TRANSPORT GRATUIT pentru comenzile de peste 200 lei
Comenzi sau suport la tel:
0731 122 222, 0755 031 299
si e-mail: suport@o-mac.ro

PESTE  150.000 DE MOTOCULTOARE
VANDUTE IN ROMANIA

O-MAC SUSTINE AGRICULTORII CARE ACCESEAZA FONDURI EUROPENE
CU PRODUSE DE CEA MAI BUNA CALITATE!

Ai 0 produse in cos!

Care este principiul de functionare la generatoare electrice

Ai avut nevoie vreodată de generatoare electrice? Sper că nu, mai ales dacă nu le-ai avut la îndemână :) Vorbesc din propria experiență și îți mărturisesc că nu este plăcut deloc să rămâi fără curent și să nu poți face nimic altceva în afară de a aștepta.

Deși multă lume nu le vede utilitatea decât la nevoie, generatoarele pot fi răspunsul corect la întrebarea: ce aș putea să fac să nu mai rămân niciodată fără curent mai mult de o jumătate de oră?

Prin urmare, mai ales dacă locuiești la casă, într-o zonă rurală - fie ea și apropiată de marile orașe - ar fi bine să iei în considerare achiziționarea unui astfel de utilaj în gospodăria ta. Poate nu ne dăm seama, dar cu toții am ajuns la un nivel important de dependență față de ceea ce înseamnă energia electrică.

Gândindu-mă la cele scrise mai sus, mi-am spus că nu ar strica nimănui un articol despre generatoare electrice - de la mecanismul care stă la baza funcționării lor, până la modelele de luat în calcul atunci când vei vrea să cumperi unul.

Generatoare electrice - principiu de funcționare

Indiferent că discutăm despre o hidrocentrală sau doar de un mic aparat necesar pentru alimentarea căsuței de la țară, generatoarele electrice funcționează toate după același principiu.

Este vorba despre „principiul inducției electromagnetice” - descoperit de omul de știință britanic Michael Faraday (1831). Conform acestui principiu, orice conductor electric - spre exemplu un cablu de cupru - va genera energie electrică dacă va fi mișcat într-un câmp magnetic. Cu alte cuvinte, energia mecanică dată de mișcarea conductorului este transformată în energie electrică într-un câmp magnetic. Pe scurt, acesta este principiul în baza căruia funcționează generatoarele.

În cazul generatoarelor electrice de uz caznic, mișcarea de rotație despre care am amintit mai sus este generată de un motor cu ardere pe benzină (destul de asemănător celui de la autoturisme).

Tipuri de generatoare electrice

Dacă ești interesat de un asemenea utilaj, oferta O-Mac îți stă la dispoziție :) Poți alege între generatoare pentru curent monofazat și  generatoare pentru curent trifazat.

generatoare electrice Generator Loncin 5,5 KW 380 V

Un generator electric pentru curent monofazat este acel generator ce furnizează o singură fază și o tensiune nominală de 230 de volți. Cel pentru curent trifazic furnizează trei faze și o tensiune nominală de 230 de volți, respectiv 400 de volți. Pentru persoanele atehnice, s-ar putea ca aceste date să fie derutante, dar e bine să le ai în vedere dacă vrei să-ți achiziționezi un generator pe viitor.

De ce e important să știm de ce fel de generator avem nevoie

Curios sau nu, nu tipul generatorului ar trebui să fie prima noastră preocupare. Ci tipul de consumatori pe care dorim să-i alimentăm, în caz de nevoie, printr-un generator.

Astfel, pentru puteri mai mici (25 KWA) se recomadă un generator trifazic doar dacă aveți de alimentat consumatori trifazici (400 de volți). Pentru consumatori electrici monofazați (230 de volți) este de preferat alegerea unui generator pentru curent monofazic.

La puteri mai mari - de peste 20 - 25 KWA - specialiștii recomandă utilizarea generatoarelor trifazice, indiferent de tipul de consumator avut.

Tu ce fel de generator ai folosit până acum? Spune-mi opinia ta despre utilizarea de generatoare electrice pentru a o dezbate împreună.

Citeste comentarii (2)
Lasa un comentariu

3 pareri despre “Care este principiul de functionare la generatoare electrice”

 • aurel v

  Bune sfaturile, multumim!

 • Adrian Stefan
  Adrian Stefan 5 ian 2016 la 9:32

  am avut odata o problema la curentul electric din casa, chiar iarna trecuta a fost asta si generatorul m-a salvat! Altfel ramaneam pe intuneric vreo 2 ore. La noi in sat se intrerupe curentul destul de des asa ca un generator e foarte util si practic.

  • grigore dumitru
   grigore dumitru 13 dec 2016 la 10:51

   am un generator power+krafet PW7500WE MIA INTRAT CURENT DE 220 PE PRIZA DE ESIRE A GENERATORULUI NU MAI SCOATE CURENT CE POT UACE SI CUM VA EOG SA MA AJUTE CINEVA MULTUMESC

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  Se incarca...