Ce motosapa se potrivește in gospodaria ta?

Odată cu sosirea primăverii te bucuri de vremea mai caldă, de cerul albastru și de cântecul păsărilor ce anunță noul anotimp dar te bucuri și că îți vei relua activitatea preferată: agricultura. A sosit timpul să te ocupi din nou cu drag de pământ și să te asiguri că la toamnă vei avea o recoltă frumoasă, cu care să te mândrești. Primăvara este momentul în care faci primul pas spre recoltele bogate ca atare e bine să te gândești de ce vei avea nevoie pe termen lung când vine vorba de utilaje agricole, cum ar fi o motosapa.

O motosapate va ajuta să sapi pământul cu lejeritate, pentru a-l pregăti pentru a fi însămânțat, dar și la plivit suprafețe netede sau îndepărtat buruieni mari. O poți folosi cu ușurință și pentru frezat. Desigur, există o gamă variată de motosape, așadar trebuie să știi de ce să ții cont când o alegi.

Ce motosapa ți se potrivește?

Principalul aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este suprafațape care o vei lucra:

1. Loncin LC 360 pentru suprafețe mici

[caption id="attachment_507" align="aligncenter" width="300"]motosapa Loncin LC360[/caption]   Aceasta motosapa este perfectă pentru tine dacă lucrezi suprafețe mici și înguste de teren sau pentru sere. Poate fi folosit chiar și în zone deluroase fără probleme. Având o putere a motorului de 3,5 CP și un rezervor de un litru, aceasta motosapa îți garantează rezultate cu un consum redus de combustibil. Ți se potrivește în cazul în care nu te ocupi intensiv de agricultură, având o grădină de dimensiuni reduse, cu pământul neted și uniform.

2. Loncin LC75 pentru suprafețe medii

[caption id="attachment_508" align="aligncenter" width="300"]motosapa LC75 Loncin LC75[/caption]   Dacă ai de lucrat o suprafață mai mică de un hectar, Loncin LC75 este motosapa potrivită pentru tine. Este ușor de manevrat și are 3 viteze- 2 înainte și 1 înapoi- care te vor ajuta să lucrezi cu spor. Face față diferitelor tipuri de soluri, inclusiv celor lutoase, întărite sau celor care nu au mai fost lucrate înainte.  Nu este recomandat totuși să îl folosești pe un sol cu pietriș sau pietre. Greutatea sa de 75 de kg îl face să fie ușor de manevrat când este folosit și datorită faptului că este dotat cu roți nu vei avea dificultăți în a-l transporta. Având un motor de 6,5 CP această motosapă este potrivită pentru suprafețele medii de teren.

3. Loncin LC90 pentru suprafețe mari

[caption id="attachment_509" align="aligncenter" width="300"]loncin LC90 Loncin LC90[/caption]   Perfect pentru frezare sau săpare, motosapa profesională Loncin LC90 este destinată mai ales folosirii intense chiar și în condiții dificile: pământ nelucrat până acum, lutos sau înțelenit. Ideal este însă să nu îl utilizezi pe pământ cu pietriș, deoarece nu are sistem de protecție împotriva pietrelor. Are transmisie pe pinioane și priză de putere, ca atare este indicat pentru suprafețe foarte mari de pământ, fiind ajutat și de viteza de rotație a frezei de 120 de rpm, care eficientizează munca și te ajută să lucrezi mai repede suprafețe mai mari. Un aspect important este că acestei motosape îi poți atașa toată gama de accesorii, fiind un utilaj versatil și fiabil. Dacă dorești o motosapă diesel, motosapa Apollo 135 de 9 CP sau  Loncin 1350D nu te vor dezămăgi, fiind motosape puternice și fiabile, care vor ușura sesizabil munca ta agricolă. Pentru a alege o motosapă potrivită nevoilor tale, trebuie să ții cont de suprafața pământului pe care intenționezi să o lucrezi și de tipul de muncă pe care îl vei efectua. Tu vrei să achiziționezi o motosapă în această primăvară?