5 motive să alegi un motocultor hobby

Te-ai gândit, poate, că ai avea nevoie de un motocultor în gospodăria ta, care să te ajute în munca agricolă cu plăcere. Dacă te ocupi de agricultură mai degrabă din pasiune, decât din dorința de a obține venituri și a dezvolta o fermă, de exemplu, atunci trebuie să te orientezi către un motocultor care să îți satisfacă nevoile.

Dacă vei citi în continuare, vei putea afla următoarele lucruri:

  • - pentru ce suprafață de teren este ideal motocultorul (motosapa)
  • - câți cai putere are un motocultor şi cum funcționează sistemul de transmisie
  • - de ce este ușor de manevrat şi de ce poate fi utilizat chiar şi pe soluri mai dificile

Un motocultor hobby este alegerea perfectă pentru tine dacă te ocupi de agricultură în timpul liber pentru tine și familia ta. Ideal este ca suprafața de teren să aibă între 500 și 1000 de mp pentru ca motocultorul să îți aducă performanțele dorite. Cu alte cuvinte, dacă ai o curte pe care vrei să cultivi câte ceva ori dacă deții un teren undeva la țară, pe care ți-ai propus să-ți testezi aptitudinile de fermier în devenire.

Iată de ce ar trebui să alegi un motocultor hobby!

1. E suficient de puternic pentru un teren de dimensiuni reduse

Un motocultor hobby are undeva la 5-6 CP, ceea ce este suficient pentru a lucra o suprafață de teren de până la 1000 mp. Adâncimea de lucru este reglabilă, între 10-15 cm, iar sistemul de pornire este bazat pe un demaror cu recul. Sistemul de transmisie funcționează fie cu roată melcată, fie printr-o curea de la motor la distribuție.

Așadar, pentru o suprafața mică, un motocultor hobby este suficient de puternic și fiabil pentru a face față lucrărilor tale agricole.

2. Este perfect pentru grădină

Dacă ți-ai propus să te ocupi de grădinărit și să cultivi legumele necesare ție și familiei tale, un motocultor hobby este exact ceea ce îți trebuie. Îl vei putea folosi și între rânduri fără probleme și te vei asigura că pământul este bine lucrat, pentru a obține recolta dorită. Poate fi utilizat pe suprafețe înguste, chiar și în sere, având lățimea frezelor între 80-90 cm și poate face față inclusiv unui sol arid, dificil de săpat.

3. Prețul este prietenos cu buzunarul

Achiziționarea unui motocultor hobby nu îți va da bugetul peste cap întrucât prețul este accesibil, fiind un motocultor  destinat activităților de weekend și nu celor specifice unor suprafețe mari de pământ sau activității intensive.

Iată de ce:

Prețul prietenos nu înseamnă că motocultorul nu este de calitate, doar că se încadrează în categoria celor destinate unor activități agricole lejere.

[caption id="attachment_552" align="aligncenter" width="425"]motocultor hobby loncin MOTOCULTOR HOBBY LONCIN LC360 3,5CP[/caption]

4. Este ușor de manevrat

Având dimensiuni reduse și o greutate mică, un motocultor hobby este extrem de ușor de manevrat, chiar dacă nu ești un utilizator cu experiență. Nu te va dezamăgi nici în spațiile înguste, deoarece dimenisiunile îi permit să lucreze chiar și în spații restrânse precum serele sau grădinile.

Îl poți utiliza chiar și în zone deluroase deoarece motorul îi permite să își facă treaba și pe un teren mai anevoios. Deși are dimensiuni mici, motorul unui motocultor hobby este suficient de puternic pentru a lucra fără probleme suprafețe mici de teren.

5. Îl poți depozita oriunde

Din nou, dimensiunile reduse ale unui motocultor hobby se dovedesc a fi extrem de utile. Motocultorul nu necesită un spațiu mare pentru depozitare, îl poți pune oriunde ai loc pentru el. Depozitarea sa nu te va încurca sub nici o formă.

Un motocultor hobby este exact ceea ce lipsește pentru ca pasiunea ta să crească și să se dezvolte frumos și poate reprezenta doar începutul unei lungi povești de dragoste între tine și agricultură.

Ai utilizat vreodată un astfel de motocultor? Ce părere ți-ai făcut?

distribuie motocultor hobby