Cum functioneaza o lopata de zapada electrica?

Am scris zilele trecute un articol în care am trecut în revistă topul frezelor de zăpadă pentru iarna aceasta de pe site-ul O-Mac. Astăzi am decis să merg un pic mai departe și să te întreb dacă ai idee care ar fi diferența dintre lopata zapada și freza de zăpadă?

În mare, nu  e nicio diferență majoră. Practic, există freze de zăpadă (electrice și termice), iar de aici se mai poate face o subclasificare în lopeți de zăpadă!

Lopată de zăpadă poate fi numită orice freză de mici dimensiuni (de obicei aici intră cele cu motor electric) și care pot fi mânuite cu ușurință inclusiv de persoanele de sex feminin.

În continuare, voi încerca să-ți explic, pe scurt, cam care este principiul lor de funcționare și de ce ar fi bine să deții un astfel de utilaj la tine în curte, mai ales dacă spațiul de curățat nu este unul foarte mare.

Lopata zapada, varianta ieftină și eficientă

Primul exemplu de lopata zapada la care vreau să fac referire este modelul Stiga 1131 E. Iată de ce am ținut să ți-o recomand:

# este cea mai ieftină și eficientă lopată electrică pentru curățarea straturilor mici de ninsoare.

# se recomandă atât pentru suprafețele netede, cât și pentru cele dure

# poate arunca zăpada la o distanță de 4 metri

# datorită design-ului simplu, poate fi depozitată chiar și într-un spațiu restrâns

Acum, câteva cuvinte despre cum poate fi utilizat Modelul Stiga 1131 E de lopata zapada electrică, ce dispune de un mâner telescopic și are un sistem de prindere reglabil. La o greutate de 6 kg, o lățime de lucru de 31 de cm și înălțime de 23 de cm, această lopată poate fi mânuită extrem de ușor. Cu alte cuvinte, are greutatea optimă pentru a reuși eliminarea zăpezii de pe drumurile de acces ori din curțile de dimensiuni mici.

Iată și un video elocvent de pe canalul de YouTube al O-Mac:

Mai scump, dar mai performant

Cel de-al doilea model de lopată de zăpadă electrică pe care vreau să ți-l supun atenției face parte tot din “familia” Stiga, mai precis ST 1145 E. Cu un preț un pic mai ridicat decât la cel precedent, acesta aduce cu sine și alte avantaje:

# puterea motorului de 1800W (cu 2600 rotații pe minut)

# poate arunca zăpada la peste 10 metri

# în ciuda greutății (14 kg), poate fi utilizată ușor și depozitată fără prea mari bătăi de cap

Ca și avantaje clare în ceea ce privește modul de lucru, modelul Stiga ST 1145 E poate face față fără probleme unui strat de zăpadă de 20 de cm! Roțile de formare, din plastic, sunt plasate în partea de jos a utilajului, ceea ce o face ideală pentru curățarea zăpezii proaspăt căzute. Cu un astfel de utilaj este imposibil să nu-ți ușurezi munca de curățire a curții tale!

Ai mai jos un material video pentru a vedea cum se comportă acest model de lopata zapada:

IMPORTANT

Ar fi totuși câteva aspecte de care trebuie să fii conștient atunci când decizi să-ți achiziționezi o astfel de unealtă:

# înainte de prima ninsoare serioasă din an, ai grijă să nu lași prin curte pietre/crengi/cărămizi/lemne, care ar putea îngreuna procesul de curățire cu lopata de zăpadă. Orice obiect ce ajunge în utilaj în timpul folosirii acestuia este un pericol de deteriorare. De asemenea, încearcă să eviți bucățile mari de gheață

# e periculos să cureți cu mâna zăpada depusă pe lamele lopeții. Există o lopețică mică special creată pentru așa ceva

# deszăpezește când zăpada este încă proaspătă și cât este frig afară. Dacă omătul apucă să se topească, se lipește de lame și înfundă des sistemul de evacuare

Tu ai apucat să testezi până acum o lopata zapada? Lasă-mi un comentariu mai jos și spune-ne care a fost experiența ta cu acest utilaj!