Cum folosești corect o freză de zăpadă?

Dragul nostru gospodar, Sezonul rece bate la ușă și suntem convinși că deja ai început pregătirile pentru a face față cu brio iernii. Și cum cel mai de preț ajutor în această perioadă este freza de zăpadă, ne dorim ca tu să te bucuri de beneficiile ei în condiții de siguranță. Indiferent de modelul pe care tu îl deții sau pe care te gândești să-l achiziționezi, există câteva instrucțiuni de utilizare freză de zăpadă care se aplică în orice context.

7 instrucțiuni utilizare freză de zăpadă

#1. Zona de lucru

Înainte de efectuarea oricărei deszăpeziri, asigură-te că zona ce urmează a fi curățată nu conține eventuale obstacole care te-ar putea răni ori i-ar putea accidenta pe cei din jur. Prin urmare, îndepărtează orice fel de material sau obiect care ar putea să fie prins în freză. În caz contrar, unealta ar putea să se deterioreze, existând riscul să te rănești pe durata utilizării ei.

#2. Îndepărtarea zăpezii

Pentru a putea folosi freza în condiții optime, este necesar să cureți zăpada depusă imediat după prima ninsoare. Dacă aștepți un timp îndelungat, stratul inferior de zăpadă va îngheța și îți va fi dificil să deszăpezești curtea sau drumul din aproprierea casei. Totodată, ai grijă ca jgheabul de evacuare să fie setat într-o direcție în care nu există riscul ca zăpada să fie aruncată înspre oameni, animale, ferestre sau mașini.

#3. Vizibilitate ridicată

Acordă o atenție sporită simțurilor tale și evită să folosești freza în contextul unei vizibilități reduse. Luând în calcul faptul că vederea îți este diminuată în anumite condiții meteo, este foarte dificil să identifici obstacolele în timp util și să le eviți. În consecință, te poți lovi de eventualele impedimente și te poți accidenta cu ușurință.

#4. Echipament adecvat

Ori de câte ori folosești o freză de zăpadă, echipează-te corespunzător. Ochelarii de protecție, încălțămintea antiderapantă, precum și căștile pentru iarnă contribuie la siguranța personală. De asemenea, pe toata durata manevrării uneltei, te sfătuim să menții o poziție echilibrată a corpului astfel încât să poți controla freza chiar și în situații neprevăzute.

#5. Spații închise

Evită folosirea instrumentului de îndepărtare a zăpezii într-un loc închis. Datorită faptului că toba de eșapament se încălzește pe durata funcționării motorului și elimină gaze, există pericolul intoxicării cu monoxid de carbon dacă spațiul în care lucrezi nu este îndeajuns de aerisit. În egală măsură, este crucial să verifici funcționalitățile tehnice ale frezei înainte de orice utilizare pentru a identifica eventualele deteriorări și a preveni accidentele.

#6. Pante înclinate

Este contraindicat să folosești freza în locuri unde panta are o înclinație mai mare de 10º, întrucât scade gradul de control pe care îl ai asupra uneltei. De asemenea, astfel de zone sunt deseori alunecoase astfel că sunt șanse mari să te dezechilibrezi, să te accidentezi ori să rănești persoanele aflate în apropriere.

#7. Combustibilul recomandat

Având în vedere că există freze pentru zăpadă electrice, pe benzină și diesel, este necesar să urmezi instrucțiunile din manualul de utilizare referitoare la alimentarea ei. În funcție de tipul uneltei, asigură-te că folosești combustibilul recomandat pentru o bună funcționare, pentru o durată de viață sporită și pentru o investiție pe termen lung. Mai mult, asigură-te că alimentezi freza în timp ce motorul este oprit, într-un spațiu bine aerisit și ferit de surse cu flacără deschisă. Evită în același timp și spațiile în care depozitezi carburanți, ferește-te de contactul cu benzină și nu inhala aburii acesteia. Acum că ai aflat regulile de bază în ceea ce privește modul de utilizare freză de zăpadă, este timpul să faci un tur virtual al gamei noastre de freze de zăpadă. Intră pe o-mac.ro și descoperă care este unealta potrivită pentru tine.