5 utilaje agricole utile toamna asta

Salut și bine te-am regăsit în acest început de toamnă. Căldurile s-au mai dus, nu și grijile pentru culturile fiecăruia dintre noi.

Cum toamna este anotimpul marilor planuri pentru anul viitor în gospodăria noastră, mi-am spus că ți-ar fi util un articol despre utilajele de care ai nevoie pentru lucrările pe care va trebui să le faci de acum și până la venirea frigului.

Recunosc, m-am inspirat din reacțiile primite la acest articol. Atunci am scris despre utilaje agricole utile pe timp de vară și n-au fost puțini cei care au considerat utile însemnările mele.

Știi ceva?

Din discuțiile pe care le-am avut cu clienții O-Mac.ro am ajuns la concluzia că oricât de multe ai crede că știi despre activitățile agricole, niciodată nu e destul. Nu e niciodată prea târziu pentru a mai afla despre un utilaj nou apărut pe piață, despre cum te poate ajuta el în ceea ce ți-ai propus. Sau despre anumite ponturi pe care le poți afla în comunitățile ce împart aceleași pasiuni cu tine, comunitate precum cea de față, de pe blogul O-Mac.ro.

Așadar, revin. Pentru astăzi am identificat o listă cu cinci utilaje ce îți vor fi de mare ajutor toamna aceasta

Utilaje agricole utile toamna aceasta

Motocultoare

motocultoare

Sunt utilajele agricole ideale pentru pământul arabil pe care îl ai. Noi, la O-Mac, am avut în vedere toate tipurile de surprafețe de care poate dispune un gospodar, astfel încât am actualizat oferta în funcție de necesitățile fiecăruia dintre voi:

# motocultoare hobby - utile celor care dețin suprafețe de până în 1.000 de mp / lățimea frezelor nu depășește 80-90 de cm

# motocultoare semiprofesionale - pentru aceia dintre voi care vor să lucreze o suprafață de la 5.000 de mp și până în 10.000 de mp / lățimea frezelor este situată între 80 și 100 de cm, iar adâncimea de lucru poate ajunge până la 20-22 de cm / principalul avantaj al acestor utilaje este cutia de viteze

motocultoare profesionale - așa cum reiese și din denumire, este utilajul destinat celor care au proiectat o recoltă industrială / transmisia de la motor la cutia de viteze se realizează prin ambreiaj, fie în mediu uscat, fie în baia de ulei / adâncimea de lucru poate ajunge până la 22-25 de cm, în timp ce greutatea acestui utilaj este de 75-80 de kg, ceea ce duce la o mai bună aderență la nivelul solului

AspiratoareAspirator frunze

Imaginea din copilărie care mi-a rămas întipărită în memorie este aceea a soarelui de o strălucire aparte și a frunzelor care cad neîncetat din copaci. Plus, mătura de lemn cu care bunicii curățau curtea cam la două zile.

Acum e un pic mai simplu. Vremurile s-au scimbat, iar tehnologia a făcut pași importanți în tentativa de a-i ajuta pe oameni în diversele activități. Că tot vorbim despre efortul de a menține curtea curată, chiar dacă și azi mai găsești câte o mătură de lemn prin gospodării, cei mai mulți dintre noi preferă aspiratoarele. Mai ales că aceste utilaje au mai multe avantaje: de la aspirarea resturilor și frunzelor din grădină, până la a găurirea în pământ și extragerea de probe din sol.

Tocătoarele de crengi

[caption id="attachment_783" align="aligncenter" width="600"]Tocator de crengi StigaTocator de crengi Stiga Bio Master[/caption]

Am convenit mai sus că toamna vine momentul să curățăm mai des zona de grădină sau livada, dar ce facem cu resturile? Cu frunzele și cu ce rămâne după ce curățăm curtea?

Răspunsul este simplu: folosim un tocător de crengi! Un astfel de utilaj este extrem de util pentru orice gospodar: toacă mărunt resturile de crengi și vegetale, pe care le transformă într-o sursă bună de carbon pentru compost. Cu alte cuvinte, nimic nu se aruncă, totul se reciclează!

Motofierăstraie

Motoferastrau Stiga

Un motofierăstrău sau o drujbă, cum este denumit popular, este utilajul de care nicio gospodărie nu se poate lipsi. Cu atât mai mult toamna, atunci când vrei să faci puțină curățenie. Chiar și așa, nu este deloc simplu să alegi motofierăstrăul potrit pentru tine.

Pentru a face alegerea corectă, trebuie să știi exact pentru ce ai nevoie. Dacă vei vrea să tai niște crengi, nu vei avea nevoie de o drujbă puternică. Pe de altă parte, dacă te-ai decis că vrei să scapi de umul secular de pe vremea străbunicului, atunci lucrurile se schimbă.

Tocmai în această idee, la O-Mac am gândit o ofertă variată de motofierăstraie:

# motofierăstrău cu motor electric -  îmbină util puterea excelentă cu greutatea optimă și este ideal pentru uzul caznic

# motofierăstrăul cu motor termic - excelent pentru tăierea arborilor, foarte sigur în manevrare

# motofierăstrăul extensibil - un utilaj foarte util pentru tăierile efectuate la distanță sau la înălțime

Tractoare

Tractor O-Mac

Un utilaj agricol util pentru orice îndrăgostit de agricultură, tractorul are locul lui binestabilit în planurile pentru toamna aceasta. La O-Mac încercăm să satisfacem cele mai exigente gusturi și de aceea am strâns o gamă variată de tractoare, indiferent de cât de mare este suprafața de teren pe care vrei să o lucrezi.

Ce părere ai despre această listă de utilaje agricole pentru toamna aceasta? Ai și alte propuneri sau idei? Lasă-mi un comentariu mai jos, părerea ta e importantă pentru mine!