Arhive Lunare: Mai 2015

  1. Stiai ce minuni poti face cu o motocoasa de umar?

    Stiai ce minuni poti face cu o motocoasa de umar?

    Îți mai aduci aminte cum tăia iarba bunicul tău? Mai ții minte coasa aceea care inițial ți se părea prea mare, periculoasă, pentru ca ulterior, odată cu creșterea în vârstă, să devină prietena ta cea mai bună pe perioada vacanțelor?

    Eu îmi amintesc. Și îmi este dor.

    Dar vremurile s-au schimbat. Așa cum bunicul meu făcea minuni cu două mâini, dotate cu o îndemânare aparte, în ziua de azi, minunile sunt la îndemâna oricui. Sau, mă rog, oricui vrea să aibe parte de ele.

    Zilele trecute discutam cu un client care îmi spunea cât de mult l-a ajutat motocoasa de umăr pentru defrișarea a 300 de mp de curte. Așa mi-a venit ideea articolului de față și așa mi-am amintit de bunicul…

    Cu

    Citeste mai mult
  2. Tendinte in agricultura pe care orice gospodar trebuie sa le stie

    Tendinte in agricultura pe care orice gospodar trebuie sa le stie

    Ai auzit până acum de meseria de „futurolog”? Este vorba despre cel care prevede tendințele viitorului în diverse domenii.

    Vorbim aici despre o știință aparte, care are în vedere datele din trecut dintr-un anumit domeniu, ce se întâmplă în prezent, totul cu scopul de a face previziuni cât mai aproape de realitate pentru viitor.

    Nu-i așa că sună interesant? Cum ar fi să știi care vor fi preferințele consumatorului tău final peste 10-20-30 de ani?

    Sau peste 5 ani?

    Cunosc mulți agricultori, fermieri, oameni ai pământului profesioniști ori amatori și cu toții au o trăsătură comună: sunt extrem de bine organizați. Dacă n-ar fi așa, n-ar mai putea avea culturi de succes, fie pentru producție indu

    Citeste mai mult
  3. Cum sa ai gazonul perfect

    Cum sa ai gazonul perfect

    Încep cu o întrebare: crezi că există gazonul perfect?

    Nu vreau să fac reclamă aici, cred că e clar, vreau doar să te fac mai conştient de ceea ce înseamnă să ai un gazon de care să te bucuri.

    Ai un răspuns la întrebarea de mai sus?

    Iată unul: gazonul perfect e cel de care eşti pe deplin mulţumit tu însuţi. Degeaba ai însămânţat o parte din curte, dacă nu te bucuri de ea. În zadar l-ai udat, l-ai îngrijit etc, dacă după primele ture ale copiilor în goana lor după câine ţi-ai dat seama că munca ta a fost în zadar.

    Și exemplele pot continua...

    Gazonul e mai pretențios decât crezi

    Citeste mai mult
  4. Secretele de intretinere ale unei gradini bogate

    Secretele de intretinere ale unei gradini bogate

    Nu ştiu alţii cum sunt, dar mie îmi place enorm când merg prin satele româneşti şi văd oamenii locului cum lucrează de zor în grădinile proprii. E un sentiment aparte să guşti dintr-o roşie coaptă ori să ronţăi un morcov proaspăt scos din pământ.

    Noi la O-mac.ro avem clienţi cărora le place să-şi îngrijească singuri grădina, ca şi tine. Mai mică, mai mare, fiecare cu povestea ei.

    Tocmai pentru voi, cei care vă străduiţi din greu să aveţi propria grădină de legume din care să vă hrăniţi familia, am pregătit acest articol despre tot ce presupune procesul de intretinere gradina.

    Mai întâi: află ce PH are pământul tău

    În caz că nu îţi este foarte clar, vin

    Citeste mai mult
WhatsApp Chat WhatsApp Chat