunci când începi activitățile de tăiere. Tot atunci, este bine să ai întotdeauna la îndemână echipamentul de protecție adecvat și să îl porți. Noi îți dorim mult spor la „motocosărit”!